Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Administrația Fondului de Mediu, alături de CJ Dâmbovița pentru dezvoltarea comunităților locale

Publicat

pe

La sediul Consiliului Județean Dâmbovița s-a consumat, astăzi – 15 mai 2023, un moment important, care se înscrie în pleiada de acțiuni desfășurate de conducerea CJD și de reprezentanții social-democrați de la nivelul instituțiilor centrale în vederea dezvoltării socio-economice și educative a comunităților din Dâmbovița.

În prezența președintelui Corneliu Ștefan, a vicepreședintei Luciana Cristea, a deputatei Carmen Holban, a prefectului Claudia Gilia și a secretarul general al județului – Dan Popa, reprezentanții a 14 primării din județ au semnat cu Administrația Fondului de Mediu 15 contracte prin care AFM, reprezentată la această întâlnire de președintele Laurențiu Neculaescu, se implică financiar pentru execuția unor lucrări de eficientizare energetică la 6 unități de învățământ din Dâmbovița. De asemenea, 9 administrații locale vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public.

Valoarea fondurilor alocate de Administrația Fondului de Mediu pentru aceste investiții se ridică la 21.500.000 de lei, din care 11.500.000 de lei vor fi folosiți pentru modernizarea iluminatului public la Târgoviște, Fieni, Ulmi, Vârfuri, Costeștii din Vale, Lucieni, Hulubești, Sălcioara și Valea Lungă.

„Se vor achiziționa și monta peste 3.700 de corpuri de iluminat LED cu eficienţă ridicată. De asemenea, se mai au în vedere amenajarea de linii electrice de joasă tensiune subterane sau aeriene, montarea de stâlpi de iluminat noi și achiziționarea de echipamente de comandă, automatizare şi sisteme de telegestiune”, a precizat Corneliu Ștefan.

10.000.000 de lei sunt destinați pentru lucrările de eficientizare energetică a trei școli, din Produlești, Runcu și Gura Foii, și a două grădinițe, din Titu și Vulcana Pandele. Lucrările care se vor executa au în vedere izolarea termică a clădirilor, montarea, repararea, înlocuirea instalaţiilor interioare de distribuţie a agentului termic sau a apei calde de consum. Se vor înlocui corpuri de iluminat vechi cu unele noi, cu eficienţă energetică ridicată. Vor fi montate panouri fotovoltaice sau alte surse de producere a energiei regenerabile, astfel încât administrațiile publice să poată realiza economii la bugetele locale.

„Investițiile în școli și grădinițe sunt esențiale pentru asigurarea unei educații de calitate! La fel de importante sunt confortul și siguranța în comunitățile noastre. Dezvoltarea județului Dâmbovița este un efort de echipă, de aceea îi mulțumesc președintelui AFM pentru interesul acordat proiectelor administrațiilor dâmbovițene și, în același timp, îi felicit pe toți primarii care investesc în comunitățile pe care le conduc”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Se lucrează din plin pentru modernizarea drumurilor din Bucegi

Publicat

pe

Ca să avem turism performant în Bucegii dâmbovițeni, mai precis în Stațiunea Peștera-Padina, trebuie mai întâi să avem o infrastructură pusă la punct, capabilă să facă față condițiilor de mediu și afluxului de vizitatori. Tocmai această problemă vrea să o rezolve președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care are printre preocupările sale de bază proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor care duc în munte.

Zilele trecute, șeful administrației județene s-a aflat pe șantierul drumului DJ 714, în perimetrul Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului. Investiția derulată aici se află pe ultima sută de metri, după cum ne-a precizat Corneliu Ștefan. Obiectivul este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestei lucrări deosebit de importante este de 10.900.000 de lei.

Proiectul elaborat de Consiliului Județean Dâmbovița a prevăzut turnarea a două straturi de asfalt pe toată lugimea tronsonului de 4,3 km, realizarea a 1,5 km fundații de parapet, a 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor, a 4,2 km rigole de acostament și montarea a 4,2 km de parapete metalice.

„În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de 6 metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei”, ne-a informat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din nordul județului, la linia de start

Publicat

pe

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură la nivel național se derutează în această perioadă în județul Dâmbovița. Vorbim despre investițiile care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. 450.000.000 de euro este valoarea totală a mega proiectului finanțat pe POIM.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița au semnat zilele acestea contractul de înființare, extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare pentru zona de nord a județului Dâmbovița. 30.600.000 de euro vor fi folosiți pentru execuția lucrărilor în Pucioasa, Fieni, Moroeni, Pietroșița și Buciumeni.

Din câte ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, la Pucioasa se va extinde cu 2,8 km rețeaua de distribuție apă potabilă și se vor realiza 118 branșamente. De asemenea, se vor mai reabilita 10 km de rețea de distribuție apă și 371 de branșamente. Totodată, va fi extinsă cu aproape 11 km rețeaua de canalizare menajeră și vor fi realizate 548 de racorduri. Se are în vedere și reabilitarea a 4,8 km de rețea apă uzată și a 250 de racorduri. Vor fi edificate 10 stații de pompare apă uzată menajeră și 3,2 km conducte de refulare.

La Fieni, va fi extinsă cu 7,5 km rețeaua de canalizare și se vor executa 418 de racorduri la aceasta. Se vor reabilita 290 m de rețea de canalizare și 15 racorduri. Vor fi construite 8 stații de pompare apă uzată și 2,1 km conducte de refulare.

La Moroeni, se va extinde cu 6 km rețeaua de distribuție apă și vor fi amenajate 17 branșamente. Totodată, vor intra în reabilitare 14 km de rețea de distribuție apă și cele 849 branșamente existente. Vor fi construite 12 stații de pompare a apei potabile. Localitatea va mai beneficia de 20 de km de rețea nouă de canalizare de-a lungul căreia vor fi instalate 1.168 de branșamente. Vor deservi întregul sistem 11 stații de pompare apă uzată și 901 m conducte de refulare.

La Pietroșița, se vor reabilita 7,8 km de rețea de distribuție apă și 402 branșamente existente. De asemenea, va fi extinsă cu 2,7 km rețeaua de distribuție apă și se vor realiza 209 branșamente. Se vor executa 7 stații de pompare a apei potabile. Rețeaua nouă de canalizarea va avea 12 km și va asigura 894 de racorduri. Pentru apa uzată menajeră vor fi puse în funcțiune 10 stații de pompare și 1,5 km de conducte de refulare.

La Buciumeni, pe POIM, se vor reabilita 5 km de rețea de distribuție apă și 283 de branșamente. Rețeaua de distribuție apă va fi extinsă cu 3,6 km și se vor realiza 226 de branșamente. Locuitorii comunei Buciumeni vor beneficia și de 21 km de rețea nouă de canalizare, la care se pot execută 896 de branșamente. Sistemul va fi deservit de 16 stații de pompare apă uzată menajeră și 2,7 km de conducte de refulare.

„Datorită acestui contract pe care l-am semnat pentru localitățile din nordul județului, se vor înființa și extinde 16,2 km de rețea de alimentare cu apă, și se vor reabilita 37,2 km de rețea de alimentare cu apă. Totodată, se vor asigura 2.475 de branșamente la rețele de apă și 4.189 de racorduri la rețeaua de apă uzată. Vor fi înființate 19 stații de pompare a apei potabile și 55 de stații de pompare a apei uzate menajere”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats