Connect with us

Dâmboviţa

Președintele PNL Dâmbovița vrea ca Nicolae Ciucă să rămână în Guvern după rotativă

Publicat

pe

Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, este optimist. Consideră că rotativa își va urma parcursul, chiar dacă suntem în plină grevă a profesorilor. Liderul PSD Marcel Ciolacu a spus, cu câteva zile în urmă, că ar fi mai bine să se aștepte încheierea protestelor, să se amâne rotativa până se liniștesc apele. Iată că lucrurile s-au schimbat rapid. Cel puțin la nivel declarativ! Nu s-a așezat bine praful pe vorbele președintelui social-democrat că apare în prim-plan premierul Nicolae Ciucă și spune că își va depune mandatul de prim-ministru, urmând ca în fruntea Guvernului să fie numit Marcel Ciolacu.

Senatorul Virgil Guran a declarat, ieri – 25 mai 2023, în cadrul unei conferințe de presă, că atunci când Ciucă spune ceva aia rămâne.

„Este un protocol semnat, un acord.Îl respectăm ad literam. Domnul Ciolacu a prins curaj, și-a dat seama că poate să conducă țara, să fie premier. Că poate, împreună cu noi, să rezolve problema din Educație”, a precizat liderul PNL Dâmbovița.

Opinia lui Guran este că nu putem rămâne cu un premier interimar în actualul context național, când sunt o mie de probleme de rezolvat.

„Trebuie să ai prerogative complete, dacă vrei să te implici și să le rezolvi. Dacă nu poți da ordonanțe, dacă nu poți redirecționa bani spre anumite lucruri din țară, este gravă situația”, a explicat senatorul Virgil Guran.

A încercat președintele PNL Dâmbovița să lămurească și situația de după mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă. Rămâne în Guvern sau nu? Virgil Guran a mărturisit că lucrurile se vor lămuri duminică.

„Să spună ceea ce dorește. Noi, ca partid, spunem că este bine să rămână în Guvern. Noi avem 1.300 de primari și sunt diverse probleme pe care trebuie să le discuți la Guvern. În România nu merg lucrurile chiar așa de ușor. Avem nevoie de un om puternic care să se bată pentru noi. Este nevoie de cineva care să ne sprijine în politica externă, mai ales în contextul NATO. Are experiența necesară. Este nevoie de un Nicolae Ciucă care să ne reprezinte”, a declarat Virgil Guran.

Acum rămâne de văzut ce hotărăște premierul Ciucă. Rămâne în Guvern și primește vreun minister, eventual unul luat de la UDMR, sau alege funcția de președinte al Senatului României. Oricum, după cum au evoluat lucrurile în ultimele 24 de ore, rotativa nu se va urni din loc. Președintele Klaus Johannis a declarat că rotația premierilor se va înfăptui după încheierea grevei profesorilor. Trebuie mai întâi rezolvate problemele din Educație și apoi se va realiza permutarea.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ambasadoarea Greciei la București a participat la activitățile organizate la Potlogi, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost animat, astăzi – 3 iunie 2023, de o activitate inedită prin care organizatorii, Complexul Muzeal Curtea Domnească, Universitatea București – Facultatea de Limbi Străine, Consiliul Județean Dâmbovița și Ambasada Greciei la București, au dorit să le dezvăluie iubitorilor de istorie obiceiuri și tabieturi de pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu, întâmplate la Curtea Palatului construit în localitatea de pe Valea Sabarului.

Expoziția de elemente de îmbrăcăminte, decorațiuni, podoabe, obiecte și ustensile folosite în odăile Palatului la pregătitul și servitul mesei și a băuturilor s-a desfășurat sub titulatura „Rânduiala oaspețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principiilor fanarioți”. Majoritatea pieselor care comun această expoziție tematică provin din colecții particulare. Și nu a fost numai atât! Oaspeții și ceilalți vizitatori aflați astăzi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi au putut să guste din bucate preparate după rețete asemănătoare cu cele folosite în bucătăriile domnești cu câteva sute de ani în urmă.

Gazda acestui eveniment parte a manifestărilor socio-culturale și sportive desfășurate sub egida „Zilele Județului Dâmbovița – 511 ani de atestare documentară” a fost directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească – Ovidiu Cârstina. Invitat special – ambasadorul Greciei la București, Excelența Sa doamna Sofia Grammata. Înaltul oaspete a fost primit și însoțit în această vizită de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, au participat la acest eveniment vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, deputații Carmen Holban, Marian Țachianu și Radu Popa, secretarul general al județului – Dănuț Popa, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, primarul interimar al comunei Potlogi, Viorel Draghici, alți reprezentanți ai vieții publice dâmbovițene și numeroși turiști veniți din toate colțurile țării.

Șeful administrației județene i-a adresat ambasadoarei Greciei un cuvânt de bun venit pe meleagurile dâmbovițene, în mod deosebit la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Corneliu Ștefan i-a spus Excelenței Sale Sofia Grammata că este oricând invitată în județul Dâmbovița pentru a vizita și a cunoaște și alte obiective de importanță turistică și istorică, tradițiile și ospitalitatea dâmbovițeană.

Ambasadorul Greciei a mulțumit gazdelor pentru primirea făcută. A vorbit despre prietenia româno-greacă, depre istoria comună și legăturile avute în timp, despre credința creștin-ortodoxă care ne unește, grecii și românii fiind singurele popoare neslave care își ghidează viața, conduita, crezul, după dogmele creștin ortodoxe.

Specialiștii în istorie au făcut o prezentare a expoziției, insistând asupra fiecărui element etalat, asupra provenienței sale și a utilității. Expoziția va putea fi vizitată pe tot parcursul lunii iunie.

Înainte de mult așteptata degustare de bucate gătite după rețete domnești, oaspeții au fost invitați la un miniconcert de muzică medievală susținut de formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Concurs internațional de rezistență hipică, organizat în comuna Sălcioara (județul Dâmbovița)

Publicat

pe

Comuna Sălcioara, din județul Dâmbovița, a găzduit, astăzi – 3 iunie 2023, cea mai mare competiție internațională de rezistenţă hipică organizată în România: Cupa Shagya Arab, ajunsă la cea de-a X-a ediție, care a cuprins Cupa României (Copii, Juniori, Tineret și Seniori) și Cupa Al Maghaweer (cu participare internațională). Evenimentul sportiv s-a desfășurat sub egida Federației Ecvestre Internaționale și a Federației Ecvestre Române, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului.

Este al treilea an când s-a ales ca loc de desfășurare Sălcioara. După cum ne-a precizat directorul de concurs Viorel Dabija – președintele Clubului Sportiv „Shagya” Buftea (clubul organizator), perimetrul din jurul localității Sălcioara este perfect pentru o competiție de anduranță ecvestră.

Cupa Shagya Arab a fost organizată anul acesta cu suportul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița și al Primăriei Sălcioara. În semn de recunoștință pentru susținerea acordată, directorul Viorel Dabija le-a înmânat reprezentanților celor două instituții plachete omagiale. Împreună cu președintele CJD – Corneliu Ștefan, au venit la Sălcioara vicepreședinta Luciana Cristea, secretarul general al județului – Dan Nicolae Popa Stănescu, deputații Carmen Holban și Marian Țachianu și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuț Săvoiu.

În zona start-finish amenajată pe islazul de la marginea satului Sălcioara, spectatorii au putut petrece clipe frumoase la iarbă verde, cu muzică și voie bună, în așteptarea concurenților, care au avut de parcurs între 40 și 160 de kilometri, în funcție de categoria de concurs la care s-au înscris.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats