Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Centura orașului Găești a intrat în etapa realizare studiu de fezabilitate și proiect tehnic

Publicat

pe

Astăzi – 21 aprilie 2023, președintele Consiliului Județean Dâmboviţa a semnat contractul în vederea realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru centura orașului Găești. Termenul stabilit pentru predare acestor documentații este decembrie 2023, însă președintele Corneliu Ștefan speră că va fi devansat, astfel încât să poată fi demarată anul acesta și licitația pentru execuția proiectului. A mai spus Corneliu Ștefan că, odată ce va fi stabilită ruta exactă, se vor demara și procedurile de expropriere a terenului necesar.

„În 2020, am lansat la nivelul județului nostru programul privind realizarea de centuri ocolitoare pentru toate centrele urbane, și am început cu inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște și inelul de centură pentru Pucioasa și Fieni, ambele inele de centură sunt realizate în colaborare cu Ministerul Transporturilor. Avem deja protocolul semnat între Consiliului Județean Dâmboviţa și Ministerul Transporturilor pentru finanțarea celor două centuri ocolitoare, studiul de fezabilitate și studiul de prefezabilitate fiind finanțate de Consiliul Județean Dâmboviţa.

Astăzi, am semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru centura ocolitoare a orașului Găești, o centură ocolitoare extrem de importantă pentru tot județul Dâmbovița. Este o centură ocolitoare care va face legătura între Oltenia și Moldova. Acest proiect este 100% al Consiliului Județean Dâmboviţa. Valoarea proiectului pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este de 2,7 milioane de lei, iar valoarea totală a investiției este de 89 de milioane de lei. Avem deja asigurată sursa de finanțare. 80 de milioane de lei prin Programul Național Anghel Saligny, un proiect care a fost deja aprobat de Ministerul Dezvoltării, și 9 milioane de lei de la Consiliul Județean Dâmboviţa”, a declarat președintele Corneliu Ștefan.

Traseul pentru centura orașului Găești a fost deja avizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin studiul de prefezabilitate care a fost depus anul trecut de către Consiliul Județean Dâmboviţa. Lungimea totală a drumului depășește 4,5 km: 1 km pe teritoriul comunei Dragodana, 1,4 km pe Găești, 1,2 km pe Mogoșani și 1 km pe Petrești.

„Vom avea o bandă pe sens, trei intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere – o intersecție la joncțiunea cu DN7, una cu pasaj suprateran peste DJ 401 și una la joncțiunea cu DN 61. De astăzi, voi avea o discuție cu proiectantul care a câștigat licitația fiindcă vreau să ne predea documentația într-un termen cât mai scurt, pentru a scoate la licitație anul acesta execuția centurii ocolitoare a orașului Găești. Vom vedea, în funcție de avize.

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean Dâmboviţa trebuie să mai parcurgă un pas important: exproprierile de teren. Este un drum nou și, după ce vom avea gata studiul de fezabilitate, să știm foarte clar culoarul de expropriere, vom veni în ședință de Consiliu Județean pentru exproprierea terenurilor necesare”, a explicat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu construiește un centru cultural cu facilități diverse

Publicat

pe

Primăria Titu are în implementare, în această perioadă, un proiect care vizează construirea unui centru cultural cu facilități diverse. Noul așezământ va juca un rol important în viața comunității locale, în sensul că va contribui substanțial la dezvoltarea palierelor cultural și educațional – spun reprezentanții administrației publice locale.

Investiția include:
– Sală de spectacole la parter, care va găzdui spectacole de teatru, concerte, conferințe și alte activități culturale.
– Foaier, cu funcțiune de primire, unde va exista garderoba și un mic spațiu comercial pentru produse specifice sau bufet.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Depozit mobilier, necesar schimbării funcțiunii sălii de spectacole în sală de mese sau pentru alte activități.
– Oficiu.
– Supantă foaier cu rol de spații repetiții sau spații pentru club. Se poate deschide către sala devenind un balcon al acesteia.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Cabină tehnică pentru activitățile din sală
– Spațiu tehnic pentru instalațiilr de ventilare-climatizare


– Hol intrare, cu rol de acces spre celelalte spații sau cu rol de foaier pentru sala de conferințe, birou de informare generală asupra localității și direcționare, vânzare produse artizanat local. Cuprinde un spațiu destinat expozițiilor.
– Sală de conferințe cu anexe, oficiu cu grup sanitar
– Două săli de activități (cercuri)
– Birou administrație
– Hol de nivel cu spațiu pentru muzeu local
– Bibliotecă mediatecă și un mic depozit pentru cărți
– Turnul, cu funcțiunea de nod de circulație verticală, cuprinde grupurile sanitare și are rolul de a lega primele două module. La nivelul trei are o terasă deschisă și acoperită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

A intrat în linie dreaptă unul dintre cele mai mari proiecte derulate vreodată în Dâmbovița

Publicat

pe

Este vorba despre „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, o investiție uriașă – 94.500.000 de euro, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare Etapa 2014-2020.

Joi – 28 septembrie 2023, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu, a semnat contractul de finanțare.

Proiectul, așa după cum a arătat Corneliu Ștefan, este deosebit de important pentru protejarea viitorului copiilor noștri și a județului în care trăim.

„Valoarea contractului semnat astăzi, Etapa I, se ridică la aproximativ 36.000.000 de lei. Din această sumă, 22.000.000 de lei reprezintă fonduri europene, diferența fiind contribuția Consiliului Județean Dâmbovița la acest proiect. Datorită contractului semnat, vom achiziționa peste 62.000 de unități de compostare individuală, 4 autocompactoare de 22 mc și 7 autocompactoare de 16 mc pentru biodeșeuri, 2 autocompactoare pentru deșeuri textile, soft de management al deșeurilor, 75.000 de europubele biodeșeuri de 120l, 116.000 de europubele deșeuri recilcabile de 120l, 170 de recipiente dedicate colectării textilelor, 560 de containere de 1.100 litri pentru biodeșeuri”, a declarat Corneliu Ștefan.

Pentru Etapa a II-a a proiectului, se va obține finanțare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Este vorba de o valoare totală de 87.200.000 euro, iar implementarea acesteia presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat, care constă în instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile, cu sortare semiautomată, instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale, linie de tratare biologică prin digestie anaerobă pentru tratarea biodeșeurile colectate separat, cât și a deșeurile cu conținut organic, platformă de compostare, un centru de colectare prin aport voluntar și stocare temporară a fluxurilor de deșeuri speciale pe amplasamentul de la Șotânga.

„Scopul meu și, sunt convins, al tuturor dâmbovițenilor este acela de a reduce impactul negativ asupra naturii. Astăzi, ne-am angajat să investim în tehnologii și practici care vor minimiza poluarea în fiecare localitate a județului Dâmbovița, pentru a lăsa în urmă un mediu curat și sănătos pentru generațiile viitoare. Este un pas mare și încă o dovadă din partea noastră că mediul înconjurător primește atenția și protecția cuvenite”, a mai spus Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite