Connect with us

Dâmboviţa

Șantier de împădurire pe 60 de hectare, la Toculești, comuna Vulcana Pandele

Publicat

pe

O amplă acțiune de împădurire desfășurată sub coordonarea Gărzii Forestiere Ploiești, cu finanțare asigurată din bugetul Fondului de Ameliorare a Fondului Funciar cu destinație silvică, s-a desfășurat, săptămâna aceasta, în perimetrul de ameliorare Toculești, comuna Vulcana Pandele. La această activitate, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere și ai Direcției Silvice Dâmbovița, s-a aflat și prefectul județului – Claudia Gilia și subprefectul Corneliu Sălișteanu.

Cu ocazia acestui demers, Claudia Gilia și-a exprimat aprecierea față de preocuparea permanentă a unor instituții cu atribuții în domeniul forestier pentru stoparea degradării mediului înconjurător și biodiversității.

„Nimic nu mă bucură mai mult decât proiectele care prind rădăcini. Am vizitat obiectivul de investiții „Reconstrucție ecologică forestieră pe terenuri degradate constituite în perimetrul de ameliorare Toculești-Valea Sticlăriei, comuna Vulcana – Pandele”. Este o investiție de peste 1,2 miliarde de lei, care se va extinde pe 60 de hectare. Până în acest moment s-au plantat peste 85.000 de copaci de salcâm și plop negru, pe o suprafață de peste 17 hectare. Pe restul de 42,8 hectare există pâlcuri de regenerare arbustivă și arborescentă care se îndesesc continuu.

Pe lângă faptul că stopăm degradarea acestor terenuri, contribuim la protecția satelor din jur, putem avea o sursă ieftină de lemne de foc pentru sezonul rece, pot fi o resursă foarte prețioasă pentru baza meliferă din zonă. Mă bucură faptul că prin PNRR vom putea atrage fonduri pentru a împăduri și regenera alte 200 de hectare din județul nostru. În plus, prin programul de împăduriri avem în derulare lucrări de împădurire/ regenerare naturale a altor 400 de hectare.

Dezvoltarea acestei comunități nu poate fi gândită separat de împădurirea dealurilor și terenurilor din jur. În calitate de Prefect al județului Dâmbovița susțin orice proiect care poate crește bunăstarea oamenilor și nivelul de trai. Felicit autoritățile locale pentru implicare și seriozitate! Felicit Garda Forestieră pentru implementarea acestor programe”, a spus prefectul Claudia Gilia.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni execută lucrări de reabilitare și modernizare pe strada Mihai Eminescu

Publicat

pe

Municipalitatea morenară desfășoară, în această perioadă, ample lucrări de modernizare și reabilitare pe strada Mihai Eminescu. Investiția este realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii publice urbane în municipiul Moreni”, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Lucrările incluse în acest proiect prevăd asfaltarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și Aleea Prahovei și amenajarea sensului giratoriu (în zona LIDL), plus parcări și trotuare.

„Se mai are în vedere realizarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Democrației, Culturii și cale de acces spre Piața Agroalimentară”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats