Connect with us

SOCIAL

Este limba engleza cu adevarat supraestimata sau este o abilitate esentiala pe care trebuie sa o invatam cu totii?

Publicat

pe

Intr-o lume globalizata, importanta cunoasterii limbii engleze este indiscutabila. Cu toate acestea, exista o dezbatere in curs de desfasurare cu privire la importanta reala a acestei limbi. Unii oameni cred ca limba engleza este supraestimata si ca exista o tendinta exagerata de a o considera o abilitate esentiala pe care toata lumea trebuie sa o invete. In acest articol, vom examina argumentele pro si contra limbii engleze si vom arata de ce este o abilitate esentiala pentru toti.

In ultimii ani, a existat o dezbatere in crestere in legatura cu importanta reala a invatarii limbii engleze. Unii oameni cred ca aceasta limba este supraestimata si ca exista o tendinta exagerata de a o considera o abilitate esentiala pe care toata lumea trebuie sa o invete. Argumentele lor se bazeaza pe faptul ca exista multe alte limbi importante in lume si ca este nedrept sa se acorde o atentie excesiva limbii engleze. In plus, ei sustin ca exista o tendinta de a se considera ca vorbirea englezei este un indicator al inteligentei si al succesului, ceea ce nu este neaparat adevarat.

Care sunt argumentele contra (dar si pro) limbii engleze

Da, ati citit bine! Unul dintre cele mai importante argumente impotriva invatarii limbii engleze este ca aceasta este o limba straina pentru multi oameni. Insa, in timp ce este adevarat ca exista multe alte limbi importante in lume, niciuna dintre ele nu are acelasi nivel de influenta globala ca limba engleza. In plus, este important sa ne amintim ca limba engleza este limba de afaceri a lumii si, prin urmare, este esentiala pentru cariera si succesul in afaceri.

Un alt argument impotriva invatarii limbii engleze ar fi ca aceasta este o limba dificila si ca poate fi dificil pentru oamenii care nu au crescut intr-un mediu in care limba engleza este vorbita sa o invete. Cu toate acestea, exista multe resurse disponibile pentru a ajuta oamenii sa invete limba engleza, inclusiv cursuri online, aplicatii si tutori. Noi va sfatuim sa urmati cursurile ILSC daca doriti ca nivelul de limba engleza sa fie cat mai bun.

Importanta limbii engleze in lumea globalizata de astazi

Intr-o lume globalizata, cunoasterea limbii engleze este esentiala pentru comunicare. In plus, limba engleza este limba de afaceri si este folosita in toata lumea in domenii precum tehnologia informatiei, marketingul si finantele. Cunoasterea limbii engleze este, prin urmare, esentiala pentru cariera si succes in aceste domenii.

In plus, limba engleza este o limba universala si este folosita in mod regulat in multe tari diferite. Cunoasterea limbii engleze face calatoriile internationale mai usoare si ii ajuta pe oameni sa se conecteze cu oameni din alte tari.

Limba engleza, ca cheie pentru avansarea in cariera

Cunoasterea limbii engleze este esentiala pentru avansarea in cariera. In multe domenii, cum ar fi afacerile si finantele, angajatorii cauta candidati care cunosc limba engleza. Cunoasterea limbii engleze poate deschide usi noi in cariera si poate ajuta oamenii sa avanseze intr-un mediu de afaceri competitiv.

Beneficiile invatarii limbii engleze dincolo de comunicare

In afara de comunicare, exista multe alte beneficii ale invatarii limbii engleze. In primul rand, invatarea unei limbi straine poate imbunatati memoria si capacitatea de a gandi in mod abstract. In plus, invatarea limbii engleze poate ajuta oamenii sa inteleaga mai bine cultura si societatea engleza si americana.

Rolul limbii engleze in educatie

In multe tari, limba engleza este limba de predare in scoli si universitati. Cunoasterea limbii engleze este, prin urmare, esentiala pentru studentii care doresc sa invete in strainatate sau sa urmeze programe internationale. In plus, multi dintre cei mai importanti autori si oameni de stiinta din lume scriu in limba engleza, ceea ce face cunoasterea limbii engleze esentiala pentru studentii care doresc sa urmareasca o cariera in cercetare sau invatamantul superior.

Impactul limbii engleze asupra culturii si mass-media

Limba engleza are un impact semnificativ asupra culturii si mass-mediei din intreaga lume. Multe dintre cele mai populare filme, muzica si televiziune sunt produse in limba engleza si sunt apreciate de oameni din toata lumea. In plus, limba engleza este limba de comunicare pentru multe organizatii internationale, cum ar fi Organizatia Natiunilor Unite si Comitetul International Olimpic.

Cum sa inveti limba engleza – sfaturi si resurse

Exista multe resurse disponibile pentru a ajuta oamenii sa invete limba engleza. Cursurile online, aplicatiile si tutorii sunt toate optiuni bune pentru a incepe sa inveti limba engleza. In plus, este important sa te implici in activitati care implica vorbirea si ascultarea limbii engleze, cum ar fi vizionarea de filme sau ascultarea de podcasturi.

De ce limba engleza este o abilitate esentiala pe care toata lumea trebuie sa o invete

In concluzie, exista multe argumente care sustin importanta invatarii limbii engleze, practic demontand toate argumentele contra. Acesta este limbajul global si este esential pentru comunicare intr-o lume globalizata. In plus, cunoasterea limbii engleze este esentiala pentru cariera si succes in multe domenii. Este important sa gasim resurse si sa practicam in mod regulat pentru a ne imbunatati abilitatile de comunicare in limba engleza si pentru a ne ajuta sa avansam in cariera.

Daca sunteti in cautarea de resurse pentru a va imbunatati abilitatile de comunicare in limba engleza, exista multe optiuni disponibile. Cursurile online, aplicatiile si tutorii sunt toate optiuni bune pentru a incepe sa invateti limba engleza. In plus, este important sa gasiti oportunitati de vorbire si ascultare a limbii engleze, cum ar fi vizionarea de filme sau ascultarea de podcasturi. Investiti in abilitatile dvs. de comunicare in limba engleza si veti deschide noi oportunitati pentru cariera si succes in viata.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

S-a electrocutat când meșterea la instalația de iluminat public stradal în Crevedia

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Un bărbat de 46 de ani din Crevedia, în timp ce meșterea pe un stâlp, la instalația de iluminat public stradal, s-a electrocutat. Muncitorul, după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportat la Spitalul Universitar București.

Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs nedoritul eveniment. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și încălcarea prevederilor Legii nr. 319/2006 (Nota redacției: protecția și securitatea muncii).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Imobilizat în pat de 19 ani, Marian își dorește să poată folosi un scaun cu rotile! Haideți să-l ajutăm să ajungă la recuperări! VIDEO

Publicat

pe

Suntem prinși în acest vârtej al vieții. De cele mai multe ori, vedem doar ce avem în față. Ne chitim pe drumul nostru. Ne este frică să ne abatem de la acest traseu. Nu mai privim în stânga sau în dreapta. Uneori, deși nu ar trebui, ne plângem de milă. Ne comparăm existența cu a altora, suntem invidioși, orgolioși, căutăm să ne menținem în acest pluton orb al materialității, al goanei după bani, după putere, după siguranță…

Nu știm și parcă nu ne mai pasă să aflăm că în jurul nostru, nevăzuți, consemnați de destin în umbra societății, sunt semeni de-ai noștri care nu își doresc decât să respire curat, să poată să-și dezmorțească măcar un pic trupul copleșit de boli și suferință. Vor doar tihnă sufletească și speranță. Vor doar să îi mângâie razele soarelui. Să poată să-și plimbe palmele amorțite prin păr sau, ca în dramaticul caz pe care îl vom derula mai jos, să poată să stea, cât de cât, în fund, într-un căruț cu rotile, afară, să simtă vântul, să poată urmări mersul furnicilor prin bătătură, să vadă cum crește iarba și cum se pârguiesc cireșele… Da. Sunt semeni care își doresc aproape nimic pentru un om normal, ceva absurd pentru alergătorul în cotidian.

Să poată să stea într-un scaun cu rotile! Este dorința care s-a copt în sufletul și în mintea lui Marian Cărăbășel din Șotânga, județul Dâmbovița, în cei 19 ani de suferință. Da, ați citit bine. 19 ani! De atâta amar de timp, Marian stă într-un pat, mai mult chircit, aproape nemișcat, având prieteni buni doar icoana din perete și telefonul mobil. Din când în când, fratele îl mișcă. Foarte rar, în acești 19 ani, patul lui Marian a fost tras lângă ușă, pentru că tânărul să poată urmări dansul porumbeilor prin curte.

Copilăria lui Marian nu a fost una fericită. Părinți, copleșit de neajunsuri. După ce i-a murit tatăl, mama, rămasă singură, nu a putut să se descurce cu patru băieți, așa că Marian și un alt frate au ajuns la casa de copiii. Avea 7 ani atunci. S-a întors acasă la 14 ani. Marian Cărăbășel are acum 37 de ani. În urmă cu 19 ani, în 2004, pentru el viața nu s-a sfârșit, dar a intrat pe un culoar al suferinței perpetue, într-un labirint al căutării speranței în care el s-a pierdut. Acum, caută o ieșire…

Era în vara anului 2004. Pe 10 iulie. Marian avea aproape 18 ani. În aceea zi marcatoare de destin, a mers, împreună cu mai mulți prieteni din sat, la râul Ialomița să se scalde. Nu era prima dată. Ne-a povestit, după ce a răsfoit ușor prin amintiri, că atunci s-a simțit bine. A glumit cu băieții, s-au distrat. Nici prin gând nu îi trecea că viața lui va intra, peste câteva clipe, într-o dimensiune a suferinței și neprevăzutului. A vrut să se mai răcorească un pic și, înainte de plecare, a hotărât să mai plonjeze o dată în apă. Și a sărit! Impactul cu pietrele de pe fundul râului i-a fost fatal. Și-a rupt gâtul. În termeni medicali, traumatism vertebro-medular cervical. A fost scos la mal în stare totală de amorțire. Nu mai simțea nimic. Ar fi putut să moară înecat dacă nu era observat la timp.

De atunci, a urmat un lung calvar prin spitale. De la Târgoviște la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. Nu îi venea să creadă că trece printr-un asemenea coșmar. Două luni a stat internat și la Spitalul de Recuperare de la Mangalia. Nu a fost de ajuns. I-au spus de acolo că are nevoie de ani de recuperare, dacă vrea să mai aibă o viață cât de cât normală. Asta însemna bani. Cheltuială. Mama nu avea nicio posibilitate financiară. Era prea mult. Marian a înțeles. A plâns. A regretat și acceptat soarta. Ani de zile, a stat legat de un pat, într-o cameră, vegheat de Dumnezeu și de mama lui.

Acum o lună, cea care i-a dat viață și l-a îngrijit ani de zile, așa cum s-a priceput mai bine, a murit răpusă de cancer. S-a stins privindu-și fiul, cu o durere profundă în suflet că nu a putut să facă mai mult pentru el. Marian simte lipsa mamei. Suferă, dar nu are ce face. Duce cu el și această povară…

Dacă îl privești atent, îi observi în ochi forța, o undă de blândețe și armonie psihică, e limpede, ceva cristic. Își duce crucea cu seninătate. Este grea, mult prea grea, dar nu disperă. Acum, vrea mai mult, dorește să își depășească această condiție. Înainte de moartea mamei, a fost un solitar. Nu a cerut la nimeni nimic. Detestă sentimentul de milă, de compasiune.

Este impulsionat de Dumnezeu, de prietenii cu care dialoghează pe Facebook, de frați și, nu în ultimul rând, fiindcă pare că a contat cel mai mult, de asistenta medicală comunitară de la Primăria Șotânga – Pompilia Bălașa. A venit mai des la el. L-a scos de sub globul de apatie, de indiferență manifestată față de el de restul lumii. I-a insuflat curaj, i-a alimentat speranțele. L-a făcut să creadă într-un ideal.

„Eu îl cunosc pe Marian de 6 ani. Când trăia mama lui, comunicam mai mult cu dânsa. Îmi spunea că atâta poate, că nu are altă putere. După decesul mamei, am venit la el mai des. Vorbind cu el, mi-a spus că își dorește să facă ceva mai mult pentru viața lui. A mijit în el o speranță”, ne-a mărturisit Pompilia Bălașa.

Pompilia Bălașa – asistent medical comunitar

Împreună cu primarul Constantin Stroe și cu alți factori de decizie din Primăria Șotânga, asistenta medicală comunitară Pompilia Bălașa a pornit acțiunea de căutare a unui drum al speranței pentru Marian. Se încearcă găsirea unei fundații care să îl aibă în vedere, se caută un centru de recuperare și, nu în ultimul rând, poate cel mai important, sprijinul financiar al unor oameni cu suflet. Recuperarea lui Marian Cărăbășel, doar pentru a ajunge în scaunul cu rotile, implică bani mulți. Spitalizarea într-o clinică specializată, cu dotări deosebite pentru recuperarea lui costă în jur de 700 – 1.000 de lei pe zi.

„I-am spus că încerc să fac tot ce se poate. Să fim optimiști, dar privind realitatea în față. Am vorbit cu mai multe persoane despre suferința lui Marian. Am ajuns la concluzia că recuperarea trebuie să o facă într-un centru specializat. Cs să ajungem la un asemenea centru, ar trebui să apară niște oameni de bine, cu suflet mare, care să îl ajute. Altfel nu știu cum. Am speranța că oamenii vor sări în ajutorul său. Cred din tot sufletul asta”, ne-a spus asistenta medicală comunitară Pompilia Bălașa.

Constantin Stroe – primar comuna Șotânga

Primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe, ne-a precizat că administrația publică locală face tot ceea ce se poate, legal, pentru Marian Cărăbășel. Mai ales acum, după ce s-a prăpădit și mama lui.

„Suntem într-o situație delicată. Dar trebuie să găsim o cale. Să fim împăcați că facem tot ceea ce se poate pentru Marian. Am zis să apelăm și la sprijinul semenilor, să căutăm o soluție pentru recuperarea lui, cât de cât. Trebuie să facem front comun”, a precizat primarul comunei Șotânga.

L-am lăsat pe Marian în casă, în poziția aproape ghemuit într-o gaură făcută în pătuțul suferinței sale. Ne-a zâmbit și ne-a spus că ne mai așteaptă pe la el…

CONTURI PENTRU DONAȚII, deschise pe numele Marian Cărăbășel:
RO50 BREL 0005 5279 2912 0100 – Revolut, transferuri naționale
LT63 3250 0455 4855 1999 – Revolut, transferuri internaționale

De asemenea, poate fi contactată asistenta medicală comunitară Pompilia Bălașa, la numărul de telefon 0734.278.703. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats