Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Municipiului Moreni se pregătește pentru Programul „Rabla Local”

Publicat

pe

Primăria Moreni este înscrisă în Programul „Rabla Local”, derulat de Administrația Fondului de Mediu (AFM). Pentru această primă sesiune, autoritățile municipiului Moreni au solicitat finanţare pentru 100 de autovehicule. Urmează ca AFM să lanseze cea de-a doua etapă, destinată înscrierii persoanelor fizice. Demersurile vor fi inițiate pe aceeași platforma digitală a AFM, unică la nivel național.

„Proprietarii vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul sumei de 3.000 de lei. Din totalul stimulentului pentru casare, 2.400 de lei vor fi suportaţi din bugetul AFM, iar restul de 600 de lei din bugetul local. În cadrul programului Rabla Local, proprietarii nu sunt obligaţi să folosească stimulentul primit pentru cumpărarea unei alte mașini, aşa cum se întâmplă în cazul Programului Rabla desfăşurat la nivel naţional. Proprietarii persoane fizice, care vor să scape de maşinile mai vechi de 15 ani, trebuie să aştepte anunţul de deschidere din partea AFM şi apoi se pot înscrie prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie exclusiv de AFM”, se precizează într-o informare transmisă de Primăria Moreni.

Proprietarii de autoturisme mai vechi de 15 ani ce urmează a fi casate prin Programul Rabla trebuie să depună la Primărie următoarele documente:
• Cerere de participare la Programul privind casarea autovehiculelor uzate;
• Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
• Actul de identitate al solicitantului, în copie conformă cu originalul;
• Cartea de identitate a mijlocului de transport, în copie conformă cu originalul;
• Certificatul de înmatriculare, în copie conformă cu originalul;
• Certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că nu sunteți înregistrați cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local;
• Împuternicire în original sau copie legalizată, dacă este cazul;
• Actul de identitate al împuternicitului, în copie conformă cu originalul, dacă este cazul;
• Extras de cont.

Vor fi considerate eligibile pentru Rabla Local autovehiculele care sunt înregistrate în evidențele fiscale ale Primăriei Moreni, care au, la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației (dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricației, se consideră an de fabricație anul înmatriculării).

Autoturismul trebuie să aibă norma de poluare Euro 3 sau una inferioară.

Mașina dată la rabla trebuie să conțină componentele esențiale, respectiv, motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Proprietarii persoane fizice trebuie să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului Moreni. Să nu înregistreze cu restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat.

Să nu existe pe numele proprietarului condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului.

De asemenea autovehicului înscris pentru Programul Rabla nu trebuie să fie folosit pentru a obține alte finanțări prin alte programe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni execută lucrări de reabilitare și modernizare pe strada Mihai Eminescu

Publicat

pe

Municipalitatea morenară desfășoară, în această perioadă, ample lucrări de modernizare și reabilitare pe strada Mihai Eminescu. Investiția este realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii publice urbane în municipiul Moreni”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Lucrările incluse în acest proiect prevăd asfaltarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și Aleea Prahovei și amenajarea sensului giratoriu (în zona LIDL), plus parcări și trotuare.

„Se mai are în vedere realizarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și cale de acces spre Piața Agroalimentară”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats