Încă un obiectiv sub marca Cristian Daniel Stan a fost dat la gata în municipiul Târgoviște. Este vorba despre Grădinița Nr. 8 din micro 9, care poartă acum denumirea caldă, potrivită pentru o astfel de unitate: „Rază de Soare”.
A fost o surpriză plăcută și pentru media inaugurarea acestei instituții. Eram convins, după mesajul transmis de comunicatorii din Primărie, că este vorba despre o simplă conferință de presă, nu a existat niciun indiciu care să marcheze acest eveniment deosebit pentru întreaga comunitate târgovișteană, în special pentru cei mai mici concitadini.
La inaugurarea instituției de învățământ preșcolar, considerată a fi cea mai mare din județ, a cărei valoare se ridică la peste 12 milioane de lei, alături de primarul Cristian Daniel Stan s-au aflat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, directorul general al ADR Sud Muntenia – Liviu Mușat, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, administratorul public Gabriel Boriga, alți reprezentanți ai administrației publice locale și județene.

Oficiile de gazdă au fost făcute de edilul Cristian Daniel Stan care, după expozeul său privind proiectul, i-a prezentat și acordat la eveniment pe ceilalți invitați oficiali. Înainte de a se face un tur lung al instituției tocmai inaugurate, s-a consumat un șir de discursuri, din care a reieșit importanța acestui obiectiv și dorința autorităților publice locale și județene pentru intensificarea procesului investițional, pentru racordarea la tot ceea ce înseamnă proiecte cu finanțare europeană utile pentru județ, pentru municipiul Târgoviște.
Cristian Daniel Stan a vorbit despre această instituție care ridică la nivel european standardele învățământului preșcolar. Aici, prin acest proiect finanțat din fonduri europene, nu a fost vorba despre o simplă modernizare. După cum a precizat edilul Târgoviștei, s-a pornit de la reabilitare, consolidare, extindere, modernizare și dotare, atât în interior cât și în exterior, cu componente necesare petrecerii timpului într-un mod plăcut de către copii. A vrut să sublinieze Cristian Daniel Stan faptul că, în toate demersurile de dezvoltare edilitară a municipiului, a fost sprijinit în permanență de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
Imediat după primar, a urmat la cuvânt șeful administrației publice județene, care i-a felicitat pe edili pentru faptul că au dus la capăt acest proiect, că sunt preocupați de primenirea orașului în ton cu cerințele europene în materie de confort și civilizație. A vorbit Corneliu Ștefan și despre șoseaua de centură, un obiectiv deosebit de important pentru dezvoltarea socio-economică a municipiului, despre parteneriatele investiționale existente și cele viitoare.

Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, a fost plastic în exprimare. A recunoscut că nu s-a aflat în aceste zile într-o stare tocmai bună. Probabil stresul cauzat de activitatea densă pe care o depune în slujba interesului comunitar din întreaga regiune și-a spus cuvântul. Dar, a mai mărturisit Liviu Mușat, astăzi la Târgoviște, în județul Dâmbovița, s-a simțit bine. Asta denotă că ar putea da roade pentru alungarea stresului, după cum a mai adăugat directorul ADR Sud Muntenia, proiectoterapia. Și una dintre cele mai bune zone unde se poate face o asemenea cură este județul Dâmbovița, implicit municipiul Târgoviște. O formă foarte frumoasă și inedită prin care șeful ADR Sud Muntenia și-a exprimat mulțumirea și satisfacția pentru ceea ce se întâmplă în județul Dâmbovița, în ceea ce privește investițiile cu finanțare europeană în absolut toate domeniile. A dat de înțeles Liviu Mușat că județul Dâmbovița, municipiul Târgoviște, sunt etaloane ale succesului în implementarea proiectelor pentru toată regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

Despre buna conlucrare, despre parteneriatul de succes dintre instituțiile de învățământ și comunitate a vorbit inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu. Și rezultatele se văd la tot pasul. Actul educațional în municipiul Târgoviște, în județul Dâmbovița, prin materializarea unor proiecte, se desfășoară la nivel european.
La final, așa după cum am amintit anterior, a urmat un tur pe care invitații și presa l-au făcut în noua grădiniță „Rază de Soare”. Un exemplu clar al succesului în derularea unor proiecte, atât ca valoare, ca importanță pentru comunitate, dar și ca viteză de implementare.
Urmărește Incomod Media și pe Google News