Connect with us

ACTUALITATE

Simfonia Lalelelor: Pitești, 21-23 aprilie 2023. Vezi programul!

Publicat

pe

Cunoscutul festival dendro-floricol „Simfonia Lalelelor” de la Pitești, județul Argeș, a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 46-a. Organizatorii le promit vizitatorilor o multitudine de experiențe plăcute: creații ale floriștilor cu experiență, mini-grădini amenajate de copiii școlilor din Pitești, ateliere de floristică, workshop-uri de creație, concerte, spectacole muzicale și de dans, animatori, statui vivante și multe alte activități relaxante pentru copii și adulți.

Anul acesta, Simfonia Lalelelor stă sub semnul jubileului, întrucât se împlinesc 50 de ani de la înflorirea primelor lalele plantate în Pitești. Prin urmare, tematica expoziției florale va fi „Pitești, de 50 de ani, Orașul lalelelor”.

Programul celor trei zile de festival este următorul:

Vineri, 21 aprilie:

12:00 – 12:45 – „Parada Florilor”, pe traseul Piața „Vasile Milea” – Piața Primăriei, cu participarea elevilor din școlile și grădinițele din Pitești, a actorilor secției de copii „Așchiuță” a Teatrului „Alexandru Davila”, a reprezentanților școlilor de dans, a Casei Studenților, a Centrului Cultural Pitești, a Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș și a piteștenilor doritori să se implice. Pentru prima dată, la evenimentul stradal participă și bebelușii, într-o drăgălașă paradă Bebe#celemaifrumoaseflori;
13:00 – Deschidere „Simfonia Lalelelor” ediția a 46-a, Piața Primăriei: lansare baloane multicolore;
13:00 – 14:30 – Vizitarea expoziției în aer liber din Parcul Lunca Argeșului, cu tematica „Pitești, de 50 de ani, Orașul lalelelor!”:
– expoziție florală în aer liber și în pavilionul expozițional;
– grădinile amenajate de școlari și preșcolari din Pitești;
– târgul de flori.
14:00 – 16:00 – spectacol organizat de Casa Studentului din Pitești, în Parcul Lunca Argeșului;
14:00 – 20:00 – ateliere de creație floristică, oferite vizitatorilor festivalului, în pavilionul expozițional;
13:00 – 20:00 – activități de timp liber pentru copii: pictură pe față, animație (magicieni, statui vivante, figurine uriașe, animatori pe picioroange);
19:00 – 21:00 – Concert extraordinar al Filarmonicii din Pitești, în Parcul Lunca Argeșului – invitați: soprana Oana Șerban și tenorul Andrei Petre, dirijor Alexandru Ilie.

Sâmbătă, 22 aprilie – Parcul Lunca Argeșului:

11:00 – 12:00 – spectacol oferit de Palatul Copiilor
12:00 – 13:00 – spectacol de muzică ușoară oferit de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș;
13:00 -14:00 – spectacol oferit de Teatrul „Alexandru Davila”, prin secția de păpuși „Așchiuță”;
14:00 – 20:00 – ateliere de creație floristică, oferite vizitatorilor Simfoniei Lalelelor, în pavilionul expozițional din Parcul Lunca Argeșului;
19:00 – 21:30 – Spectacol extraordinar – prezentator Dan Negru:
– în deschidere: recital Vescan;
– concert – Ștefan Bănică Junior.

Duminică, 23 aprilie – Parcul Lunca Argeșului:

13:00 – 15:00 – Spectacol „Doina Argeșului”, dirijor Cătălin Iancu
Invitați: Elisabeta Turcu, Mihaela Chirițescu, Mitică Tavă, Daniela Bărbuceanu, Grațian Bădescu, Mădălina Lupu, George Mărgineanu, Georgiana Gavrilă, Cristina Voicu, Alexandra Neagoe, Adelina Zamfir, Diana Lică Țițirigă, Ana Maria Cîrstina Ion, Veronica Lozovenu, Creola Stanciu, Grupul vocal „Flori argeșene”;
15:30 – 16:30 – spectacol de dans și muzică grecească tradițională, oferit de Comunitatea elenă din Pitești (Ansamblul de dans FILIA, grupul vocal ELADA, duet Ana Maria & Sebastan);
17:00 – 19:00 – spectacol de muzică și dans, oferit de Centrul Cultural Pitești (Clubul „Total Dance”, Grupul Folk P620 etc.).

Grădini în miniatură amenajate de copii

Ediția a 46-a a „Simfoniei Lalelelor” va găzdui, în Parcul „Lunca Argeșului”, în zona dintre scenă și pavilionul expozițional, grădinile de flori amenajate cu pasiune și creativitate de școlari, preșcolari și cadre didactice din 28 de unități de învățământ din Pitești.

Copii și tineri plini de energie și talent s-au implicat voluntar în acest proiect eco-friendly și vor utiliza materiale prietenoase cu mediul pentru a crea grădinile lor unice.

Transport gratuit către Parcul Lunca Argeșului

În cele trei zile ale Festivalului „Simfonia Lalelelor”, Publitrans 2000 SA va asigura transportul gratuit către Parcul Lunca Argeșului, pe ruta: Teatrul „Alexandru Davila”- Parcul „Lunca Argeșului”, iar cursele se vor desfășura după următorul program:
• vineri – 21 aprilie și sâmbătă, 22 aprilie:
– în intervalul orar 10:00 – 13:00, din 40 în 40 de minute;
– în intervalul orar 13:00 – 23:00, din 20 în 20 de minute.
• duminică – 23 aprilie:
– în intervalul orar 10:00 – 13:00, din 40 în 40 de minute;
– în intervalul orar 13:00 – 22:00, din 20 în 20 de minute.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Unitățile de pompieri din Dâmbovița își deschid porțile pentru copii, pe 1 iunie 2023

Publicat

pe

de

Joi – 1 iunie 2023, între orele 10:00 – 18:00, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, pompierii din localitățile Târgoviște, Titu, Moreni, Găești, Pucioasa, Voinești, Răcari, Potlogi, Cornești, Vișina și Fieni își deschid porțile pentru le oferi copiilor posibilitatea de a interacționa cu eroii noștri și pentru a învăța despre importanța serviciilor de urgență.

Participanții, copii și părinți, vor avea ocazia de a explora autospecialele de intervenție, echipamentele și accesoriilor din dotare folosite în intervențiile de urgență și de a lua parte la activități distractive și educative.

La Detașamentul de Pompieri din Târgoviște copiii se pot întâlni cu Baia, câinele de serviciu care face parte din echipajul de căutare-salvare.

Pe timpul activității se va pune accent pe educarea copiilor în privința prevenirii incendiilor și a comportamentului sigur în situații de urgență și le vor fi prezentate materiale de informare preventivă având ca și grup țintă copiii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzică, sport, premii și stare de bine, la „Zilele comunei Răzvad”. FOTO

Publicat

pe

După o pauză de aproape 3 ani, impusă de pandemie și crizele de toate felurile care ne-au cam bulversat viața și ne-au ținut mai mult sub carapacea existențială, la Răzvad, prin grija autorităților locale, în mod direct a primarului Emanuel Spătaru, au fost reluate într-un flux impecabil activitățile culturale și sportive. Totul a culminat, la sfârșitul săptămânii trecute, când, în frumoasa localitate de la marginea Târgoviștei, s-au organizat „Zilele comunei”.

Pe parcursul a două zile, vineri și sâmbătă, răzvădenii și nu doar ei au fost spectatori dar și participanți la suita de manifestări artistice și sportive. În special copiii și tinerii au fost protagoniștii unor scenarii artistice și ai unor competiții de fotbal.

Entuziasmul, bucuria, veselia și starea de bine au fost ingredientele de bază ale acestor zile de mare sărbătoare. Acest regal artistic, sportiv și de divertisment s-a desfășurat în curtea Primăriei și, evident, la baza sportivă din satul de centru. Aici, fotbaliștii s-au întrecut pentru câștigarea trofeului „Cupa Răzvădeanului”, o competiție care are deja tradiție. S-au înscris în concurs 9 echipe de fotbal din toate satele componente.

Pe scena special amenajată lângă Primărie au evolut interpreți renumiți. Muzica a fost variată, pentru toate gusturile și vârstele, de la muzică populară la celelalte genuri de ritm și antren. Au încântat publicul cu recitalurile lor Ionuț Dolănescu, Simona Dinescu, Creola Stanciu, Trupa Zavera și Alex Velea.

A fost și o tombolă. După tragerea la sorți, premiile puse la bătaie de un sponsor generos au fost oferite câștigătorilor chiar de primarul Emanuel Spătaru. Este vorba despre un televizor smart, un aspirator și un fier de călcat.

În sala de sport, edilul comunei a premiat o fetiță de 11 ani, Alexandra Ioana Vasilică, practicantă de arte marțiale care a câștigat locul 3, medalia de bronz la Campionatul European de Karate Shito-Ryu desfășurat la Oradea. Micuța sportivă este antrenată de sensei Ruxandra Stroe.

Tot în cadrul suitei de manifestări dedicate „Zilelor comunei Răzvad”, primarul Emanuel Spătaru a oferit premii și copiilor dansatori din clasa I-a „Îngerașii” de la Școala din Valea Voievozilor, care au câștigat Locul 1 la concursul județean „Talente dâmbovițene” desfășurat la Aninoasa.

Pe la sărbătoarea răzvedenilor au trecut și reprezentanții administrației publice județene. Au venit pentru a-i felicita și a le adresa urări de bine președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputata Carmen Holban, secretarul de stat Ionuț Săvoiu și alți reprezentanți ai unor instituții deconcentrate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats