Connect with us

Dâmboviţa

Entuziasmul celor peste 7.000 de spectatori și stadionul nou nu au salvat Chindia de retrogradare

Publicat

pe

Târgoviște. 19 mai 2023. Înserat de primăvară ușor morocănos, cu cer acoperit de nori negri dar pașnici. Stadionul „Eugen Popescu”, nou nouț, cum nu a fost niciodată, luat cu asalt de peste 7.000 de dâmbovițeni veniți să vadă un spectacol de Liga 1. Primul meci, după mulți ani, jucat acasă de echipa Chindia. Semnificație sporită. Argumente pentru a câștiga, destule. De rezultatul meciului cu Voluntari depinde rămânerea echipei în Liga superioară sau urmează retrogradarea. Iubitorii de fotbal au venit într-un număr așa de mare pentru a încuraja formația aflată la grea cumpănă, dar și pentru a trăi evenimentul sportiv pe noul stadion.

Tribune pline. Galeria, în vervă. Gazon, excelent. Vremea, superbă pentru joc. Emoții, cât cuprinde! Vibrații înalte. S-a întâmplat ceva ce a lipsit Târgoviștei de ani și ani. Exuberanța. Dacă ar mai fi fost și victoria prinsă în acest magnific tablou ar fi fost sărbătoare. Dar despre treaba asta, tristă, vorbim un pic mai târziu.

În această seară, pe stadionul „Eugen Popescu” am avut o demonstrație clară a forței dată de sport, de colectivitate, de unitate. Mulți credeau că s-a pierdut acest instinct. Nu. A fost doar ascuns pe undeva și a răbufnit. A erupt, aruncând valuri de emoție. Entuziasmul politicos al miilor de suporteri a fost la cote maxime. S-a suflat din tribune peste fotbaliștii Chindiei încredere și speranțe ca niciodată.

Înainte de începerea partidei, s-a scandat minute în șir „Chindia victorie”. A început meciul după ce în incintele acustice cambrate, cu sunet clar, a vibrat melodia „România te iubesc”. Lovitura de începere s-a consumat sub semnul ceremonialului. A lovit balonul rotund, în aplauzele publicului, maestrul emerit al sportului Narcis Coman, renumitul portar al echipei de sub Turnul Chindiei în anii săi de glorie.

A început partida. Vuiet în tribune. Greu pentru cei de la Voluntari să joace într-o atmosferă total potrivnică. Târgoviștenii au pornit furtunos. Optimist. Au fost câteva faze frumoase, însă nefinalizate cu gol la poarta adversarilor. Am zis că e de bine. La fel și suporterii. La început, părea o tragere de timp din partea jucătorilor de la Voluntari. Era de fapt o strategie. O tatonare. Încă o fază bună a jucătorilor de la Chindia lângă poarta adversarilor. Publicul freamătă. Era minutul 13. Asaltul continuă. Suporterii aplaudă satisfăcuți și încurajator. Meciul curge simplu. Echilibrat. Fără faze care să te țină cu sufletul la gură. Joc și atât.

Pământul s-a răsturnat pentru târgovișteni în minutul ’42 când oaspeții au marcat primul gol. Stadionul a amuțit instant. Cerul s-a întunecat la propriu. Jucătorii de la Voluntari, stimulați de gol, de amorțirea publicului, au trecut la atac. Intens. Un pic peste minutul ’45, încă un gol se prăbușește în poarta Chindiei, ucigând parcă total speranța de a mai rămâne în Liga superioară. Stadionul a fremătat trist. S-a încheiat prima repriză. Spectatorii, de apreciat. Și-au păstrat calmul. Au suportat cu stoicism unda înfrângerii…

Începe repriza a doua. Minutul ’47. Chindia înscrie. Goooooool, strigă crainicul stadionului. Punctul marcat resuscitează imensul organism format din peste 7.000 de oameni. Speranța își face din nou loc în tribune, pe teren. Jucătorii de la Chindia pare că și-au revenit. Sunt mai vioi. Față de prima repriză, în cea secundă este o abundență de pase. Ceva tehnică. Viteză de reacție și parcă mai multă dorință de a ajunge la poarta celor de la Voluntari.

Minutul ’75. Bucuria suporterilor explodează din nou. Chindia înscrie al doilea gol. Egalează. Tare. În următoarele minute, s-a jucat marea șansă. Publicul și-a făcut cu prisosință datoria. Au mai existat câteva faze importante, dătătoare de adrenalină la poarta celor de la Voluntari, dar fără o țintă sigură. Jucătorii de la Voluntari trag de timp. Le convine. Patru minute de prelungiri. Consumate de jucătorii de la Chindia în forță, învăluiți de excelenta încurajare a suporterilor. Nu a fost să fie. Fluier final. Scor 2-2. Acasă. Insuficient pentru a scăpa de retrogradare!

A fost un spectacol frumos pe un stadion excelent. Public de nota 10. De la început până la final. Despre joc, puține de spus. Fără faze care să te dea peste cap. Driblingurile de mare clasă cu care ne-au obișnuit clasicii fotbalului au lipsit. De fapt, cam așa este fotbalul actual, fără senzație. Linear. Ați văzut, nici nu am numit jucătorii. A fost un meci. Atât. Ar fi trebuit mai multă voință, care să răsplătească eforturilor celor ce au ridicat, întâmpinând o mulțime de greutăți, acest stadion excelent. Meritau să fie premiați cu o victorie. Poate altădată. Arena „Eugen Popescu” trebuie să rămână vie pentru sportul rege…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ambasadoarea Greciei la București a participat la activitățile organizate la Potlogi, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost animat, astăzi – 3 iunie 2023, de o activitate inedită prin care organizatorii, Complexul Muzeal Curtea Domnească, Universitatea București – Facultatea de Limbi Străine, Consiliul Județean Dâmbovița și Ambasada Greciei la București, au dorit să le dezvăluie iubitorilor de istorie obiceiuri și tabieturi de pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu, întâmplate la Curtea Palatului construit în localitatea de pe Valea Sabarului.

Expoziția de elemente de îmbrăcăminte, decorațiuni, podoabe, obiecte și ustensile folosite în odăile Palatului la pregătitul și servitul mesei și a băuturilor s-a desfășurat sub titulatura „Rânduiala oaspețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principiilor fanarioți”. Majoritatea pieselor care comun această expoziție tematică provin din colecții particulare. Și nu a fost numai atât! Oaspeții și ceilalți vizitatori aflați astăzi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi au putut să guste din bucate preparate după rețete asemănătoare cu cele folosite în bucătăriile domnești cu câteva sute de ani în urmă.

Gazda acestui eveniment parte a manifestărilor socio-culturale și sportive desfășurate sub egida „Zilele Județului Dâmbovița – 511 ani de atestare documentară” a fost directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească – Ovidiu Cârstina. Invitat special – ambasadorul Greciei la București, Excelența Sa doamna Sofia Grammata. Înaltul oaspete a fost primit și însoțit în această vizită de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, au participat la acest eveniment vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, deputații Carmen Holban, Marian Țachianu și Radu Popa, secretarul general al județului – Dănuț Popa, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, primarul interimar al comunei Potlogi, Viorel Draghici, alți reprezentanți ai vieții publice dâmbovițene și numeroși turiști veniți din toate colțurile țării.

Șeful administrației județene i-a adresat ambasadoarei Greciei un cuvânt de bun venit pe meleagurile dâmbovițene, în mod deosebit la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Corneliu Ștefan i-a spus Excelenței Sale Sofia Grammata că este oricând invitată în județul Dâmbovița pentru a vizita și a cunoaște și alte obiective de importanță turistică și istorică, tradițiile și ospitalitatea dâmbovițeană.

Ambasadorul Greciei a mulțumit gazdelor pentru primirea făcută. A vorbit despre prietenia româno-greacă, depre istoria comună și legăturile avute în timp, despre credința creștin-ortodoxă care ne unește, grecii și românii fiind singurele popoare neslave care își ghidează viața, conduita, crezul, după dogmele creștin ortodoxe.

Specialiștii în istorie au făcut o prezentare a expoziției, insistând asupra fiecărui element etalat, asupra provenienței sale și a utilității. Expoziția va putea fi vizitată pe tot parcursul lunii iunie.

Înainte de mult așteptata degustare de bucate gătite după rețete domnești, oaspeții au fost invitați la un miniconcert de muzică medievală susținut de formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Concurs internațional de rezistență hipică, organizat în comuna Sălcioara (județul Dâmbovița)

Publicat

pe

Comuna Sălcioara, din județul Dâmbovița, a găzduit, astăzi – 3 iunie 2023, cea mai mare competiție internațională de rezistenţă hipică organizată în România: Cupa Shagya Arab, ajunsă la cea de-a X-a ediție, care a cuprins Cupa României (Copii, Juniori, Tineret și Seniori) și Cupa Al Maghaweer (cu participare internațională). Evenimentul sportiv s-a desfășurat sub egida Federației Ecvestre Internaționale și a Federației Ecvestre Române, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului.

Este al treilea an când s-a ales ca loc de desfășurare Sălcioara. După cum ne-a precizat directorul de concurs Viorel Dabija – președintele Clubului Sportiv „Shagya” Buftea (clubul organizator), perimetrul din jurul localității Sălcioara este perfect pentru o competiție de anduranță ecvestră.

Cupa Shagya Arab a fost organizată anul acesta cu suportul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița și al Primăriei Sălcioara. În semn de recunoștință pentru susținerea acordată, directorul Viorel Dabija le-a înmânat reprezentanților celor două instituții plachete omagiale. Împreună cu președintele CJD – Corneliu Ștefan, au venit la Sălcioara vicepreședinta Luciana Cristea, secretarul general al județului – Dan Nicolae Popa Stănescu, deputații Carmen Holban și Marian Țachianu și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuț Săvoiu.

În zona start-finish amenajată pe islazul de la marginea satului Sălcioara, spectatorii au putut petrece clipe frumoase la iarbă verde, cu muzică și voie bună, în așteptarea concurenților, care au avut de parcurs între 40 și 160 de kilometri, în funcție de categoria de concurs la care s-au înscris.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats