Connect with us

ACTUALITATE

„Cromatica Luminii”, atelier de creație plastică pentru copiii din Gura Ocniței

Publicat

pe

În această perioadă de tihnă sufletească, acum, când sunt așteptate Sfintelor Sărbători de Paște, Primăria Gura Ocniței, Căminul Cultural și bibliotecile din localitate sunt într-o vervă culturală și spirituală cum nu mai întâlnești în județ. Sunt organizate pentru copiii de la grădinițele și școlile din comună o serie de activități creativ-artistice având ca temă esențială tocmai simbolistica și tradiția creștină a Învierii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos.

Primarul Sorin Vasile Ioniță este mentorul, cel care susține cu tărie plămădirea unor astfel de evenimente, care, așa după cum a spus, contribuie din plin la dezvoltarea spirituală a copiilor, la insuflarea respectului pentru tradițiile și obiceiurile străbune, la descoperirea și șlefuirea unor talente.

Astăzi, de pildă, la Căminul Cultural Gura Ocniței, s-a consumat un act din acest maraton cultural dedicat Sfintelor Sărbători de Paște. Sub titulatura „Cromatica Luminii”, copiii din localitate au participat la un atelier de pictură. O adevărată lecție deschisă ținută celor mici de maestrul Mihai Șerbănescu, venit special la Gura Ocniței pentru a-i iniția în tainele creației plastice.

Alături de pictorul Mihai Șerbănescu, s-au mai aflat profesorul preot Marian Dobrescu – directorul Liceului de Artă „Bălașa Doamna” din Târgoviște și câțiva artiști plastici locali, respectiv Emilian Rizea, Grigore Stan și Mihai Antofie. Activitatea cultural-educativă a fost sponsorizată de OMV Petrom.

Copiii erau deja așezați la măsuțe, în fața blocului de desen sau a șevaletelor, înconjurați de curiozitatea caldă a părinților, și așteptau cu emoție să purceadă la treabă.

Primarul Sorin Vasile a vorbit despre semnificația acestor zile premergătoare Sfintelor Sărbători de Paște, despre rolul culturii, al artei în formarea personalității și caracterelor tinerei generații, cei care vor prelua ștafeta continuării procesului de dezvoltare a localității, de consolidare a confortului și civilizației.

 

A mai mărturisit edilul că, încă de la preluarea primului mandat, a pus bazele pe educația și ascensiunea în viață a copiilor. Ei sunt cei care vor duce mai departe destinele comunității pe absolut toate palierele sociale, economice, culturale și educative. Atelierul de creație, a mai spus primarul de la Gura Ocniței, are consistența unui regal artistic.

„Copiii sunt extraordinari, bucuria a încununat talentul, ardoarea și măiestria nemărginită. Cei mici au învățat ce înseamnă frumosul, despre artă, despre pictură”, a mai adăugat Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Babel FAST 2023: Program Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Publicat

pe

Sâmbătă – 3 iunie 2023, la ora 14:00, se va deschide cea de-a XI-a ediție a Festivalului Artelor Spectacolului Babel FAST -Târgoviște, 3 – 11 iunie 2023. Anul acesta, spectacolele ce vor fi puse în scenă vor avea tema FORME. În total, vor fi peste 100 de evenimente, susținute de trupe din România, Italia, Franța, Belgia, Polonia, Scoția, Turcia, Coreea de Sud, India, Kazahstan, Algeria etc.

„Festivalul Babel este punctul zero al diversității pentru că își propune să reunească cele mai diferite culturi și forme de exprimare: acordă atenție unor minorități etnice și lingvistice care nu sunt la îndemână de găsit, nici măcar pe hartă.

Babel-ul teatral și artistic este un mod de a atinge Cerul nu printr-o construcție din cărămidă, ci prin ceva mult mai trainic: prin comuniune sufletească”, spune Mc Ranin – directorul Festivalului și al Teatrului Tony Bulandra Târgovişte. 

Program Babel FAST 2023 – Ziua I, sâmbătă – 3 iunie

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 4.000 de participanți la „Parada copiilor” organizată la Târgoviște

Publicat

pe

Activitățile organizate de Primăria Târgoviște pentru ziua de 1 iunie s-au încheiat cu „Parada copiilor”. Înainte de ora anunțată pentru începere – 18:00, soarele strălucea pe cer, astfel că „o mare de oameni” a însuflețit zona centrală a municipiului Târgoviște.

Mai bine de 4.000 de persoane, copii, părinți și bunici, s-au prins în acest spectacol al veseliei, pe traseul Primăria Târgoviște – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Stadionul Eugen Popescu. Au urmat aici reprezentații de dans, muzică și gimnastică.

De reținut că, luni – 5 iunie, va fi organizată la Târgoviște, de la ora 21:15, „Parada Babel FAST”, eveniment de tradiție pus în scenă de participanții la Festivalul Artelor Spectacolului „Babel”. Traseul de anul acesta va fi: Piata Mihai Viteazul – Bulevardul Libertății – Calea Domnească – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Bulevardul Carol I – Teatrul Tony Bulandra.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats