Connect with us

SPORT

FC Argeș: istoria unei echipe încercate de soartă

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mul-ime-aglomera-ie-sport-stadion-1884574/

Sportul pare a fi un domeniu prezent mai tot timpul în viața noastră. Fie că suntem fani activi ai unui anumit sport, fie că practicăm unul, sportul este prezent peste tot. Analizat în forma sa inițială, sub forma unei activități ce vine în sprijinul sănătății, rolul său este esențial. Analizat sub forma unei pasiuni, sportul poate fi un mod de umplere a timpului liber și o adevărată pasiune.

Sportul a devenit un subiect popular în jocurile de noroc. În prezent este inclus chiar și în sloturi, chiar dacă poate părea greu de crezut. Sportul este nelipsit din oferta cazinourilor. În plus, pariurile sportive din cea mai mare parte de cazinouri online sunt o categorie aglomerată. Fotbalul este inclus în portofoliul acestor cazinouri, fiind posibil să pariezi în competițiile naționale, pe echipe mai mici precum FC Argeș. Totodată, poți paria în cazinourile online și pe campionate de tenis , bachet, handbal, dar și pe sporturi virtuale.

Fotbalul: un domeniu din ce în ce mai competitiv

Cazinourile online includ pariuri sportive în oferta lor. Pe lângă păcănele, jocuri de masă și loto, sunt incluse sporturi mai mult sau mai puțin cunoscute. Mare parte din cazinouri oferă oportunitatea de a viziona live meciurile și de a juca live la anumite mese de joc. Sportul vine în completarea păcănelelor colorate și a meselor live de ruletă, Blackjack și Baccarat.

În oferta cazinourilor online, fotbalul va fi regăsit nu doar în forma clasică, ci și inclus în alte jocuri. Păcănelele sunt un astfel de exemplu. Fotbalul a devenit temă ăn jocuri precum Football Carnival și Football Mania.
Fotbalul nu este denumit pe degeaba sportul rege. Competițiile sportive din marile ligi pun la încercare până și pe cele mai mici echipe. Acest tip de competiții scot la iveală priceperea, dar și stângăcia jucătorilor. În general, cazinourile online oferă acces la marile ligi din fotbal, dar și la competițiile mai mici, în care se poate paria inclusiv pe echipe precum FC Argeș.

Cazinourile online oferă clienților posibilitatea de a paria la numeroase meciuri. Cu ajutorul opțiunii de live streaming se poate urmări în direct evoluția echipei și se pot plasa diverse pariuri în timp real. Jucătorii pot plasa și pariuri pre-meci pe o multitudine de opțiuni precum cornere, cartonașe, număr de goluri.

FC Argeș: o echipă controversată

Lumea sportului e un domeniu destul de activ în care mereu apar noutăți palpitante despre o echipă sau alta. Așa se întâmplă și în cazul echipei FC Argeș. Echipa este adeseori asociată cu imaginea lui Nicolae Dobrin, un jucător ce s-a remarcat în această echipă de-a lungul timpului.

Istoricul echipei este unul încărcat cu victorii, cu înfrângeri, dar și cu schimbări în componența echipei. Aceasta datează încă din anul 1953 și până în prezent nu doar că a reușit să rămână activă în domeniu, ci a știut și să iasă în evidență. Lansată inițial sub numele „Dinamo Pitești”, echipa a cunoscut gloria, dar și momentele mai puțin lăudabile. În anul 1990 echipa a cunoscut cea mai mare înfrângere a sa, fiind doborâtă de Celta Vigo.

Din momentul înființării, echipa a câștigat 12 cupe, ultima fiind primită în anul 2002. A fost semifinalistă în Cupa României de 3 ori. Alb-violeții au continuat să joace în continuare, dar nu au mai reușit să mai atingă performanțele din vechile timpuri.

FC Argeș: la un pas de retrogradare

Deși evoluția echipei din ultimii ani nu reflectă o echipă total dedicată competitivității și performanței, de fapt în spatele acestor aparențe se ascunde o voință de fier. Deși în prezent se află în pericolul de a fi retrogradată, se mai speră la o schimbare favorabilă. Se urmărește schimbarea antrenorului. Deși acest lucru i s-a propus lui Costel Gâlcă, echipa a fost refuzată în mod repetat.

Coordonați în prezent de antrenorul interimar Constantin Schumacher, echipa se situează pe penultimul loc în clasament, ceea ce o clasează aproape de retrogradare. Speranța la un antrenor mai dedicat și mai profesionist pare să fie speranța de care se agață jucătorii.

Recent echipa a ajuns la un număr de 13 meniuri necâștigătoare, ultima victorie fiind obținută în toamna anului trecut în meciul cu UTA. Tensiunile din cadrul echipei au crescut odată cu anunțul sponsorului ce a declarat că se va retrage. Principalul sponsor al echipei, Viorel Tudose, e nemulțumit de evoluția echipei și a cerut demisia lui Marius Croitoru și a lui Daniel Stanciu. În caz contrar, sponsorizarea ar putea fi stopată.

Perspective de viitor

Având în vedere evenimentele petrecute în echipă, viitorul este oarecum în ceață. Echipa a fost desființată o dată și pe viitor nu este exclus ca acest lucru să se repete dacă echipa nu obține rezultate bune.

Meciul recent cu Universitatea Craiova e o dovadă a lipsei de profesionalism, fiind clasificată drept „o greșeală impardonabilă”.

Plecarea lui Croitoru poate fi un semn al schimbărilor pozitive ce vor urma să apară. Însă, continuarea acestor hotărâri va conta cu adevărat. Inițiativa e un punct de plecare, dar implicarea și profesionalismul trebuie să îți spună cuvântul ulterior.

Se are în vedere implementarea anumitor îmbunătățiri, precum schimbarea antrenorului și îmbunătățirea tehnici de joc. Dacă aceste măsuri vor fi implementate cu succes, echipa are șanse să progreseze și să urce în clasament. Nu putem spune că FC Argeș este o echipă pierdută, ci doar una ce are nevoie de o schimbare de perspectivă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Antrenor Septimiu Burtescu: Nu mi s-a interzis definitiv să particip la jocuri de fotbal oficiale sau amicale

Publicat

pe

De

Am luat act cu surprindere despre apariția în mediul on-line a unui text în care sunt inserate informații neadevărate și calomnioase la adresa mea, sub titulatura „AJF Dâmbovița! Comisia de Recurs FRF a respins recursul lui Septimiu Burtescu!”.

Fac precizarea că, în structura acelui material insultător, este inclus un link către un document intitulat „Explicație Dosarul Deghizaților preluat de pe site-ul AJF Dâmbovița”. În respectivul document, la punctele 3, 4 și 5, se face trimitere la articolele 19 alin. 4, 85 alin. 3a și 24, alin 2 din Regulamentul Disciplinar. Autorul, vădit rău intenționat, sugerează, în mod nefondat, faptul că mi s-a interzis definitiv să particip la jocuri oficiale sau amicale. Această constatare are la bază o interpretare eronată, pe care conducerea AJF Dâmbovița o dă Deciziei nr. 60 pronunțată la data de 10 august 2023 de Comisia de Recurs din cadrul FRF. Deși Comisia de Recurs a respins recursul pe care l-am înaintat (din alte considerente decât cele invocate de AJF Dâmbovița), prin Decizia nr. 60 din 10 august 2023, Comisia de Recurs a reținut următoarele:

„Prin pct. 6 din Hotărârea Comitetului Executiv al AJF Dâmbovița nr. 7 din 27.09.2022 s-a decis „interzicerea participării”, respectiv s-au stabilit și persoanele culpabile – „persoanele în culpă sunt…”. Comitetul Executiv al AJF Dâmbovița este organ executiv (art. 25 pct. 3 din Statutul AJF Dâmbovița) iar atribuțiile acestuia sunt definite la art. 40 alin 3 lit. a-s din Statutul AJF Dâmbovita. Analizând aceste atribuții, Comisia de Recurs reține că Comitetul Executiv nu are nici o competență în a aplica sancțiuni disciplinare, în a interzice participarea la activitățile legate de fotbal sau în a stabili culpe în materie disciplinară. De asemenea, nu există nici o competență în ceea ce privește urmărirea și executarea sancțiunilor disciplinare aplicate de CDE a FRF, această atribuție revenind organului jurisdicțional care a aplicat sancțiunea.

În ceea ce privește executarea sancțiunii aplicate recurentului Burtescu Septimiu George de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în Dosarul nr. 14/CD/2017, Comisia de Recurs va avea în vedere acordul FRF de eșalonare a penalității sportive aplicate recurentului și punctul de vedere al FRF nr. 60 din 08.06.2023 prin care s-au precizat următoarele aspecte relevante: (1) Domnul Burtescu Septimiu a executat integral sancțiunea dispusă de Comisia de disciplină și etică a FRF, respectiv interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă de 2 (doi) ani și (2) „având în vedere încheierea acordului dintre FRF și domnul Burtescu, este evident că sancțiunile pentru neachitarea penalității nu mai sunt aplicabile atâta timp cât prevederile documentului anterior menționat sunt respectate”.

Având în vedere aceste susțineri și ținând cont de faptul că potrivit art. 46 alin 1 lit. b și alin 2 coroborat cu art. 47 din Legea nr. 69/2000 FRF este singura competentă de a exercita autoritatea disciplinară în domeniul său de competență, inclusiv în ceea ce privește modalitățile de aplicare, suspendare sau stingere a sancțiunilor dispuse, Comisia de Recurs va reține că Burtescu Septimiu George nu se mai află, la momentul prezentei pronunțări, sub nici o sancțiune disciplinară referitoare la interzicerea oricăror activități legate de fotbal, însă acesta este obligat să achite eșalonat penalitatea sportivă, așa cum a fost aprobat de FRF”.

Așadar, concluzia Comisiei de Recurs este lipsită de echivoc. Se precizează clar: Burtescu Septimiu George nu se află sub nici o sancțiune disciplinară, nu există vreo interdicție ca subsemnatul să participe la vreo activitate legată de fotbal.

Pentru a confirma cele prezentate mai sus, am atașat în integralitate, Decizia nr. 60 din 10 august 2023 pronunțată de Comisia de Recurs FRF.

Că lucrurile nu stau așa cum sunt prezentate tendențios în textul difuzat în mediul on-line rezultă și din Decizia Comitetului Executiv al AJF Dâmbovița din data de 16 august 2023, care a hotărât să conteste la TAS (!) Decizia nr. 60 din 10 august 2923 a Comisiei de Recurs FRF: Asociatia Judeteana de Fotbal Dambovita – Decizia Comitetului Executiv din 16.08.2023 | frf-ajf.ro.

În concluzie, îmi manifest nedumerirea raportat la atitudinea oscilantă a conducerii AJF Dâmbovița în această problemă, dar, totodată, și îngrijorarea și îndoiala asupra modului în care actuala conducere a AJF Dâmbovița se achită de obligațiile legale ce le incumbă într-o perioadă în care activitatea fotbalistică în județul Dâmbovița (vezi scandalul „Curacao” intens mediatizat în ultima perioadă) nu traversează tocmai o perioadă bună.

Cu considerație,
George Septimiu Burtescu,
Antrenor Grupa de Copii U12
AFC Chindia Târgoviște

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Târgoviște: Luptătorii pregătiți de Angel Mihai au fost medaliați cu aur și argint la Campionatul Național

Publicat

pe

Angel Mihai, instructor de arte marțiale chinezești Wushu Kung Fu, a participat, pe 17 septembrie 2023, cu echipa de copii pe care o antrenează în cadrul Clubului Rizea Wushu la Campionatul Național de Wushu Kung Fu. Sportivii târgovișteni s-au întors acasă cu două medalii de aur și una de argint.

Radu Ștefan, de 13 ani, a obținut medalia de aur la categoria minus 60 de kg. Tot medalia de aur a câștigat și Pletescu Ștefan, de 14 ani, la categoria minus 65 de kg. Medalie de argint și-a adjudecat Rareș Ghilac, de 14 ani, la minus 56 de kg.

Rezultatele obținute la acest campionat reprezintă o demonstrație clară a talentului și muncii pe care o au depus-o sportivii pentru a ajunge la performanță și, nu în ultimul rând, a disciplinei și antrenamentului calculat la care sunt supuși de maestrul Angel Mihai.

Pe 25 noiembrie, tinerii luptătorii pregătiți de Angel Mihai se vor afla în arena de la Sala Polivalentă București, unde vor concura pentru Cupa Wushu Kung Fu.

Angel Mihai, antrenorul de arte marțiale care îi călește și îi îndrumă spre performanță pe sportivii dâmbovițeni, este absolvent al Facultății de Sport, are finalizat un master în educație fizică și sport și a urmat și cursuri internaționale de antrenor personal de fitness și aerobic. Studiile în stilul de arte marțiale chinezești Wushu Kung Fu le-a absolvit cu nota 10.

Tânărul Angel Mihai deține o sală dedicată antrenamentelor personale și predă, totodată, artele marțiale copiilor și adulților interesați de aceste sporturi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite