Connect with us

Dâmboviţa

Resetare la Chindia Târgoviște. Obiectivul asumat: revenirea în prima ligă a fotbalului românesc. VIDEO

Publicat

pe

Chindia Târgoviște nu se predă. Chiar dacă a ieșit din prima ligă, ca o ironie a sorții odată cu momentul inaugurării excelentei baze sportive de care trebuia să se bucure jucătorii care au prestat fotbalistic vreme îndelungată într-un fel de bejanie, dar și suporterii, echipa merge mai departe.

Autoritățile locale și cele județene, după demisia președintelui Marcel Gherghu, și-au asumat răspunderea continuării finanțării și sprijinirii din toate punctele de vedere a AFC Chindia pentru a reveni în prima ligă. Efortul este unul considerabil. Practic, întreg circuitul pleacă de la zero, ținând cont de faptul că marea majoritate a jucătorilor s-a afluit către alte cluburi, iar staff-ul de conducere al clubului a fost înlocuit în totalitate.

Astăzi – 21 iunie 2023, optimiști și consecvenți, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, adică reprezentanții instituțiilor finanțatoare, au venit în fața presei, alături de nouă echipă de conducere a clubului, pentru a insufla încredere, speranță și o puternică dorință de a readuce Chindia Târgoviște în prima liga fotbalistică. Ar fi și păcat să nu se întâmple așa, după atâtea eforturi financiare și având o bază sportivă ultradotată.

Chindia merită să revină pe prima scenă a jocului cu balonul rotund din România! Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, este convins că acest deziderat se va împlini. Nu va fi ușor, după cum a recunoscut șeful administrației județene, dar obiectivul acesta poate fi înfăptuit. Tocmai de aceea, se deschide o nouă carte în istoria fotbalului târgoviștean.

În fruntea clubului se află acum o nouă structură de coordonare, avându-l ca președinte pe Andrei Cordoș, venit la Târgoviște de la Cluj Napoca. Un om de fotbal tânăr, cu aspirații și decis să ducă la îndeplinire obiectivele asumate. Vicepreședinte al Clubului va fi dâmbovițeanul Lorin Petrescu, manager de firmă.

Antrenor principal al noii echipe Chindia Târgoviște va fi Dragoș Militaru, adus de la „Unirea Dej”, iar italianul Renzo Rossi va fi directorul tehnic. Funcția de team-manager va reveni dâmbovițeanului Irinel Voicu.

Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște, a precizat că începe k nouă etapă pentru Chindia. Țelul este acela de a reveni în prima ligă a fotbalului din România. A mai spus Cristian Daniel Stan că, dacă lucrurile se vor face ca la carte, acest obiectiv va fi atins. Ca și președintele Corneliu Ștefan, primarul a recunoscut că nu va fi un parcurs ușor. Dar, cu implicare, seriozitate și dorință, se va ajunge la rezultatul scontat.

Andrei Cordoș – președinte AFC Chindia Târgoviște

Pe aceleași note optimiste a fost și alocuțiunea noului președinte al Clubului Chindia, Andrei Cordoș. Acesta este conștient că preia un proiect aproape de la zero, dar nu în condiții de provizorat, fără suport tehnico-material, ci cu o bază sportivă excelentă. Rolul lui Andrei Cordoș va fi acela de a reorganiza aproape din temelii clubul și de a recompune echipa de fotbal, bazându-se pe talent, dăruire, forță, tehnică, disciplină, loialitate și spirit de echipă.

Dragoș Militaru – antrenor Chindia Târgoviște

Antrenorul Dragoș Militaru a mulțumit autorităților din Dâmbovița, reprezentanților de la Chindia, pentru faptul că au încredere în profesionalismul său, în ceea ce va face pentru echipă. A spus Militaru că, într-adevăr, este cea mai proastă perioadă prin care trece Chindia din ultimii 4 ani, dar, în existența fiecărei formații, există și astfel de momente dificile. Important este să nu ne mai gândim la trecut, ci doar la ceea ce trebuie să întreprindem de acum înainte. A mai mărturisit noul antrenor al Chindiei că nu se încurcă cu nimicuri, ci își dorește realizarea unor lucruri mărețe la Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște derulează proiecte importante de reabilitare a infrastructurii rutiere

Publicat

pe

În această perioadă de toamnă frumoasă, în Târgoviște, se lucrează la reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Bulevard cu bulevard, stradă cu stradă, fie din zona centrală, fie din cartierele mărginașe.

Ieri – 27 septembrie 2023, primarul Cristian Daniel Stan s-a aflat pe Bulevardul Libertății, în zona intersecției de la Colegiului Economic, de unde a pornit execuția proiectului de reabilitare și modernizare a trotuarelor și a carosabilului. Investiția este finanțată prin Programul Național Anghel Saligny, ca și în cazul altor 20 de străzi din municipiul Târgoviște, care, după cum ne-a precizat edilul Cristian Daniel Stan, se vrea a fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

„Traversăm cea mai importantă perioadă de modernizare a infrastructurii rutiere din Târgoviște. Vom continua în același ritm intens. Mai avem în lucru încă două proiecte de modernizare și reabilitare a străzilor. În acest moment, sunt în faza de elaborare a documentației tehnice.

Urmează să intrăm pe străzile Maior Brezișeanu, Mihai Eminescu și Ana Ipătescu. Pe celelalte 17 artere, fie au fost încheiate lucrările, fie se află în curs de reabilitare. Bulevardul Libertății este una dintre cele mai importante căi rutiere din municipiul Târgoviște. Acum, se lucrează la trotuare, iar în curând va începe reabilitarea și modernizarea carosabilului”, ne-a informat primarul Cristian Daniel Stan.

În timpul vizitei pe șantierul de pe Bulevardul Libertății, edilul municipiului Târgoviștei a fost însoțit de administratorul public – Gabriel Boriga și de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vârstnicii din Dâmbovița se implică activ în viața comunității, în ciuda problemelor cu care se confruntă

Publicat

pe

Astăzi – 27 septembrie 2023, la sediul Instituției Prefectului Județului Dâmbovița, s-a consumat ședința lunară a Comitetului consultativ de dialog privind problemele persoanelor vârstnice, la care participă reprezentanții Consiliului Județean al Pennsionarilor, cei ai organizațiilor și asociațiilor pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale, veterani de război, cadre militare în rezervă și retragere și, bineînțeles, prefectul județului – Claudia Gilia, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și șefii unor instituții deconcentrate cu activități pe partea socială.

Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice, coordonat de președintele Gheorghe Popa, este singura structură de factură civică care se implică serios, cu nerv și argument, în viața socială a comunității și care, lună de lună, își expune temele, dorințele și necazurile în fața celor care conduc destinele județului și reprezentanțiilor instituțiilor care au în sfera de activitate și problematica persoanelor de vârsta a treia.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi erau înscrise, ca de obicei, mai multe teme, spre a fi prezentate, dezbătute și căutate soluții de rezolvare. Fiindcă peste câteva zile, mai precis pe 1 octombrie, se sărbătorește „Ziua Internațională a persoanelor vârstnice”, președintele Gheorghe Popa și ceilalți membri ai Comitetului de conducere au căzut de acord să amâne pentru urmatoarea întâlnire problematica curentă, iar ședința să fie una festivă.

„Această zi trebuie să aducă și mai mult în față persoanele vârstnice rolul pe care l-au avut și care îl au în societate, dar și problematica curentă cu care bătrânii se confruntă. Cu toții trecem printr-o perioadă mai grea, de frământări sociale, de crize, dar așteptăm să apară din partea statului o preocupare mai mare pentru creșterea nivelului de trai al pensionarilor”, a spus președintele Gheorghe Popa.

Prefectul Claudia Gilia a mulțumit celor de față pentru colaborarea constructivă de până acum, pentru sprijinul pe care îl acordă Instituției Prefectului prin sfaturi, propuneri și ridicarea unor probleme cu care se confruntă seniorii din Dâmbovița și care trebuie rezolvate.

„La ceas aniversar, vă doresc multă sănătate, putere de muncă, să rămâneți la fel de activi și implicați în viața societății, pentru că experiența dumneavoastră contează foarte mult. Da, sunteți oameni care ați clădit această țară. Aveți experiență, sunteți mai așezați, priviți lucrurile cu mai multă vigoare, cu mai multă tehnicitate, dar, în aceeași timp, cu mai multă empatie și emoție. Încercăm, împreună, să găsim soluții la cât mai multe probleme”, a precizat Claudia Gilia.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, le-a transmis persoanelor vârstnice din județ un sincer La mulți ani la acest ceas aniversar.

„Eu vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru comunitatea dâmbovițeană, vă mulțumesc pentru tot ceea ce întreprindeți zi de zi. Sunt foarte multe idei, foarte multe propuneri care pleacă de la dumneavoastră și cred că, atât cât ne-a stat în putință, am dat curs cererilor, am rezolvat solicitările venite de la dumnevoastră. Voi sprijini în continuare toate propunerile pe care le aveți, care vin din cadrul asociației sau de la dumneavoastră personal „, a fost mesajul transmis de Corneliu Ștefan.

După sesiunea de alocuțiuni, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice a înmânat diplome de onoare prefectului Claudia Gilia, șefului administrației publice județene – Corneliu Ștefan, vicepreședinților Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, primarului Târgoviștei – Cristian Daniel Stan și IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei.

Prefectul Claudia Gilia a vrut să mai facă o completare, felicitându-l personal pe președintele Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, pentru faptul că ține spiritul tuturor ședințelor extrem de viu, este pragmatic, foarte aplicat pe problematica supusă dezbaterii.

„Ne coalizați pe toți, sunteți, de fapt, omul care ne aduce la masa discuțiilor pe toți. Pentru acest lucru, vă mulțumim și vă dorim multă sănătate. Vă promitem să vă urmăm exemplul”.

Ion Oproiu, renumitul lider sindical dâmbovițean, mereu în vervă și dispus să se ia de piept cu oricine atunci când semenii au de suferit, a spus, plecând de la simbolul pe care îl reprezintă „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, că Guvernul României ar fi trebuit să se aplece mai mult asupra acestei categorii sociale defavorizate. A susținut Oproiu că 80% dintre vârstnicii României au probleme de existență delicate în aceste momente. A adăugat, după ce a evocat puțin istoria de după 1989, că, acum, este pentru prima dată când județul Dâmbovița are la conducere, atât la nivelul Instituției Prefectului cât și la Consiliul Județean, structuri puternice și cu aplecare spre rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitatea. Dar, în stilul oratoric caractetistic unui sindicalist hârșit și experimentat în mesaje cu nuanță de protest echilibrat, a spus că, din păcate, cu o floare nu se face primăvară și ar fi fost momentul, că, acum, de 1 octombrie, actuala putere să fii majorat pensiile cu cel puțin 20 de procente. Oproiu a mai adăugat că nu este de acord cu aplecarea guvernanților asupra pachetelor sociale care încurajează nemunca.

La finalul ședinței, ne-a oferit câteva cuvinte despre colaborarea cu reprezentanții administrației județene și Napoleon Dobra – președintele pensionarilor de pe Valea Dâmboviţei.

„În cadrul acestor întâlniri, fiecare dintre noi, reprezentanții persoanelor vârstnice din diferite zone ale județului, putem să ne facem cunoscute opiniile, să ridicăm problemele cu care se confruntă cetățenii și, ce este mai important, să găsim înțelegere și rezolvare. Am fost mereu ascultați, ajutați și respectați”, a concluzionat Napoleon Dobra.

De menționat că gospodarul de la Pietrari este unul dintre cei care au luptat pentru redeschiderea Centrului de Sănătate de la Voinești. Demersul a fost apreciat și luat rapid în calcul de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, de managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – Claudiu Dumitrescu și iată că Spitalul de la Voinești funcționează deja de ceva vreme.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats