Connect with us

ACTUALITATE

21 aprilie: Mare sărbătoare la Nucet, Izvorul Tămăduirii și Ziua comunei

Publicat

pe

În prima vineri de după Sfintele Paști, la finalul Săptămânii Luminate, cum numesc creștinii ortodocși această perioadă de contopire caldă între cer și pământ, se sărbătorește Izvorul Tămăduirii. Zi încărcată de semnificații mistice în care în toate așezămintele bisericești se săvârșește slujba de sfințire a Aghiasmei Mici.

La Nucet, cu mulți ani în urmă, s-a luat hotărârea ca de Izvorul Tămăduirii să se sărbătorească și Ziua Localității, eveniment la care întreaga suflare a comunei și nu numai este invitată să participe la slujba religioasă desfășurată la Mănăstire, apoi la manifestările cultural-artistice care se vor consuma pe o scenă special amenajată lângă școală.

Sfințirea Aghiasmei Mici se va săvârși la Fântana de Leac din pădurea de lângă obștea mănăstirească. Luisa Bărboiu, primarul comunei Nucet a făcut o scurtă istorioară cu tâlc a acestui loc sfânt.

„În pădurea Mănăstirii Nucet, era o fântână, în care copiii satului aruncau bănuți, fântână care a dispărut într-o vreme. Prin 1985, un preot venit în satul nostru, a început a cauta fântână despre care auzise de la bătrânii satului și pe care, găsind-o, prin săpături repetate, a redat-o comunității. La această fântână, care, ulterior, a fost pusă în valoare prin 2004, se sfințește apa de Izvorul Tămaduirii, Fântână de Leac”.

Pe 21 aprilie, de Ziua Comunei, la Nucet au fost invitați reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, ai Instituției Prefectului, parlamentari, șefi de instituții deconcentrate etc.

Pe scenă vor evolua Florentina Mîinea, Ileana Pavelescu și Loredana Dobrescu, artiști ai Ansamblului Chindia din cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dar și trupe celebre, respectiv: Diana Matei și Taraful Cleante, Taraful de la Vărbilău. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra Chindia dirijată de Ionuț Dumitrescu. Nu va lipsi de pe scenă de acum cunoscuta formație de dansatori populari „Cununa Nucetului”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite