Connect with us

POLITIC

Titus Corlățean, critică dură la adresa contestatarilor Legii prevenirii separării copilului de familie

Publicat

pe

Legea pentru prevenirea separării copilului de familie a fost votată în Parlamentul României. Un act normativ prin care, așa cum a precizat senatorul PSD Titus Corlățean, unul dintre cei care s-au implicat și au luptat pentru reîntregirea unor familii despărțite abuziv de copiii lor de către autorități din Vest, statul român nu mai poate sta cu mâinile în sân atunci când are obligația de a susține, asista și sprijini familiile în nevoi.

„Totul se va realiza respectând obligativitatea de a face orice efort legal și legitim pentru a păstra integritatea familiei și respectiv pe copii alături de părinții lor”, a spus Titus Corlățean.

Totuși, această lege interpretată eronat, speculată în fel și chip de anumiți actori politici care încercă prin asemenea diversiuni publice să câștige capital de imagine, a înfierbântat oarecum societatea românească. Senatorul Titus Corlățean, indignat de poziția adoptată de unii politicieni, care încurcă intenționat lucrurile, din dorința de a-și stimula forțat așa-zisa implicare și responsabilitate politică, a intervenit public pentru a aduce clarificări, pentru a limpezi apele tulburate, în special, de echipa de zgomote de la AUR.

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României a intervenit în ultimii ani pentru familiile Furdui din Germania, Bodnariu și Rotundu din Danemarca. Titus Corlățean, care a luat poziție, a participat la protestele românilor din Diaspora față de abuzurile săvârșite și a lucrat alături de autoritățile din țară pentru găsirea unor soluții de depășire a acestor crize, vede acum cum o serie de politicieni inflamează spațiul public cu o problematică falsă.

Senatorul social-democrat nu înțelege cum reprezentanții AUR, prezenți activi și cu funcții de responsabilitate în Comisia pentru Egalitate de Șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, președinte, respectiv secretar și membru, au votat și au dat aviz favorabil la începutul lunii aprilie pentru adoptarea legii, iar acum au întors-o ca la Ploiești.

„Ca să fie clar: fățărnicia și fariseismul, agresivitatea și violența politică și civică în creștere, generate sau stimulate de manipularea grosolană din această zonă devin profund toxice și nocive pentru societatea românească, mai ales când exploatezi și manipulezi sensibilitățile uriașe din societatea românească legată de subiectul familiei și relației sacre dintre părinți și copii! Și asta o spune cineva care a fost mereu în prima linie (nu singur, dar între foarte puținii) a bătăliei pentru reîntregirea familiilor Bodnariu, Furdui, Rotundu din Danemarca, familiei din Calgary, apărării familiei Nan și multe altele. Nu v-am văzut pe nici unul atunci să duceți această luptă alături de noi cu autoritățile puternice ale unor state puternice precum Norvegia, Germania, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Canada etc! Să vă fie rușine”, a fost mesajul transmis de Titus Corlățean.

Senatorul PSD și-a exprimat convingerea că lucrurile vor intra în normalitate și că cei care au declanșat fără un suport concret aceste tulburări vor înțelege până la urmă că au greșit.

„Regret trauma la care au fost supuși profesioniștii, oameni de bună credință din Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și respectiv Ministerul Familiei, care au devenit peste noapte „oribile creaturi Bernevernet” (versiunea românească), ce vor să răpească copiii românilor. Tocmai ei, cei cu care am lucrat cot la cot și care au depus profesionalism, energie și suflet pentru a aduce înapoi la părinți copiii Bodnariu, Furdui, Rotundu”, a mai adăugat Titus Corlățean.

Senatorul social-democrat mai face un apel la oamenii care lucrează în instituțiile care se ocupă cu protecția și drepturile familiei să nu abandoneze lupta și să nu dea înapoi de la ceea ce au în continuare de făcut, pentru a ajuta familiile de români „care, când vorbim, sunt în situații critice, cu copii luați! Oricât de mare ar fi gustul lor amar. Vedeți că, pe lângă cazurile din Germania, Danemarca etc. cunoscute – Mihaela Seidler – fiica Pia, Hermina Gheorghe- fiul William și multe altele, a apărut cazul Samson, dureros și el, din Suedia”, a mai spus Corlățean.

Și pentru a fi evitate situațiile neplăcute, interpretările subiective, eronate ale legii, Titus Corlățean îi îndeamnă pe specialiștii din domeniul protecției familiei să fie riguroși și atenți la tot ceea ce înseamnă punerea în aplicare, corectă, a legii pentru prevenirea separării copilului de familie.

„Orice greșeală, exagerare sau chiar abuz rezultat din superficialitate, neștiință sau rea credință a vreunui agent social-administrator chemat sa pună în aplicare legea va da apă la moară și argumente / pretexte celor care au manipulat și au mințit, jucându-se cu buna credință a românilor, sensibili la abuzurile comise în unele state occidentale împotriva familiilor de români, ca să strige cât de mare dreptate au avut și cât de ticăloasă e „Legea Barnevernet” românească! Deci, o aplicare corectă și un sprijin real familiilor de români aflate în dificultate, pentru a preveni riscul separării copiilor de familie și pentru a păstra integritatea acestor familii”, a mai completat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: Echipele PSD care conduc localitățile din județul Dâmbovița au zeci de proiecte în lucru

Publicat

pe

Politica înseamnă comunicare, colaborare, interacțiune continuă cu oamenii, cu reprezentanții administrației publice locale și cu alți factori de decizie care pot interveni în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, dar și pentru implementarea unor proiecte.

Lipsa din peisajul social al liderului politic, al echipei care și-a asumat responsabilități este o greșeală. Nu se pune cazul reprezentanților Partidului Social Democrat – Organizația Dâmbovița, considerată una dintre cele mai puternice și active din țară. Corneliu Ștefan, împreună cu întreaga echipă de coordonare a filialei, s-a aflat în ultimele trei zile într-un tur de forță prin localitățile situate pe Valea Dâmboviţei, pornind de la Lucieni, Raciu, Dragomirești, Mănești, Tătărani, Voinești, Cândești, Malu cu Flori, Văleni Dâmbovița, continuând pe ruta paralelă – Pietrari, Bărbulețu și Râul Alb.

La întâlnirile organizate cu scopul de a se discuta problemele comunității, planurile de viitor, strategiile locale pentru cele patru etape de alegeri de anul viitor, au participat mii de oameni, membri ai PSD, dar și cetățeni dornici de afla ce se pune la cale, politic și administrativ, în comunele lor.

„Echipele PSD care conduc aceste localități au zeci de proiecte în lucru, cu valori care depășesc de sute de ori bugetele locale și capacitatea primăriilor de a implementa, din banii lor, obiective de investiții deosebit de importante pentru oamenii din comunele noastre. Cu toții, am pus umărul pentru ca aceste comune să primescă sumele de care au nevoie. Fie că vorbim de reabilitări, modernizări sau construire de școli, grădinițe sau dispensare, fie că ne referim la drumuri, rețele de apă și canalizare, toate sunt rezultate ale muncii în echipă”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

A ținut să mai adauge liderul PSD Dâmbovița că politica se face pentru oameni.

„Datorită lor ocupăm funcțiile administrative și politice de astăzi. Alegerile din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale – vor fi momentul în care dâmbovițenii vor trage linie și vor contabiliza munca noastră din ultimii ani. Avem argumente și avem rezultate! Acestea vor confirma că PSD Dâmbovița este cea mai performantă și puternică organizație politică din județ”, a mai arătat Corneliu Ștefan.

La Voinești există una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din județul Dâmbovița, filială considerată de toată lumea a fi implicată și serioasă.

„PSD Voinești a avut rezultate mai mult decât bune! De peste 10 ani, echipa de aici a obținut între 70 și 90% din voturile locuitorilor comunei, un procent care demonstrează, în primul rând, eficiența administrativă a oamenilor susținuți de PSD Dâmbovița. Din cei 74 de km de drumuri comunale, 64 sunt asfaltați și, în ultimii 2 ani și jumătate, am sprijinit finanțarea unor proiecte de peste 10 milioane de euro, unele aflate în lucru sau chiar finalizate, altele în faza de pregătire a documentațiilor. Voinești este o comună etalon, iar alegerile din 2024 găsesc echipa PSD Voinești completă, pregătită, performantă și cu rezultate la fel de bune ca în ultimii ani”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

La Tătărani, liderii PSD Dâmbovița s-au întâlnit cu peste 200 de membri. S-a discutat despre alegerile viitoare, despre investițiile derulate în comună de primarul Constantin Pătru, dar și despre proiectele mari aflate în lucru, investiții promovate și implementate de echipa PSD Dâmbovița.

„Se lucrează la rețelele de apă și apă uzată din Tătărani. Cât de curând, va începe proiectul de modernizare a drumurilor din comună. Consiliul Județean Dâmbovița va dota Școala Gimnazială din Tătărani cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice și vom achiziționa și un microbuz electric pentru elevii navetiști. Sunt lucruri și rezultate palpabile, iar acestea ne vor asigura câștigarea tuturor alegerilor din 2024, respectiv europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale”, a mai spus liderul social-democrat.

La Văleni Dâmbovița, Pucheni, Malu cu Flori, Cândești, Bărbulețu, Râu Alb și Pietrari, discuțiile s-au axat pe proiectele administrative, dar și pe cele de natură politică.

„Rezultatele primarilor PSD sunt mai mult decât concludente și se văd în investițiile pe care aceștia le-au adus în localitățile lor, iar munca administrativă se va reflecta și în rezultatele alegerilor de anul viitor.

Le-am cerut colegilor mei să mențină ritmul și, în același timp, să fie la fel de atenți la nevoile celor care i-au așezat pe scaunele de primar sau de consilieri locali”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Liderul PSD Dâmbovița a fost însoțit în acest periplu politico-administrativ de secretarul general al organizației – Cristian Daniel Stan, de vicepreședintele CJ Dâmbovița – Luciana Cristea și de parlamentarii Radu Popa, Carmen Holban și Ionuț Vulpescu. De asemenea, a fost prezent la întâlniri și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Opriți circul și legiferați pentru poporul român! Îndemnul unui primar independent către parlamentari

Publicat

pe

Primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, era dintr-o bucată, adică se conducea după principiul „ce-i în gușă și-n căpușă” încă de pe vremea când era vicepreședinte la PSD Dâmbovița. Faptul că a fost un caracter vocal, cu nerv și opinie, nu a fost neapărat elementul care să îi aducă bucurii în partid, dar ăsta a fost Gambă. Când avea ceva de zis, zicea, indiferent de repercusiuni!

Acum, din postura de primar independent, neconstrâns de disciplina de partid, care îți recomandă să îți ții opiniile personale pentru tine, Gabriel Dănuț Sandu iese din ce în ce mai des în spațiul public și își expune părerile, gândurile, plus că le mai dă și sfaturi politicienilor care, tot el spune, nu de puține ori, sar calul, uită care le este menirea, de ce au ajuns în anumite poziții de demnitate.

Gabriel Dănuț Sandu s-a înfuriat când a văzut ce se întâmplă în Parlamentul României. Seriozitatea, verticalitatea, demnitatea, respectul față de colegii de aulă, față de popor, până la urmă, dispar înghițite de interes, dintr-o dorință de vizibilitate aproape patologică.

„Nu există zi în care, în Parlamentul României, să nu avem parte de „circ”, când ar trebui să se legifereze pentru noi toți.

Stimați parlamentari, ce exemplu dați ședințelor de consilii județene, municipale, orășenești și comunale? Credeți că cineva din această țară apreciază circul de doi bani pe care îl faceți în fiecare zi? Credeți că cine țipă mai tare câștigă capital electoral sau încrederea românilor? De ce nu vă întrebați de ce sunteți percepuți cu cea mai mica încredere în rândul românilor?

Nu sunteți plătiți să faceți circ în puținele zile în care stați în acea clădire emblematică pentru poporul român! De ce nu faceți același circ și în campaniile electorale? Chiar credeți că, o dată la patru ani, puteți cere votul pentru un salariu foarte bun și pentru a deveni circari?

Opriți circul, fiindcă aveți responsabilități foarte mari! Vreau să fiu mândru de cei care mă reprezintă în forul legislativ. Ce s-ar întâmpla cu România dacă în toate autoritățile locale ar predomina circul? Pentru Dumnezeu, opriți circul și legiferați pentru poporul român”, a scris, indignat, pe pagina sa de Facebook, primarul comunei Voinești.

Ultimul episod de circ în Parlament, cel care probabil l-a înfuriat pe Gambă, a fost secvența de bălăcăreală, cu invective care nu ar fi trebuit să se audă în Parlamentul României, dintre senatoarea Șoșoacă și liderul AUR, George Simion.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats