Connect with us

ADMINISTRAŢIE

De Ziua Națională a Tineretului a fost inaugurată o modernă sală de sport în comuna Vulcana Pandele

Publicat

pe

Nu întâmplător, astăzi – 2 mai 2023, de Ziua Națională a Tineretului, la Vulcana Pandele, județul Dâmbovița, a fost inaugurată o modernă sală de sport. Edificiul, după cum a precizat primarul Radu Vasile, a fost construit pentru copiii și tinerii din comună, pentru toți cei care iubesc sportul, mișcarea și firesc să practice activități fizice reconfortante. Totodată, în noua sală de sport, își vor desfășura cursurile la disciplina educație fizică elevii Școli Vulcana Pandele.

La inaugurare au participat: președinte Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, administratorul județului – Cristian Avanu, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu, alți reprezentanți ai administrației publice locale și județene.

După oficierea tradiționalei slujbe religioase de sfințire a noului așezământ, au rostit alocuțiuni primarul Radu Vasile și președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan.

Edilul comunei a povestit celor de față despre demersurile începute în 2017, blocate la un moment dat și reluate trainic în 2019, pentru ca, în 2021, să fie semnat contractul de finanțare și, iată, astăzi – 2 mai 2023, sala de sport de la Vulcana Pandele a fost dată în folosință. Primarul a făcut și un gest simbolic, de apreciere, acordând două diplome de recunoștință constructorului și dirigintelui de șantier, cel care a supravegheat și urmărit ca lucrările să fie executate la parametrii stabiliți prin contract.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a vorbit despre importanța acestui obiectiv pentru întreaga comunitate de la Vulcana Pandele, pentru copiii și tinerii din localitate. Sala de sport face parte din pachetul de promisiuni investiționale pe care administrația publică locală le-a materializat, împreună cu Consiliul Județean Dâmbovița. Le-a dezvăluit Corneliu Ștefan cetățenilor prezenți la eveniment și faptul că, în viitorul apropiat, lângă sala de sport, va fi edificat un loc de agrement. Investiția va fi derulată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Contractul de asociere a fost deja semnat. Primăria lucrează în momentul de față la proiectul tehnic. Un alt obiectiv aflat în atenția administrației locale și a Consiliului Județean este școala. Definitivarea acestei investiții este de maximă prioritate pentru reprezentanții Primăriei Vulcana Pandele și cei ai Consiliului Județean.

Corneliu Ștefan le-a amintit oamenilor și de proiectul privind reabilitarea și modernizarea DJ 712, Târgoviște – Șotânga – Vulcana Pandele – Brănești – Pucioasa. Această arteră rutieră deosebit de importantă pentru dezvoltarea socio-economică a tuturor localităților din partea de nord a județului va fi realizată cu fonduri asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Valoarea investiției este de 65 milioane de euro. Astăzi de dimineață, a precizat Corneliu Ștefan, la sediul Consiliului Județean s-au purtat ultimele discuții cu proiectantul, pe seama acestui obiectiv. În maximum trei săptămâni, proiectul va fi scos la licitație.

La finalul evenimentului inaugural, oaspeții au putut urmări câteva reprize demonstrative de handbal și volei prezentate de elevii Școlii Vulcana Pandele.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Se lucrează din plin pentru modernizarea drumurilor din Bucegi

Publicat

pe

Ca să avem turism performant în Bucegii dâmbovițeni, mai precis în Stațiunea Peștera-Padina, trebuie mai întâi să avem o infrastructură pusă la punct, capabilă să facă față condițiilor de mediu și afluxului de vizitatori. Tocmai această problemă vrea să o rezolve președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care are printre preocupările sale de bază proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor care duc în munte.

Zilele trecute, șeful administrației județene s-a aflat pe șantierul drumului DJ 714, în perimetrul Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului. Investiția derulată aici se află pe ultima sută de metri, după cum ne-a precizat Corneliu Ștefan. Obiectivul este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestei lucrări deosebit de importante este de 10.900.000 de lei.

Proiectul elaborat de Consiliului Județean Dâmbovița a prevăzut turnarea a două straturi de asfalt pe toată lugimea tronsonului de 4,3 km, realizarea a 1,5 km fundații de parapet, a 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor, a 4,2 km rigole de acostament și montarea a 4,2 km de parapete metalice.

„În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de 6 metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei”, ne-a informat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din nordul județului, la linia de start

Publicat

pe

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură la nivel național se derutează în această perioadă în județul Dâmbovița. Vorbim despre investițiile care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. 450.000.000 de euro este valoarea totală a mega proiectului finanțat pe POIM.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița au semnat zilele acestea contractul de înființare, extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare pentru zona de nord a județului Dâmbovița. 30.600.000 de euro vor fi folosiți pentru execuția lucrărilor în Pucioasa, Fieni, Moroeni, Pietroșița și Buciumeni.

Din câte ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, la Pucioasa se va extinde cu 2,8 km rețeaua de distribuție apă potabilă și se vor realiza 118 branșamente. De asemenea, se vor mai reabilita 10 km de rețea de distribuție apă și 371 de branșamente. Totodată, va fi extinsă cu aproape 11 km rețeaua de canalizare menajeră și vor fi realizate 548 de racorduri. Se are în vedere și reabilitarea a 4,8 km de rețea apă uzată și a 250 de racorduri. Vor fi edificate 10 stații de pompare apă uzată menajeră și 3,2 km conducte de refulare.

La Fieni, va fi extinsă cu 7,5 km rețeaua de canalizare și se vor executa 418 de racorduri la aceasta. Se vor reabilita 290 m de rețea de canalizare și 15 racorduri. Vor fi construite 8 stații de pompare apă uzată și 2,1 km conducte de refulare.

La Moroeni, se va extinde cu 6 km rețeaua de distribuție apă și vor fi amenajate 17 branșamente. Totodată, vor intra în reabilitare 14 km de rețea de distribuție apă și cele 849 branșamente existente. Vor fi construite 12 stații de pompare a apei potabile. Localitatea va mai beneficia de 20 de km de rețea nouă de canalizare de-a lungul căreia vor fi instalate 1.168 de branșamente. Vor deservi întregul sistem 11 stații de pompare apă uzată și 901 m conducte de refulare.

La Pietroșița, se vor reabilita 7,8 km de rețea de distribuție apă și 402 branșamente existente. De asemenea, va fi extinsă cu 2,7 km rețeaua de distribuție apă și se vor realiza 209 branșamente. Se vor executa 7 stații de pompare a apei potabile. Rețeaua nouă de canalizarea va avea 12 km și va asigura 894 de racorduri. Pentru apa uzată menajeră vor fi puse în funcțiune 10 stații de pompare și 1,5 km de conducte de refulare.

La Buciumeni, pe POIM, se vor reabilita 5 km de rețea de distribuție apă și 283 de branșamente. Rețeaua de distribuție apă va fi extinsă cu 3,6 km și se vor realiza 226 de branșamente. Locuitorii comunei Buciumeni vor beneficia și de 21 km de rețea nouă de canalizare, la care se pot execută 896 de branșamente. Sistemul va fi deservit de 16 stații de pompare apă uzată menajeră și 2,7 km de conducte de refulare.

„Datorită acestui contract pe care l-am semnat pentru localitățile din nordul județului, se vor înființa și extinde 16,2 km de rețea de alimentare cu apă, și se vor reabilita 37,2 km de rețea de alimentare cu apă. Totodată, se vor asigura 2.475 de branșamente la rețele de apă și 4.189 de racorduri la rețeaua de apă uzată. Vor fi înființate 19 stații de pompare a apei potabile și 55 de stații de pompare a apei uzate menajere”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats