Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița s-a asociat cu 52 de primării pentru dotarea școlilor cu mobilier și materiale didactice

Publicat

pe

Consilierii județeni din Dâmbovița au aprobat, în ședința extraordinară de astăzi – 10 martie, 54 de proiecte de hotărâre privind asocierea cu 52 de primării, cu Clubul Sportiv Școlar Târgoviște și cu Palatul Copiilor Târgoviște, în vederea dotării cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar.

Cererile de finanțare pentru aceste proiecte urmează să fie depuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a spus, în cadrul ședinței, că a lansat această oportunitate către toate cele 89 de primării din județ, însă au răspuns doar cele pentru care s-au inițiat proiecte de hotărâre, respectiv: Gura Șuții, Gura Foii, Hulubești, Lucieni, Dobra, Cojasca, Ulmi, Brănești, Pietrei, Perșinari, Văcărești, Șelaru, Aninoasa, Bărbulețu, Râu Alb, Șotânga, Crevedia, Moroeni, Vulcana-Băi, Costeștii din Vale, Tătărani, Valea Lungă, Comișani, Pucheni, Pietroșița, Vișina, Sălcioara, Moțăieni, Buciumeni, Vișinești, Cobia, Ocnița, Cornești, Braniștea, Vulcana-Pandele, Nucet, Răscăieți, Iedera, Moreni, Conțești, Corbii Mari, Niculești, Doicești, Mătăsaru, Tărtășești, Văleni Dâmbovița, Ciocănești, Produlești, IL Caragiale, Potlogi, Dragodana și Gura Ocniței.

A mai precizat președintele Corneliu Ștefan că sunt primării din județ care au preferat să acceseze astfel de fonduri pe cont propriu nu în asociere cu CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Poiana, județul Dâmbovița. Încă un proiect finalizat cu succes – reabilitarea școlii vechi

Publicat

pe

Lucrările de reabilitare și modernizare a școlii vechi din satul Poiana, investiție care va duce și la creșterea eficienței energetice a clădirii, sunt aproape de finalizare. Proiectul, în valoare de aproximativ 1,65 milioane de lei, a fost finanțat în proporție de 90% de Administrația Fondului pentru Mediu, diferența fiind suportată din bugetul propriu al comunei. Contractul cu AFM a fost semnat de primarul Marian Șerban la sfârșitul lunii aprilie 2023 și, iată că acum, un an mai târziu, urmează recepția și darea în folosință.

S-au executat următoarele lucrări:
• Camășuirea fundațiilor la exterior pentru a limita infiltrația apelor, după care s-a realizat termo-hidroizolația;
• S-au instalat uși rezistente la foc, conform legislației în vigoare;
• Tencuieli interioare, după consolidarea structurii de rezistență;
• A fost realizat un termositem de vată minerală (10 cm) pentru creșterea eficienței termice și s-au montat panouri fotovoltaice;
• S-au aplicat tencuieli exterioare decorative;
• Pardoselile interioare din sălile de clasă, cât și cele de pe holuri au fost refăcute, cu finisaje corespunzătoare normelor in vigoare, respectiv: plăci ceramice pe holuri și parchet stratificat în salile de clase.

Reamintim faptul că primarul Marian Șerban a fost preocupat în permanență să asigure copiilor din localitate condiții excelente de studiu, dar și pentru petrecerea timpului liber. Spre exemplu, Poiana a fost prima comună din județul Dâmbovița care a deschis un centru after school. Ulterior, administrația publică locală a răspuns solicitărilor primite de la părinți și a construit o creșă, fiind din nou prima localitate rurală din județ unde a funcționat o asemenea unitate. De asemenea, nu putem să nu amintim și că, anul trecut, Primăria Poiana a amenajat trei locuri de joacă în doar trei săptămâni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu reușește să atragă tinerii din oraș în diferite competiții sportive

Publicat

pe

Activitățile sportive organizate, săptămâna aceasta, de Primăria Titu, în parteneriat cu unitățile de învățământ și Casa de Cultură, în cadrul evenimentului anual „Luna Tineretului”, s-au bucurat de o largă participare a elevilor de gimnaziu și de liceu din oraș.

S-a început cu „Crosul Tineretului”, după care au urmat competițiile de baschet și fotbal, iar pe 30 și 31 mai se va desfășura „Cupa orașului Titu la înot”. Toate cu scopul de a promova un stil de viață sănătos în rândul tinerilor și de a-i implica în activități care să-i țină departe de tentația tehnologiei.

🔵 Rezultate „Cupa orașului Titu la baschet”, 2024:
LOCUL 1: Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu”
LOCUL 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Premiile au fost înmânate de către: Grigorescu Liliana, Bibliotecar Responsabil la Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană și de domnul Florescu Mihai, șef Serviciu Cultură și Sport din cadrul Casei de Cultură Titu.

🔵 Rezultate „Cupa orașului Titu la fotbal”, 2024:
GIMNAZIU:
Locul 1: Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Locul 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”
LICEU:
Locul 1: Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Locul 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Premiile au fost înmânate de doamnele referent cultural, Sandu Gheorghița și Dincă Irinel, din cadrul Casei de Cultură Titu, alături de domnul Adrian Marius Sandu, administratorul public al orașului Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite