Connect with us

Dâmboviţa

Ionuț Vulpescu, deputat: Notorietatea, dacă e asociată doar cu imaginea și nu cu faptele, nu e mare lucru!

Publicat

pe

Deputatul Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, amfitrionul excelentului și de acum celebrului podcast „Avangarda”, a demonstrat, în interviul-fluviu acordat jurnalistei Eveline Păuna de la publicația „Money”, că nu este ispitit doar de întrebările sale, adânci, dar calme, prin care scoate de la interlocutorii săi, lin, parcă pe suave note muzicale, esența limpede a înțelepciunii, ci și de întrebările cu care alții îl țintuiesc în încercarea de a scormoni în spiritul său.

În dialogul cu ziarista de la „Money”, l-am văzut pe Ionuț Vulpescu așa cum este: simplu, lucid, cald, un fel de „cavaler rătăcitor” prin vremurile astea pe care, se simte de la o poștă, le acceptă dintr-o inerție a omului care speră că se mai poate schimba ceva. Ionuț Vulpescu este un erudit sentimental și nostalgic, un om cu vână de creator pe tărâmul culturalului, dar și un politician rasat, direct, deschis, cu un curaj ușor imprudent pentru perioada ciudată pe care o traversăm.

„În copilărie – nu o să spun „pe vremea mea” pentru că încă nu e cazul – adică „mai ieri-alaltăieri” (N.R.: Zâmbește!) pasiunea mea cea mai mare era fotbalul și dorința era să ajung cronicar sportiv. Comentam meciuri prin tabere școlare, cu un oarecare talent – am martori nu doar printre colegii mei și pasiunea aceasta a rămas până astăzi. Mi-a plăcut jocul acesta – fotbalul. Și, în general, mi-a plăcut sportul. Am și urmat o vreme gândul acesta, am fost editorialist la ProSport – când nu era doar un ziar de sport, ci unul dintre cele mai bine scrise ziare din România. Pagina a patra ținea de mistica fotbalului, de mistica sportului, era citită de oameni care vedeau în fotbal și în sport mai mult decât o tabelă de marcaj, mai mult decât „cine pe cine a bătut”. (…) Mă bucur că o vreme am făcut asta, am și scos o carte – „Din țara în care stânga e Cârțu și dreaptae Lăcătuș”. Am scos cartea înainte să fac politică. Adică „stânga” și „dreapta” erau doar cele două aripi ale unui gazon de fotbal” – citește interviul integral pe money.ro (Link aici).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

60 de echipe participă la Turneul de Baschet 3×3 „Iubim Dâmbovița!” în Piața Tricolorului din Târgoviște

Publicat

pe

Show baschetbalist în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște (Platoul Prefecturii) până duminică, 4 iunie 2023. Evenimentul este organizat de CJ Dâmbovița și Clubul Sportiv Școlar Târgoviște cu ocazia „Zilelor Județului Dâmbovița” și reunește peste 200 de sportivi din mai multe județe ale țării.

Turneul de Baschet 3×3 „Iubim Dâmbovița!” a fost deschis, astăzi – 2 iunie, la ora 12:00, cu meciul dintre echipele Better Than Lebron (Cristian Ștefan – Darius Săvescu – Florin Udroiu – Robert Dincă) și Bouncers (Andrei Mileșan – Andrei Șerban – Darius Groza – Vlad Zamfirescu), categoria U15 Masculin, încheiat cu scorul 10 – 1.

În total, sunt înscrise în Turneul de Baschet 3×3 „Iubim Dâmbovița!” 60 de echipe, masculin și feminin, la categoriile de vârstă U13, U15, U17, U19 și OPEN. Meciurile se vor disputa astăzi – 2 iunie, până la ora 21:00, și mâine – 3 iunie, între orele 09:30 și 21:00. Duminică – 4 iunie, de la 09:30, vor avea loc finalele, apoi festivitatea de premiere.

Meciul de deschidere a fost urmărit din tribune de președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului – Dan Nicolae Popa Stănescu, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu, deputatul Radu Popa, directorul Parcului Industrial Moreni – Gabriel Purcaru, directorul Direcției Sport și Tineret din cadrul CJ Dâmbovița – Claudiu Mănescu și alți reprezentanți ai administrației publice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Babel FAST 2023: Program Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Publicat

pe

Sâmbătă – 3 iunie 2023, la ora 14:00, se va deschide cea de-a XI-a ediție a Festivalului Artelor Spectacolului Babel FAST -Târgoviște, 3 – 11 iunie 2023. Anul acesta, spectacolele ce vor fi puse în scenă vor avea tema FORME. În total, vor fi peste 100 de evenimente, susținute de trupe din România, Italia, Franța, Belgia, Polonia, Scoția, Turcia, Coreea de Sud, India, Kazahstan, Algeria etc.

„Festivalul Babel este punctul zero al diversității pentru că își propune să reunească cele mai diferite culturi și forme de exprimare: acordă atenție unor minorități etnice și lingvistice care nu sunt la îndemână de găsit, nici măcar pe hartă.

Babel-ul teatral și artistic este un mod de a atinge Cerul nu printr-o construcție din cărămidă, ci prin ceva mult mai trainic: prin comuniune sufletească”, spune Mc Ranin – directorul Festivalului și al Teatrului Tony Bulandra Târgovişte. 

Program Babel FAST 2023 – Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats