Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Municipiului Moreni se pregătește pentru Programul „Rabla Local”

Publicat

pe

Primăria Moreni este înscrisă în Programul „Rabla Local”, derulat de Administrația Fondului de Mediu (AFM). Pentru această primă sesiune, autoritățile municipiului Moreni au solicitat finanţare pentru 100 de autovehicule. Urmează ca AFM să lanseze cea de-a doua etapă, destinată înscrierii persoanelor fizice. Demersurile vor fi inițiate pe aceeași platforma digitală a AFM, unică la nivel național.

„Proprietarii vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul sumei de 3.000 de lei. Din totalul stimulentului pentru casare, 2.400 de lei vor fi suportaţi din bugetul AFM, iar restul de 600 de lei din bugetul local. În cadrul programului Rabla Local, proprietarii nu sunt obligaţi să folosească stimulentul primit pentru cumpărarea unei alte mașini, aşa cum se întâmplă în cazul Programului Rabla desfăşurat la nivel naţional. Proprietarii persoane fizice, care vor să scape de maşinile mai vechi de 15 ani, trebuie să aştepte anunţul de deschidere din partea AFM şi apoi se pot înscrie prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie exclusiv de AFM”, se precizează într-o informare transmisă de Primăria Moreni.

Proprietarii de autoturisme mai vechi de 15 ani ce urmează a fi casate prin Programul Rabla trebuie să depună la Primărie următoarele documente:
• Cerere de participare la Programul privind casarea autovehiculelor uzate;
• Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
• Actul de identitate al solicitantului, în copie conformă cu originalul;
• Cartea de identitate a mijlocului de transport, în copie conformă cu originalul;
• Certificatul de înmatriculare, în copie conformă cu originalul;
• Certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că nu sunteți înregistrați cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local;
• Împuternicire în original sau copie legalizată, dacă este cazul;
• Actul de identitate al împuternicitului, în copie conformă cu originalul, dacă este cazul;
• Extras de cont.

Vor fi considerate eligibile pentru Rabla Local autovehiculele care sunt înregistrate în evidențele fiscale ale Primăriei Moreni, care au, la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației (dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricației, se consideră an de fabricație anul înmatriculării).

Autoturismul trebuie să aibă norma de poluare Euro 3 sau una inferioară.

Mașina dată la rabla trebuie să conțină componentele esențiale, respectiv, motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Proprietarii persoane fizice trebuie să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului Moreni. Să nu înregistreze cu restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat.

Să nu existe pe numele proprietarului condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului.

De asemenea autovehicului înscris pentru Programul Rabla nu trebuie să fie folosit pentru a obține alte finanțări prin alte programe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Emanuel Spătaru a trecut de la cel mai tânăr primar din România la mandatul al 3-lea. Cu încredere, emoții și speranțe!

Publicat

pe

Emanuel Spătaru a fost, o vreme, cel mai tânăr viceprimar din România, apoi, prin voia cetățenilor comunei Răzvad, cel mai tânăr edil din România. A primit încredere din partea concetățenilor săi, pe când avea doar 27 de ani, iar el i-a răsplătit cu respect, performanță în administrație, investiții importante în folosul comunității și cu un mod nou de a comunica.

Astăzi – 1 noiembrie 2024, Emanuel Spătaru și noua echipă de consilieri locali au depus jurământul de credință. Primarul pornește pe drumul, deloc ușor, al celui de-al treilea mandat în fruntea administrației publice locale.

La Răzvad, din 1990 încoace, după cum a mărturisit tânărul edil, nu a existat primar care să aibă la activ trei mandate. Emanuel Spătaru este excepția și asta se datorează felului său de a fi, respectului pe care îl poartă comunității care l-a ales, responsabilității și dârzeniei de care dă dovadă atunci când se înhamă să ducă la capăt proiecte de interes local. De asemenea, a dovedit și că este om de echipă, fără orgolii, fără aroganțe, fără interese personale sau partinice. A fost și este un edil, s-a văzut, cu har și dedicat localității.

Ceremonialul s-a desfășurat în sala de festivități a Școli Gimnaziale din Răzvad, unitate de învățământ reabilitată, modernizată și dotată în perioada celui de-al doilea mandat de primar. Au ținut să fie prezenți alături de aleșii de la Răzvad, la depunerea jurământului: prefectul județului – Dragoș Emilian Rusu, președintele Senatului Universității Valahia din Târgoviște – prof. Claudia Gilia, parlamentarii Titus Corlățean, Carmen Holban și Radu Popa, consilierul județean Mihai Istrate – vicepreședinte al PSD Dâmbovița, zeci de cetățeni, cadrele didactice de la școlile din Răzvad și preoții parohi.

Emanuel Spătaru a trecut și printr-un vârtej al emoțiilor. Avea ochii umezi când, în discursul său plăcut, spontan, simplu, a vorbit despre familia sa, care s-a obișnuit în tot acești ani cu misiunea sa, fără o dimensiune anume în spațiu și timp, în folosul comunității. A mai vorbit despre proiectele ambițioase care urmează a fi materializate. De asemenea, a mărturisit tânărul edil reales că la Răzvad sunt edificate rețele de apă și canalizare, de gaze naturale, drumurile sunt puse la punct, astfel că acum trebuie înfrumusețată comuna.

„Vă rog ca în Consiliul Local, să țineți cont de oamenii care v-au trimis aici, nu de partide, fiindcă în consiliul local nu vom face decât o singură politică, politica comunei Răzvad. Am dovedit că suntem o echipă, împreună cu toți colegii din primărie. Nu am realizat nimic de unul singur. Tot ce s-a făcut în comună reprezintă o muncă de echipă”, a spus Emanuel Spătaru.

Consiliul Local Răzvad pentru legislatura 2024-2028 este alcătuit din 11 aleși PSD, 2 de la Alianța Dreapta Unită, 1 de la PNL și 1 de la AUR. 

Fostul prefect al județului Dâmbovița, Claudia Gilia, actualmente candidat pentru funcția de senator din partea PSD Dâmbovița, a avut numai cuvinte de laudă pentru primarul Emanuel Spătaru. A spus Claudia Gilia că este foarte mândră de faptul că un edil tânăr a reușit să facă atât de multe lucruri bune pentru localitatea pe care o păstorește, că a putut să creeze o relație foarte strânsă cu cetățenii din Răzvad, că le-a câștigat încrederea. A mai amintit președintele Senatului Universității Valahia despre spiritul de echipă pe care primarul Emanuel Spătaru l-a cultivat, pe care îl menține și fără de care localitatea nu se poate dezvolta. Echipă înseamnă Consiliul Local, Consiliul Județean, colegii din cadrul Partidului Social Democrat, membrii aparatului din Primărie și cetățenii.

A rostit o alocuțiune și senatorul Titus Corlățean, prim-vicepreședinte al PSD Dâmbovița. A vorbit fostul ministru de Externe al României, despre responsabilitatea pe care o au aleșii după momentul emoționant al depunerii jurământului de credință față de țară și comunitate.

„V-ați angajat să munciți pentru binele comunității. Sunteți un miniparlament. Nu diferiți fundamental de un parlament propriu-zis. Sunteți un for de dezbatere politică și administrativă, legiferați prin hotărârile de consiliu local pe care le adoptați. Votați un buget, alocați resurse pentru nevoile de dezvoltare ale comunității. Este o sarcină extrem de importantă și avem toată susținerea pentru dumneavoastră. Noi, parlamentarii și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița susținem evoluția pozitivă a comunitățile locale, să vă puteți îndeplini acest mandat de responsabilitate”, a precizat Titus Corlățean.

Senatorul a fost atent și sensibilizat în momentul în care primarul Emanuel Spătaru a vorbit de familie, de timpul scurt pe care, a dat de înțeles edilul, îl petrece în sânul acesteia, absorbit fiind de problemele administrative. Primarul a fost pur și simplu copleșit de emoții vizibile, care au radiat în publicul prezent producând, evident, reacții la fel de emoționante.

„Am fost foarte atins de ceea ce a spus Emanuel Spătaru. Când îți îndemni familia „așteptați-mă”, să știți că este un sacrificiu extrem de important. Eu, de peste 30 de ani îi spun familiei mele „așteptați-mă”. Și soției mele, și fiicei mele. Am ratat prima zi de școală a fiicei mele, eram plecat într-o misiune externă. Am ratat prima operație a fetei mele, când trebuia să fiu, ca tată, lângă ea și nu am fost pentru că eram într-o misiune externă pentru patria noastră România. Am ratat foarte multe lucruri, dar cel puțin am fost atunci când mi-am condus fiica la altar și a fost un lucru extraordinar. Între timp, fiica a crescut, a devenit soție, a devenit mamă, suntem bunici. Așadar, chiar dacă, de 30 de ani,spun familiei mele „așteptați-mă”, pe de altă parte știu că a meritat acest efort, pentru că este o bătălie între cei care foarte ușor se grăbesc să distrugă sau să dărâme și oamenii care vor să construiască spre binele României.

Sunt foarte onorat să fiu parte a acestei familii și să îi spun domnului primar că merită să facă acest efort și familiei toată aprecierea că înțelege acest efort. Vă îndemn să apreciați la adevărata valoare ce înseamnă sacrificiul unui om care își asumă, cu toate costurile și sacrificiile, această sarcină de a face bine comunității”, a mărturisit senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Cornel Coman a revenit în fruntea Primăriei Pietrari după 8 ani

Publicat

pe

La Pietrari, frâiele localității au fost preluate de omul de afaceri Cornel Coman. Edilul care a depus, astăzi – 31 octombrie 2024, jurământul de credință a candidat ca independent, dar, după alegeri, a trecut la PNL.

Cornel Coman a mai fost primar al localității. Așa cum spun mulți cetățeni din comună, de când a plecat el, nu s-a mai făcut nimic prin Pietrari. Acum, oamenii sunt convinși că lucrurile se vor schimba, așa cum a promis Cornel Coman. În campania electorală, acesta a avut un slogan interesant, aducător de voturi. Ceva de genul, dacă vrei ca Pietrari să arate ca Voinești, votează Cornel Coman. Și oamenii au ales.

Noul primar de la Pietrari va trebui să lucreze pentru bunăstarea comunității cu 5 consilieri locali de la PSD, 4 de la AUR și 2 de la PNL.

Au fost prezenți la ceremonialul de depunere a jurământului de credință și la ședința de constituire a Consiliului Local Pietrari senatorul liberal Virgil Guran – președintele PNL Dâmbovița, consilierii județeni Teodora Ilona Tudor – PNL și Mihai Istrate – vicepreședinte PSD Dâmbovița și responsabil zonal, Napoleon Dobra (fiul al comunei) – reprezentant al pensionarilor de pe Valea Dâmboviței în Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice, numeroși cetățeni, preoții parohi și angajați ai Primăriei Pietrari.

A spus Cornel Coman, după depunerea jurământului, că, în perioada următoare, comuna Pietrari va începe să înflorească. I-a îndemnat primarul pe toți cei interesați de dezvoltarea localității, nu pentru alte interese partinice, să i se alăture. Le-a spus oamenilor să se aștepte la tot ceea ce este mai bun. Un consilier local, într-un gest simbolic, i-a înmânat cheia de la intrarea în Primărie.

Senatorul Virgil Guran l-a felicitat pe Cornel Coman acum, la început de mandat. A spus că este convins că noul edil va face treabă, că localitatea se va dezvolta, având în frunte un om cu experiență managerială deosebită. Virgil Guran l-a asigurat de tot sprijinul său în rezolvarea unor probleme ce țin de administrație.

A mai luat cuvântul și vicepreședintele PSD Dâmbovița Mihai Istrate. Liderul social-democrat l-a felicitat pe Cornel Coman pentru învestirea ca primar al comunei Pietrari, dar și pe consilierii locali. A mai mărturisit consilierul județean Mihai Istrate că toți cei care trec vremelnic, efemer, prin funcții și poziții politice trebuie să aibă puterea și tăria să recunoască, după consumarea unui scrutin electoral, că, întotdeauna, cetățenii au dreptate. Mihai Istrate a mai precizat că, la Pietrari, PSD are cel mai mare număr de consilieri locali și că, întotdeauna, când va fi nevoie, vor fi alături de proiectele promovate de primar. Dacă va fi cazul, vor critica și se vor implica pentru îndreptarea lucrurilor, pentru că ăsta este rolul reprezentanților politici în administrație. A mai spus vicepreședintele PSD, adresându-se, evident, primarului Cornel Coman, să se bazeze pe Consiliul Județean Dâmbovița pentru toate proiectele care vor duce la bunăstarea tuturor locuitorilor comunei Pietrari.

Un gest rar întâlnit la evenimentele de învestire a unui primar. Preoții parohi au susținut o slujbă de binecuvântare înainte de începerea ședinței, iar după depunerea jurământului i-au dăruit noului primar de la Pietrari un superb coș cu flori. L-au rugat pe primar să facă tot ceea ce îi stă în putință pentru dezvoltarea comunei, fiindcă a rămas cu mult în urma altor localități din Dâmbovița. Au spus preoții despre primar că este un om puternic și inteligent, dar are nevoie și de la Dumnezeu de putere și credință.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite