Connect with us

Dâmboviţa

Violată în propria locuință. Autorul a intrat în casă cu cagulă pe față

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Desfășurare de forțe polițienești în aceste zile în satul Românești, comuna Potlogi, județul Dâmbovița. Oamenii legii au pornit pe urmele unui bărbat care, purtând cagulă pe cap, într-una din nopțile trecute, ar fi intrat peste o tânără de 19 ani din localitate. Individul, sub amenințarea unei arme albe, a violat-o și tâlhărit-o.

Anchetatorii au adunat o multitudine de probe, inclusiv imaginile surprinse de camerele video de supraveghere montate de autoritățile locale. Pe surse, am aflat că violatorul, un adolescent de 17 ani, ar fi fost depistat și reținut. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Comuna Gura Ocniței se dezvoltă frumos între tradiție și contemporaneitate

Publicat

pe

Dacă vrei să vezi cum se poate trăi în armonie cu administrația, cum se completează reciproc aceste concepte care fac parte din existența noastră, amândouă alimentând necesitatea, mergi în comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița. Edilul de aici, Sorin Vasile Ioniță, iubitor și cunoscător de artă, protector al culturii și tradițiilor românești, dar și un dibaci și haric gospodar a transformat incinta Primăriei într-o adevărată galerie de artă. Tablouri ale unor pictori locali și de renume național, sculpturi ale unor plasticieni cu talent, icoane învăluite în aburii timpului, obiecte casnice, aparate de radio, cărți și alte mărunțișuri cu valoare, toate cu o poveste în spate, sunt etalate aici ca într-o galerie de artă.

Sorin Vasile Ioniță este îndrăgostit de artă, dar și mai mult iubește localitatea natală. Lucrul ăsta îl vezi, îl simți la tot pasul. Elementele noului, ale confortului și civilizației sunt vizibile și prinse în rostul comunității. Câte așezări rurale se pot lăuda cu biblioteci publice care să funcționeze aproape în fiecare sat, coordonate de profesioniști și dotate impecabil? Cu cămine culturale unde mișcarea artistică, prin grija primarului Sorin Vasile Ioniță și a unor pasionați ai tradițiilor populare, au îmbobocit și înflorit prin formațiile artistice care s-au înființat și performează artistic? Copiii trăiesc conectați la trecut și prezent prin acest emoționant și sensibil canal care se cheamă folclor. Câte localități rurale se pot lăuda cu grădinițe și școli moderne, în ton cu suflul european?

Comuna Gura Ocniței, prin buna colaborare existentă între administrația locală și conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, prin atenția sporită acordată tutoror oportunităților de finanțare internă și externă pentru implementarea unor proiecte de interes comunitar, se dezvoltă într-un ritm susținut. Infrastructura de utilități, ceea ce aduce confort în gospodăriile cetățenilor – vorbim de rețelele de apă și canalizare, de drumuri, locuri de joacă și de recreere, terenuri de sport, a fost pusă la punct, iar procesul de modernizare nu se oprește aici.

„Trăiesc satisfacții depline când văd că, prin tot ceea ce am realizat împreună cu echipa pe care o coordoneaz la Primărie, cu spriijinul reprezentanților de la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, respectiv președintele Corneliu Ștefan, am adus plus valoare localității noastre, culoare, prospețime, confort și civilizație.

Bunăstarea cetățenilor, viața lor trăită mai blând, mai liniștit, în vremurile acestea dure pe care le traversează umanitatea a fost și este prioritatea mea de bază. Știu care este rostul meu aici, știu de ce m-au ales și de ce mă aleg oamenii, să îi reprezint așa cum se cuvine, să răspund nevoilor și problemelor cu care aceștia se confruntă, să înfloresc această comunitate.

Nu înșir ceea ce am făcut. Consider că administrația cu dăruire nu se face inventariind obiectivele și punând lista pe perete. Ele se văd, fie materializate total, fie aflate în diferite stadii de implementare. Și, nu ne oprim aici. Știm ce avem de făcut și mergem mai departe”, ne-a precizat primarul comunei Gura Ocniței – Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Titu: Laurențiu Costache (PSD) va fi un primar aflat permanent la dispoziția locuitorilor orașului

Publicat

pe

Laurențiu Costache, un tânăr ambițios, determinat, deschis, sincer, cu har administrativ, care s-a înhămat la un super efort, acela de a dezvolta orașul Titu, de a duce mai departe proiectele investiționale din această urbe aflată la răspântie de drumuri, un tânăr decis să aplice alt concept de a construi, împletind necesitatea cu ineditul, utilul cu frumosul.

Candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Titu are o listă lungă de proiecte pe care dorește să le implementeze, o listă lungă de idei, imagini de viitor ale urbei, nu neapărat așa cum vrea el să fie, ci așa cum vor cetățenii orașului – bătrâni, tineri și copii. Laurențiu Costache a înțeles care îi va fi rolul atunci când va fi primar. Un executant aflat la dispoziția cetățenilor, omul care trebuie să transforme în realitate dorințele locuitorilor orașului Titu, să aducă lucruri noi, care, alăturate celor de astăzi, să recompună imaginea de urban a spațiului care se cheamă acasă.

Aflat acum în campanie electorală alături de echipa sa de consilieri, oameni unul și unul, dispuși să îl sprijine total, Laurențiu Costache merge din cartier în cartier, din casă în casă, pentru a discuta cu locuitorii orașului Titu, pentru a se dezvălui mai bine și pentru a le împărtăși din proiectele sale, din planurile de viitor edil. Candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Titu ne-a impresionat cu atitudinea sa pașnică, deschisă, iertătoare, chiar și la adresa celor care îl critică din acel reflex electoral ce apare din patru în patru ani.

„Candidez pentru funcția de primar al orașului Titu pentru a demonstra că se poate și mai mult, pentru că, în ton cu principiile democratice, este necesară, din când în când, alternanța la putere, oferirea unei șanse, prin procesul electoral, și altor oameni cu inițiativă, cu idei, cu un program de dezvoltare bine pus la punct, cu dragoste de semeni și față de comunitatea din care fac parte. Votul este la cetățean. El, cetățeanul, decide, după ce îi trece pe candidați și mesajul lor prin sita conștiinței, pe cine alege să-l reprezinte.

Eu nu vin la Primărie să dărâm, să pedepsesc pe cineva, ci să construiesc, să continui dezvoltarea socio-edilitară și economică a orașului nostru, să pun în practică viziunea mea de gospodar. Despre asta este vorba. Vreau să sporesc faima orașului Titu, să îl fac mai viu, mai animat, mai important din toate punctele de vedere, pe harta județului și a țării”, ne-a precizat Laurențiu Costache – candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Titu.

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite