ACTUALITATE
Ziua Tratatului de la Trianon, celebrată solemn la Titu și Potlogi

Ieri – 4 iunie, conform Legii 256/2020 inițiată de senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean, în România, trebuia să fie celebrată semnarea Tratatului de la Trianon.
4 iunie 1920 este data la care cele 16 Puteri aliate învingătoare în Primul Război Mondial au încheiat Tratatul de pace de la Trianon cu entitatea învinsă în război, Ungaria, tratat prin care, între altele, a fost recunoscută internațional Unirea Transilvaniei cu Patria Mamă, România, așa cum deciseseră românii majoritari din Ardeal la Marea Adunare Națională din 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia. Numai că, așa după cum a remarcat cu tristețe președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României – Titus Corlăţean, acest act nu a fost tratat cu fermă responsabilitate în țară, iar momentul istoric consumat acum 103 ani a fost marcat sporadic. Reprezentanții statului român, cu mici excepții – marginalizate și fără vine știe ce promovare, au tăcut chitic.
Senatorul PSD Titus Corlățean, în urmă cu o lună de zile, pe 3 mai 2023, a adresat o interpelare Guvernul României și Președinției, pentru a-i pune în temă cu momentul legiferat care se apropia și pentru a afla cum au de gând să celebreze în mod oficial „Ziua Trianonului”. Din păcate, nu a primit niciun răspuns. Mai marii țării au preferat să tacă. Conduită rușinoasă și nedemnă totodată pentru cei care vremelnic ne reprezintă interesele.Mai grav au fost încălcate niște norme în care se precizează că răspunsul trebuie să vină în maxim 2 săptămâni.
„La exact o lună de la acea dată și cu doar o seară înainte de 4 iunie (2023), stabilită prin lege inițiată de subsemnatul și votată de… două ori de Parlament (mai ales de parlamentarii PSD, cei de la PMP de la acel moment și doar câțiva parlamentari cu demnitate de la PNL, ceilalți… cu aceeași conduită rușinoasă ca cea a „Președintelui” Iohannis), în ciuda opoziției rușinoase a locatarului de la Cotroceni, ca Zi a Tratatului de la Trianon în România, constat că decidenții guvernamentali nu au dat nici un răspuns. Cu excepția ICR/ Ministerul Culturii. Toți acești decidenți au încălcat Regulamentul Senatului (act cu putere de lege), articolul 179 para 3 (vedeți mai jos), care stabilește obligativitatea transmiterii unui răspuns în termen de două săptămâni sau, pentru motive temeinice, în trei săptămâni!
Acum, nu e prima oară când premierii și ministrii nu respectă acest termen. Sunt primul care să înțeleg, în contextul actual politic și social frământat, care sunt urgentele și prioritățile societății și ale guvernării. Totuși, în contextul în care provocările politice de la Budapesta continuă nestingherite pe teritoriul României, cu vizite prezidențiale ungare și ale altor demnitari FIDESZ în Transilvania românească și declarații inacceptabile la noi acasă, fără ca decidenții politici ai României să aibă capacitatea, știința sau dragostea de România a unei gestiuni profesioniste a „migranților” politici unguri pe teritorii românești, în momentul în care se pregătește ridicarea la Oradea a statuii lui…Ladislau cel Sfânt, întemeietorul nu știu cui, personaj care mie, ca român, nu îmi spune mare lucru sau în contextul în care lunile anterioare o organizație fantomatică proclama pe la Viena „independența Transilvaniei” și 16 noi „cantoane” prin Ardeal, mi se pare incredibilă lipsa de reacție, profesionalism și simțire românească față de necesitatea de a marca oficial, potrivit unei LEGI, simbolistica națională fundamentă a Zilei de 4 iunie 1920, Zi în care a fost recunoscută internațional, printr-un Tratat de pace încheiat de 16 puteri aliate și învingătoare în Primul Război Mondial (inclusiv România) cu entitatea statală învinsă în război- Ungaria, Unirea Transilvaniei cu Patria Mamă- România.
Încă o dată, înțeleg agenda complicată a unei guvernări. Dar, întotdeauna în spatele unor decidenți stau niște oameni, niște echipe, în care măcar unul ar trebui să fie cunoscător de istorie românească și să aibă știința de a-l sensibiliza pe șef, chiar și atunci când acesta are alte priorități ale zilei sau pur și simplu e neștiutor de istorie ori insensibil la simbolistica fundamentală românească, așa cum este cazul turistului de la Cotroceni”, a scris Titus Corlățean, pe pagina sa de socializare.
Senatorul social-democrat a marcat Ziua Trianonului în județul Dâmbovița. Președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României a depus coroane de flori la monumentele eroilor de la Potlogi și Titu.
La Titu, împreună cu demnitarul s-au aflat reprezentanții Asociației Rezerviștilor din Titu, liderul filialei PSD din oraș, Laurențiu Costache, și alte personalități locale. La Potlogi, Titus Corlățean a fost însoțit de primarul interimar Viorel Drăghici, consilierului județean dr. Valeriu Fulga și alți membri ai PSD.
„La final, în special pentru tinerii social-democrați prezenți, atât eu, cât și reprezentanții Asociației rezerviștilor și respectiv președintele PSD Titu, am făcut o prezentare a semnificației istorice și importanței marcării acestei simbolistici naționale fundamentale pentru unificarea națiunii române și edificarea României Mari care nu ar fi fost posibilă fără jertfa celor peste 850 000 de soldați, ofițeri și subofițeri români, căzuți glorios în Primul Război Mondial și fără recunoașterea internațională a Unirii decise anterior, la 1 decembrie 1918, de românii majoritari din Transilvania cu Patria Mamă, recunoaștere realizată la data de 4 iunie 1920 prin Tratatul de pace de la Trianon”, a mai spus senatorul Titus Corlățean.
ACTUALITATE
Crizantema din turtă dulce suflată cu aur pornește de la Viena spre Târgoviște

Se apropie Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția cu numărul 56, Târgoviște 2023. Organizatorii ne anunță că vom avea parte de surprize muzicale deosebite și nu numai.
Teodor Vasiliu, directorul Trustului Artpress și președinte fondator al Centrului Cultural pentru UNESCO Târgoviște, una dintre instituțiile care țin aprinsă flacăra vie a romanței, ne-a informat că, de la Viena, va porni astăzi, 28 septembrie 2023, către Târgoviște crizantema din turtă dulce, suflată cu aur alimentar de 24 de karate.
ACTUALITATE
Află de magazinul Bricolaj Market – vezi aici pompe de căldură accesibile și durabile

Schimbările din casa noastră sunt la ordinea zilei, mai ales dacă avem o sumă de bani pe care dorim să o investim cu succes. Căutarea unui magazin care poate să ne ofere soluții moderne pentru casă, produse profesionale și accesorii poate fi uneori anevoioasă. Nu tot timpul găsim un magazin care are o gamă de produse extinsă, o gamă care să conțină atât produse pentru interior, dar și pentru exterior. Din fericire pentru tine și pentru ceilalți entuziaști există un astfel de magazin, iar numele lui este Bricolaj Market.
Poți să vezi aici pompe de caldura eficiente, unele care te vor ajuta sa aduci casei tale încălzirea de care are nevoie. Bricolaj Market este un magazin online extins cu produse special gândite pentru ca tu să îți poți echipa casa așa cum dorești. De ce ar trebui să optezi pentru aceste pompe de căldură afli în continuare.
Spune DA unor pompe de căldură profesionale
Pompele de căldură sunt acele sisteme de încălzire, respectiv răcire eficiente energetic care utilizează principiul transferului de căldură între o sursă de căldură și o zonă de încălzire sau răcire.
Acestea vin la pachet cu numeroase avantaje printre care eficiența din punct de vedere energetic, deoarece transferul de căldură se face dintr-o sursă existentă către spațiul de încălzire sau răcire. Acestea aduc economii semnificative la factura de energie. Pompele de căldură pot fi utilizate atât pentru încălzire, cât și pentru răcire, ceea ce este un lucru avantajos pentru cei care optează pentru asemenea sisteme. Ele pot inversa acel ciclu de funcționare pentru a extrage căldura din interiorul clădirii în timpul verii.
Trebuie să știi că acestea au o durată de viață mare, mai ales dacă au parte de o întreținere corespunzătoare. Te vei putea bucura de căldura dată de acestea și vei economisi și bani în același timp. Acestea nu sunt de obicei zgomotoase, așadar tu vei avea parte de un proces de funcționare silențios.
Comandă pompa potrivită online
Magazinul online Bricolaj Market are pentru tine o gamă extinsă de pompe de căldură din care tu poți alege modelul preferat. Pe acestea le vei găsi la prețuri accesibile și vei putea să le montezi de îndată în locuința ta. Dacă vei avea nevoie de consultanță în ceea ce privește alegerea acestora, vei putea oricând să întrebi un consultant care te va sfătui să alegi ceea ce ai nevoie. Nu ezita în a face acest lucru, cu siguranță aceștia te vor sfătui și tu vei putea să intri în posesia pompei dorite în scurt timp.
De pe site-ul bricolajmarket.ro poți să-ți comanzi produsele pe care le dorești simplu și ușor. Cumpărăturile online se fac în zilele noastre într-un mod mult mai ușor. Este mult mai practic să plasezi o comandă pentru ca mai apoi să primești produsele la ușa ta. Vei putea lua legătura cu o echipă de instalatori care îți vor putea instala această pompă, fără procese complicate.
Contact:
0722515566
0738851885
comenzi@bricolajmarket.ro
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Imobilizat în pat de 19 ani, Marian își dorește să poată folosi un scaun cu rotile! Haideți să-l ajutăm să ajungă la recuperări! VIDEO
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Managerul Spitalului Județean din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, exemplu de onestitate și profesionalism
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgoviște: Conducerea Spitalului Județean își cere scuze public față de pacientul consultat cu întârziere de medicul neurolog aflat de gardă
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Gata! Fără documente pe hârtie în Primăria Târgoviște. Și interacțiunea cu cetățeanul va trece în online
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Târgoviște: Urmează să intre în reabilitare încă un bulevard important din centrul orașului
-
Dâmboviţaacum o săptămână
UPDATE: Mama și copilul accidentați în Lungulețu au fost duși la spitale din București
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Program Festival „Ion Dolănescu”. Târgoviște, 21-22 septembrie 2023