Connect with us

Dâmboviţa

Locuitorii din Hulubești se tem că vibrațiile produse de lucrările firmelor de prospecțiuni le vor dărâma casele

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: prospectiuni.com)

De câteva luni, pe teritoriul unor localități din județul Dâmbovița se fac prospecțiuni. Se caută petrol și gaze. Echipele de prospecționiști bine echipați, îmbarcați în mașini puternice, de teren, străbat campurile, dealurile și pădurile din zonele Hulubești, Cobia, Crângurile, Dragomirești, Gura Foii, Târgoviște, Lucieni, Ludești, Mănești, Raciu, Ulmi și Valea Mare.

Operațiune de interes pentru economie, dar privită cu reticență de către cetățeni, de proprietarii de teren, dar și de locuitorii unor așezări care se simt deranjați de lucrările executate de căutătorii de petrol. Au apărut sesizări, pornind de la faptul că muncitorii au intrat în orașele unde au spații de cazare închiriate cu autovehiculele pline de noroi, ba că le-au fost ocupate unora parcările de rezidență, dar și în legătură cu zgomotul produs de explozii și micile cutremure provocate, care le zguduie oamenilor casele.

Deja în zona Hulubești, județul Dâmbovița, s-au încins spiritele pe rețelele de socializare, unde cetățeni reclamă faptul că vibrațiile provocate în urma prospecțiunilor le pun casele în pericol. Se zgâlțâie pământul! Unii spun că le-au fisurat deja pereții locuințelor. Se cere stoparea activității și intervenția autorităților locale pentru a-i pune la punct pe cei care forează pe coclauri.

Oamenii sunt nemulțumiți și de faptul că nimeni nu i-a înștiințat că în zona lor se vor executa astfel de lucrări. De asemenea, spun că, după părerea lor, nu sunt respectate chiar toate măsurile de siguranță și protecție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

S-a electrocutat când meșterea la instalația de iluminat public stradal în Crevedia

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Un bărbat de 46 de ani din Crevedia, în timp ce meșterea pe un stâlp, la instalația de iluminat public stradal, s-a electrocutat. Muncitorul, după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportat la Spitalul Universitar București.

Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs nedoritul eveniment. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și încălcarea prevederilor Legii nr. 319/2006 (Nota redacției: protecția și securitatea muncii).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități din Dâmbovița. Vezi lista!

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei, luni – 25 septembrie 2023 și marți – 26 septembrie, în mai multe localități din județ, pentru lucrări de igienizare a bazinelor de stocare, după cum urmează:

– în localitățile Ionești, Greci, Gherghești, Potlogeni Deal din comuna Petrești, în data de 25.09.2023, între orele 06:00-20:00;

– în localitățile Crângurile de Sus, Crângurile de Jos, Bădulești, Rătești, din comuna Crângurile, în data de 25.09.2023, între orele 08:00–16:00;

– în comuna Iedera, în data de 25.09.2022, între orele 08:00-18:00;

– în localitățile Petrești, Puntea de Greci, Coada Izvorului din comuna Petrești, în data de 26.09.2023, între orele 06:00-20:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asiguram că echipele noastre depun toate eforturile necesare în vederea finalizării lucrărilor de igienizare în cel mai scurt timp”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats