Connect with us

ACTUALITATE

Părinții elevilor de la Școala Valea Voievozilor continuă protestul!

Publicat

pe

Joi – 9 martie 2023, de la ora 13:00, avem un nou protest al părinților copiilor de la Școala Valea Voievozilor, comuna Răzvad. Oamenii vor pleca din fața unității de învățământ către sediul Inspectoratului Școlar Județean Dâmboviţa, instituția care a aprobat transferul elevului de clasa a III-a care a provocat probleme la Școala Coresi din Târgoviște, având un comportament agresiv.

Reamintim faptul că părinții din Valea Voievozilor își țin copiii acasă de mai multe zile, considerând că nu așa se rezolvă problema, pasând-o altei unități de învățământ. Elevul de la care a pornit întreaga situație a început, de luni – 6 martie, cursurile la Valea Voievozilor. Singur în clasă! VOM REVENI.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ansamblul „Cununa Nucetului” a obținut locul I la Festivalul de Folclor de la Corabia, județul Olt

Publicat

pe

Una dintre reușitele de marcă ale primăriței comunei Nucet, Luisa Bărboiu, pe lângă realizările în plan investițional, o reprezintă redescoperirea și revigorarea obiceiurilor și tradițiilor populare locale. Ele existau, dar în stare latentă, în amorțire. Era nevoie de cineva care să scoată la lumină aceste comori, să le șlefuiescă un pic și să le pună în valoare. Și tocmai asta a făcut edilul de la Nucet. Muguri de ambiție și talent au existat în comună, era nevoie doar să fie strânși laolaltă, să fie ghidați și pregătiți în a sufla viață peste tradițiile meleagurilor dintre râul Dâmbovița și pârâul Ilfov.

Așa a apărut Ansamblul folcloric „Cununa Nucetului”. Încet-încet, prin muncă, ambiție și perseverență, dansatorii de la Nucet au început să fie remarcați și apreciați pe scenele festivalurilor și concursurilor tematice din județ și din țară, prin aparițiile la televiziune.

Zilele trecute, copiii și adolescenții de la „Cununa Nucetului” au participat la Concursul Național de Folclor organizat la Corabia, în județul Olt. Peste 900 de participanți, artiști veniți de pe toate meleagurile țării, și-au etalat pe scenă forța și talentul. A fost o competiție în care, pe lângă frumusețea costumelor, pe lângă coregrafie, a contat și spiritul de echipă, pozitivismul și candoarea emanate de membrii formației de dansatori. Și, de aici, copiii de la „Cununa Nucetului” au plecat cu premiul I. De precizat că micii dansatori de la Nucet, prin harul și talentul lor, prin eforturile administrației publice locale, ale maestrului coregraf Florinel Constantin Gangă, rămân de ceva vreme pe podiumul laureaților, obținând numai locul I la festivalurile de folclor. Numim aici Moreni, Săcele și Oltenița. Felicitări!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ambasadoarea Greciei la București a participat la activitățile organizate la Potlogi, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost animat, astăzi – 3 iunie 2023, de o activitate inedită prin care organizatorii, Complexul Muzeal Curtea Domnească, Universitatea București – Facultatea de Limbi Străine, Consiliul Județean Dâmbovița și Ambasada Greciei la București, au dorit să le dezvăluie iubitorilor de istorie obiceiuri și tabieturi de pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu, întâmplate la Curtea Palatului construit în localitatea de pe Valea Sabarului.

Expoziția de elemente de îmbrăcăminte, decorațiuni, podoabe, obiecte și ustensile folosite în odăile Palatului la pregătitul și servitul mesei și a băuturilor s-a desfășurat sub titulatura „Rânduiala oaspețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principiilor fanarioți”. Majoritatea pieselor care comun această expoziție tematică provin din colecții particulare. Și nu a fost numai atât! Oaspeții și ceilalți vizitatori aflați astăzi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi au putut să guste din bucate preparate după rețete asemănătoare cu cele folosite în bucătăriile domnești cu câteva sute de ani în urmă.

Gazda acestui eveniment parte a manifestărilor socio-culturale și sportive desfășurate sub egida „Zilele Județului Dâmbovița – 511 ani de atestare documentară” a fost directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească – Ovidiu Cârstina. Invitat special – ambasadorul Greciei la București, Excelența Sa doamna Sofia Grammata. Înaltul oaspete a fost primit și însoțit în această vizită de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, au participat la acest eveniment vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, deputații Carmen Holban, Marian Țachianu și Radu Popa, secretarul general al județului – Dănuț Popa, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, primarul interimar al comunei Potlogi, Viorel Draghici, alți reprezentanți ai vieții publice dâmbovițene și numeroși turiști veniți din toate colțurile țării.

Șeful administrației județene i-a adresat ambasadoarei Greciei un cuvânt de bun venit pe meleagurile dâmbovițene, în mod deosebit la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Corneliu Ștefan i-a spus Excelenței Sale Sofia Grammata că este oricând invitată în județul Dâmbovița pentru a vizita și a cunoaște și alte obiective de importanță turistică și istorică, tradițiile și ospitalitatea dâmbovițeană.

Ambasadorul Greciei a mulțumit gazdelor pentru primirea făcută. A vorbit despre prietenia româno-greacă, depre istoria comună și legăturile avute în timp, despre credința creștin-ortodoxă care ne unește, grecii și românii fiind singurele popoare neslave care își ghidează viața, conduita, crezul, după dogmele creștin ortodoxe.

Specialiștii în istorie au făcut o prezentare a expoziției, insistând asupra fiecărui element etalat, asupra provenienței sale și a utilității. Expoziția va putea fi vizitată pe tot parcursul lunii iunie.

Înainte de mult așteptata degustare de bucate gătite după rețete domnești, oaspeții au fost invitați la un miniconcert de muzică medievală susținut de formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats