Connect with us

Dâmboviţa

A sustras bunuri de peste 14.000 de lei de la angajatorul său!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Un tânăr de 31 de ani, din Moroeni, județul Dâmbovița, și-a însușit produse alimentare și nealimentare de circa 11.000 de lei de la angajatorul său, plus o pereche de încălțăminte sport în valoare de peste 3.000 de lei. Apoi, respectivele bunuri au fost se pare dobândite și valorificate de alte două persoane, în vârstă de 30 și 35 de ani. Cei trei sunt cercetați acum pentru delapidare și tăinuire, infracțiuni săvârșite în formă continuată în perioada noiembrie 2022 – martie 2023.

Ieri – 3 aprilie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat percheziții domiciliare la cei trei suspecți. În urma descinderilor, au fost indisponibilizate mai multe bunuri și înscrisuri. Totodată, cei trei au fost duși la audieri. Ulterior, bărbatul de 31 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Babel FAST 2023 susține Ucraina prin cultură. Strigătul actorilor e „Strigătul Națiunii”

Publicat

pe

de

Trupa de actori supraviețuitori ai Teatrului din Mariupol, bombardat de invadatorii ruşi, este invitata specială a celei de a XI-a ediții a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL, organizat de Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte, în perioada 3 – 11 iunie 2023. Aici vor prezenta pe 10 iunie, drama „Strigătul Națiunii”.

Regizorul McRanin, directorul teatrului dâmbovițean, a cunoscut-o pe Liudmila Kolosovici, directoarea artistică a trupei reconstituite de actori ucraineni, la Chişinău, când viziona spectacole pentru festival. Întâlnirea de la “Teatrul fără nume” a avut efect imediat. Convins că solidaritatea internațională este mai necesară ca oricând, mai ales în perioade de incertitudine geopolitică, directorul festivalului i-a invitat pe confrații ucraineni greu încercați de soartă, dar neînvinşi, să participle la festival.

Pe 16 martie 2022, armata invadatoare rusă bombarda Teatrul din oraşul asediat Mariupol, distrus deja în proporție de 80%. Aici se adăposteau sute de civili, mai ales femei şi copii, între care mame cu prunci în brațe, abia aduse de la maternitate. Pentru a proteja clădirea, un scenograf scrisese afară, cu vopsea albă, mare, de două ori, cuvintul COPII! N-a contat pentru ruşi! Au aruncat cele două bombe de câte jumătate de tonă, asupra teatrului, transformându-l în ruină. O anchetă Associated Press, din mai 2022, ridica estimările inițiale ale pierderii de vieți omeneşti la 600 de civili omorâți de ruşi, la Teatrul Academic Regional Donețk.

O parte din actorii teatrului au murit în iadul bombardamentelor de aici. Vera Lebedinskaia, o actriță în vârstă de 64 de ani, s-a salvat, reuşind să fugă afară, atunci când pereții clădirii au început să cadă. La câteva luni de la această crimă de război a ruşilor, când nu se mai gândea la viitor, minunea s-a întâmplat: a fost chemată, alături de un grup de actori ai teatrului, care supraviețuiseră carnagiului, pentru a juca la Teatrul din Ujgorod, în vestul Ucrainei, unde actorii din Mariupol îşi găsiseră refugiu. Împreună cu fosta directoare artistică, regizoarea Liudmila Kolosovici, au scris piesa „Strigătul unei națiuni”, după scrisorile şi poemele lui Vasil Stus, despre viața poetului disident ucrainean urmărit de Moscova, interzit şi, în final, omorât de Moscova în 1985, în închisorile lor, unde l-au ținut închis în ultimii 13 din cei 47 de ani de viață ai săi.

A murit pentru Ucraina, pentru cultura ucraineană. Pentru ca Ucraina să aibă un viitor, declara regizoarea, cu prilejul premierei spectacolului, ce a avut loc la exact patru luni de la bombardarea Teatrului din Mariupol.

Acest spectacol emoționant, avându-l în centru pe valorosul poet şi opozant ucrainean al regimului sovietic, va fi prezentat la Festivalul BABEL, pe 10 iunie, la ora 20:00.

Pentru că ruşii pot arunca bombe, pot prăbuşi ziduri, pot omorî mame, copii şi oameni nevinovați. Dar nu pot omorî spiritul, nu pot gâtui cultura şi nu pot sugruma vocea celor ce-și strigă independența şi dreptul la libera exprimare! Teatrul nu piere, oricâte lovituri ar primi. De aceea, veniți să ascultați glasul solidarității teatrale dintre români şi ucraineni!

Subsolul lui, cel mai mare adăpost antiaerian din oraş, adăpostea sute mai ales femei şi copii. Această crimă de război a pus capăt vieții a sute de civili şi a pus la pământ o clădire-simbol a teatrului ucrainean. Dar nu i-a înfrânt pe artişti. La patru luni de la dezastruosul eveniment, un grup din actorii Teatrului din Mariupol, sub bagheta Directoarei lor, au scos premiera cu acest spectacol, în oraşul Ujgorod, din vestul Ucrainei, unde s-au refugiat.

Pentru „Strigătul Națiunii”, artiştii au ales o figură emblematică a culturii ucrainene, poetul Vasil Stus. Considerat a fi al doilea poet, ca importanță, al țării, el a fost şi o victimă a Uniunii Sovietice. Moscova nu l-a iertat de disidentul ucrainean, interzicându-i cărțile şi aruncându-l în închisoare. Treisprezece ani a fost întemnițat, până la moartea sa, în 1985, la doar 47 de ani.

Invitați speciali sunt actorii Teatrului Academic Regional Donetsk din Mariupol, bombardat de invadatorii ruşi, în martie 2022. La patru luni de la tragedie, actori ai teatrului distrus au creat la Ujgorod, unde s-au refugiat, spectacolul „Strigătul Națiunii”, invitat în festival.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Eveniment sportiv în scop caritabil, organizat de tinerii din PNL Dâmbovița

Publicat

pe

Tinerii liberali din județul Dâmbovița s-au reunit, zilele trecute, pentru o cauză nobilă, alături de mai mulți pasionați de sport din județ. Gazdă a fost Organizația TNL Titu. Competiția de fotbal a reunit la start nouă echipe din Târgoviște, Titu, Găești, Braniștea, Dărmănești, Crângurile, Cojasca, Petrești și I.L. Caragiale.

S-a pus la bătaie un premiu de 1.000 de lei, bani pe care câștigătorii urmau să-i ofere unei persoane sau unei familii din localitatea lor, care se confruntă cu probleme.

La finalul zilei, după numeroase reprize și goluri frumoase, Cupa TNL a mers în comuna Cojasca, iar câștigătorii au oferit premiul de 1.000 de lei unei familii nevoiașe din această localitate. Podiumul a fost completat de echipele din Târgoviște ( locul II) și Crângurile (Locul III).

„Sportul ne va strânge împreună și va reprezenta mereu un prilej bun pentru a fi alături de cei care au nevoie cel mai mult de susținerea noastră! Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților. Mulțumim administrației locale din Titu pentru găzduire”, a spus Teodora Tudor – președinta Organizației TNL Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats