Connect with us

ACTUALITATE

Bucureștenii apreciază căpșunele ecologice de la Ferma Florin Pomicultorul din Priboieni. VIDEO

Publicat

pe

Am ajuns din nou la Priboieni, județul Argeș, pe o vreme destul de schimbătoare. Când ploi, când soare. Spuneau oamenii că nopțile sunt cam reci pentru anotimpul acesta în care întreaga natură se reașează în matca ei.

Am promis că revenim în ferma „Florin Pomicultorul” la recoltatul căpșunelor. S-a întâmplat într-o sâmbătă. Totul se efectuează ca după carte. S-a așteptat coacerea unui nou rând de căpșuni, proces un pic mai greoi din cauza frigului. L-am găsit pe tânărul horticultor în câmp cu o echipă de culegătoare. Intraseră deja la recoltat.

„Gata, am început treaba. Fructele sunt frumoase, coapte, curate. Tocmai bune de livrat”, ne-a spus Florin, arătându-și pe chip mulțumirea față de producția și calitatea căpșunilor obținute în sistemul protejat.

„Vedeți fructele, plantele sunt mai mari, mai viguroase. Contează faptul că au fost protejate, ferite de intemperii. Recolta este frumoasă. Ne mulțumește și pe noi, dar, cu siguranță, și pe clienții noștri „, a completat Florin.

Căpșunele face parte din categoria fructelor perisabile. Nu poți să le păstrezi în stare proaspătă o perioadă lungă, chiar dacă dispui de instalații de climatizare specifice. Dacă nu sunt destinate prelucrării, adică transformării acestora în gemuri, dulcețuri, compoturi, siropuri, trebuie livrate rapid.

Reclama

Consumatorii le doresc în general proaspete, culese în aceeași zi de pe brazdă. Sunt amănunte esențiale de care fermierul Florin ține cont. Și ce este și mai important! Căpșunele obținute în ferma „Florin Pomicultorul” din Priboieni, Argeș, sunt ecologice sută la sută. Nu se aplică niciun fel de tratament sau îngrășământ chimic.

„Cum terminăm recoltatul, încărcăm lădițele în mașină și plecăm pentru efectuarea livrării fructelor. Avem comenzi ferme pe care le primim de la oameni din Capitală. Primim solicitările pe internet, telefonic și noi livrăm la domiciliul clientului. Toată lumea este mulțumită. Au fost clienți care ne-au spus că se simte că nu aplicăm tratamente. Gustul este altfel. Copiii nu fac alergii sau alte stări de intoleranță. Oamenii sunt mulțumiți și lucrul acesta ne mobilizează, ne determină să devenim și mai buni în tot ceea ce facem”, ne-a spus Florin Chiuță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite