Connect with us

ACTUALITATE

“Comisari de mediu pentru o zi”, eveniment organizat în comuna Corbii Mari

Publicat

pe

Primăria Corbii Mari și școala din localitate au organizat, astăzi – 27 aprilie 2023, evenimentul “Comisari de mediu pentru o zi”, în cadrul căruia au fost promovate modele privind stilul de viață sustenabil și au fost plantați 300 de puieți de salcâm, ca semn al angajamentului comunității că se va implica în protejarea mediului înconjurător.

„Am spus mereu că localitatea noastră este și casa noastră. Aici trăim, aici ne creștem copiii, aici punem temeliile unui viitor cât mai primitor. Acțiunea de astăzi este parte a acestui gând. Pentru că totul pleacă de la educația pe care o oferim copiilor noștri și felul în care ei vor avea deprinderi sănătoase față de mediul înconjurător. Cei mai tineri comisari de mediu ai comunei au învățat o lecție astăzi, dar au și predat una, prin exemplul lor. Sunt mândru de ei și îi felicit din suflet”, este mesajul transmis de primarul Ionuț Bănică.

Acțiunea s-a bucurat de susținerea Gărzii Naționale de Mediu, fiind prezenți la Corbii Mari: comisarul general – Aurelian Păduraru, comisarul general adjunct – Florin Bănică, directorul general al Direcției Controlul Poluării, Biodiversității și Ariilor Protejate – Octavian Popescu, directorul Marian David din cadrul Direcției Controlul Poluării, Biodiversității și Ariilor Protejate, directorul Marinela Dinu din cadrul Direcției Sinteze, Proceduri și Metodologii, directorul Nicolae Badea din cadrul Direcției Controlul Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate și Valentin Neagoe – șef serviciu în cadrul Biroului Control Transfer Deșeuri.

„Mă bucur că ne-am mobilizat pentru această activitate de plantare comisari de mediu mai mici și mai mari. Suntem, astăzi, împreună, pentru a sădi viitorii arbori care vor constitui o sursă de oxigen pentru comunitate. Și, în același timp, suntem împreună, pentru a preda ștafeta viitorilor comisari de mediu. Pentru că, odată ce acești puieți, pe care i-am plantat astăzi, vor prinde rădăcini, ei au nevoie să fie îngrijiți până la maturitate. Ceea ce ar trebuie să înțelegem de aici este că, prin fiecare puiet plantat, creștem în noi responsabilitatea față de natură. Astfel, prin efortul pe care îl depunem astăzi, facem o investiție pentru viitorul nostru și pentru viitorul comunității”, a declarat Aurelian Păduraru – comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu.

La rândul său, comisarul șef adjunct Florin Bănică, de fel din Corbii Mari, a spus că sprijinul celor mai tineri locuitori din comună în acțiunea de protejare a mediului îi întărește convingerea că generațiile viitoare vor crește într-un mediu sănătos.

„Am promis acțiuni concrete pentru protejarea mediului înconjurător și iată că, în „Săptămâna verde” ne ținem de cuvânt prin plantarea de puieți de salcâm în localitatea Corbii Mari. Mă bucur că îi avem alături de noi pe cei mai tineri cetățeni ai comunei, care, astăzi, sunt și cei mai tineri comisari de mediu. Sprijinul pe care îl avem din partea lor în munca noastră pentru protejarea mediului îmi întărește convingerea că viitorul e de partea celor care se implică acum, cu toată energia, pentru ca generațiile viitoare să crească într-un mediu sănătos. Viitorii cetățeni din Corbii Mari vor avea, peste ani, dovada că am trecut pe aici, cu grijă pentru mediul în care vor trăi copiii noștri”, a precizat comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu – Florin Bănică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

26 octombrie 2023, termen-limită la APIA pentru solicitarea sprijinului financiar de urgență acordat de Guvern

Publicat

pe

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase până la data de 26 octombrie 2023, inclusiv.

Potențialii beneficiari sunt așteptați la Centrele APIA pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea unică din anul 2022, în vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase – se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

„Pentru schematizarea modului de calcul al sprijinului excepțional exprimat sub formă de grant, se consideră că acesta reprezintă valoarea unei cantități unitare de 78 litri/ha de motorină și că în stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulțirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

Valoarea schemei, reprezentând sprijinul unitar excepțional sub formă de grant, denumit în continuare grant, este de 2 lei/litru de motorină.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a identificat 8923 de potentiali beneficiari , producatori agricoli care au avut in cererile unice 2022 culturi de porumb, orz, rapita si floarea soarelui si care au solicitat interventii in agricultura sectorul vegetal si in anul 2023″, informează APIA Dâmboviţa.

Sprijinul guvernamental excepțional sub formă de grant are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina și reprezintă suma care se acordă acestora, exprimată în lei, pentru suprafețele cultivate cu porumb, orz, rapiță și floarea soarelui din cererile unice de plată depuse în anul 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități din Dâmbovița. Vezi lista!

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei, luni – 25 septembrie 2023 și marți – 26 septembrie, în mai multe localități din județ, pentru lucrări de igienizare a bazinelor de stocare, după cum urmează:

– în localitățile Ionești, Greci, Gherghești, Potlogeni Deal din comuna Petrești, în data de 25.09.2023, între orele 06:00-20:00;

– în localitățile Crângurile de Sus, Crângurile de Jos, Bădulești, Rătești, din comuna Crângurile, în data de 25.09.2023, între orele 08:00–16:00;

– în comuna Iedera, în data de 25.09.2022, între orele 08:00-18:00;

– în localitățile Petrești, Puntea de Greci, Coada Izvorului din comuna Petrești, în data de 26.09.2023, între orele 06:00-20:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asiguram că echipele noastre depun toate eforturile necesare în vederea finalizării lucrărilor de igienizare în cel mai scurt timp”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats