Connect with us

Dâmboviţa

Susținere totală pentru Alexandru Iorga (PSD), în competiția electorală pentru Primăria Găești

Publicat

pe

Fostul polițist Alexandru Iorga, intrat după pensionare în avocatură dar și în politică, este în mod oficial candidatul PSD la funcția de primar al orașului Găești. Ieri – 30 iunie 2023, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul organizației din Găești, conducerea PSD Dâmbovița și-a anunțat susținerea totală pentru Alexandru Iorga în competiția electorală care va urma, avându-l de înfruntat pe actualul primar în exercițiu, liberalul Grigore Gheorghe.

Iorga iese pentru prima dată într-o conferință de presă în calitate de om politic. Cunoaște acest oraș și cu lucrurile bune și cu cele rele, iar dorința sa este aceea de a dovedi concetățenilor săi că se poate mai mult, că Găești merită mai multă atenție decât i se acordă acum din partea administrației publice locale.

Alexandru Iorga, sprijinit de conducerea PSD Dâmbovița, de colegii din filială, va veni curând în fața găeștenilor cu un program de dezvoltare socio-economică a orașului în ton cu nevoile, cu cerințele și necesitățile urbei.

La conferința de presă de ieri, lângă Alexandru Iorga s-au aflat: liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prim-vicepresedintele Titus Corlățean – senator, secretarul general Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgoviște, vicepreședinții Luciana Cristea și Ionuț Săvoiu, deputații Carmen Holban și Marian Țachianu și, evident, președintele PSD Găești – Fănuț Costea, care a pledat pentru nevoia de schimbare la Găești, de revenire în fruntea administrației locale a reprezentanților PSD. Costea a spus că trebuie pus capăt lucrurilor anormale care se întâmplă în administrația găeșteană, că actualul edil, Grigore Gheorghe, a stat prea mult în funcție. Din 2008. Și că este musai nevoie de un suflu nou, prospăt, la cârma Găeștiului.

Fănuț Costea l-a criticat pe actualul primar pentru faptul că, în ultimii 3 ani, deși a avut un excedent financiar, nu a fost în stare să cheltuiască acești bani în folosul comunității.

„Orașul Găești are un buget, la nivelul anului 2023, de 54 de milioane de lei, respectiv 540 de miliarde lei vechi, aproximativ 11 milioane de euro. Este, după municipiul Târgoviște, orașul cu cel mai mare buget. Suma alocată pentru investiții în anul 2023, prinsă în buget, este de 15 milioane lei, undeva sub 20%. Ce arată acest lucru?! Arată că nu suntem în stare să gestionăm banii publici. Arată că nu suntem în stare să accesăm fonduri, astfel încât orașul să se dezvolte”, a precizat Fănuț Costea.

Candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Găești, Alexandru Iorga, a spus că orașul parcă stă pe loc, avându-l la cârmă pe Grigore Gheorghe.

„Nu-mi pică foarte bine atunci când văd că orașele de lângă noi, Târgoviște și Pucioasa, se dezvoltă, au conducere PSD, iar noi rămânem pe loc”, a declarat Alexandru Iorga.

A mărturisit candidatul PSD că decizia de a intra în politică alături de social-democrați a pornit de la rezultatele obținute în județ de echipa condusă de președintele Corneliu Ștefan, de realizările în plan investițional la nivelul întregii comunități dâmbovițene.

„Am planuri sustenabile pentru dezvoltarea acestui oraș. Am proiecte în domeniul sănătății, educației, proiecte pentru tineri, pentru seniori, pentru mediu. Chiar dacă nu mi-am propus să fac o analiză a activității domnului primar, trăind în acest oraș, nu pot să nu observ faptul că, în afară de apariții în mediul on-line, să se laude cu anumite aspecte, unele chiar penibile, gen borduri vopsite și schimbate anul trecut, că avem limitatoare de viteză (…), în cei 16 ani de când domnul primar lucrează la primărie, din care în ultimii șapte a fost primar, nu a fost în măsură să identifice o soluție pentru decongestionarea traficului rutier, acest lucru afectând în mod direct populația orașului Găești.

Ca o comparație între două orașe cu o populație asemănătoare, respectiv Pucioasa și Găești, dacă în luna mai, Pucioasa avea 17 proiecte de investiții în valoare de 250 milioane de lei, noi, găeștenii, avem doar 3, în valoare de 21 de milioane”, a mai spus Alexandru Iorga.

Secretarul general al PSD Dâmbovița, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a marșat pe ideea schimbării la Găești. A spus Alexandru Iorga poate să ofere orașului Găești ceea ce îi lipsește acum: inițiativă, proiecte, dezvoltare.

„Din păcate, de ceva timp, la Găești nu a mai existat o administrație care să gestioneze așa cum ar trebui un oraș de acest nivel, cu un potențial foarte mare. Eu îl felicit pe Alexandru Iorga pentru decizie, pentru curaj, pentru asumarea unei responsabilități. Nu este ușor să intri într-o confruntare electorală cu un primar în funcție. Eu sunt convins că, prin muncă, prin implicare, cu sprijinul nostru, rezultatul va fi unul pozitiv”.

Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, a spus că Alexandru Iorga este susținut necondiționat de social-democrații dâmbovițeni, de toți găeștenii care vor ca în orașul lor să se producă o schimbare în bine.

„Ne dorim ca această zonă, orașului Găești, să fie un pol de dezvoltare pentru județul Dâmbovița, pentru că aveți tot ceea ce trebuie pentru acest lucru. Noi, echipa PSD Dâmbovița ne-am asumat nu doar pentru orașul Găești, ci pentru întreaga zonă, centura ocolitoare a orașului Găești, un proiect al Consiliului Județean Dâmbovița. Acum suntem în faza de proiectare și lucrăm cu câștigătorul licitației la proiectul tehnic. Contractul de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării are o valoare de 89 milioane de lei. Sunt foarte mulți bani pe care-i investim într-un proiect pentru a crea în această zonă un pol de dezvoltare, pentru a atrage în Găești cât mai mulți investitori”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Și liderul PSD Dâmbovița a recunoscut că nu este ușor să intri într-o competiție electorală cu un primar în funcție, dar a spus că nu este imposibil să câștigi.

„Domnul primar al orașului Găești este într-o cădere continuă în sondaje. În ultimele șase luni, am efectuat două sondaje pe raza orașului Găești și domnul primar este într-o cădere liberă. Ca să vă dau și câteva cifre, diferența de astăzi între domnul primar și Alexandru Iorga este de doar trei procente, deși Alexandru Iorga este lansat oficial doar de o săptămână.

Cu o echipă puternică, cu sprijinul necondiționat din partea noastră, anul viitor, în fruntea orașului Găești vom avea un primar PSD, vom avea un consiliu local majoritar PSD și, bineînțeles, vom avea proiectele pe care le-am gândit împreună pentru locuitorii orașului Găești”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Un mesaj de susținere bine argumentat a avut și senatorul Titus Corlățean, prim-vicepreședinte al PSD Dâmbovița.

„Pe analiză cantitativă și calitativă, la nivelul județului, vom constata, cu date foarte clare, că, din păcate, orașul Găești și câteva din unitățile administrativ-teritoriale din județ se află într-o situație de mărire a unui decalaj din punctul de vedere al procesului de dezvoltare, de investiții, proces în care județul Dâmbovița se află în clipa de față sub administrația Consiliului Județean, administrație preponderentă PSD. Acest decalaj este profund defavorabil, un decalaj care se mărește în defavoarea locuitorilor orașului Găești.

Sunt foarte multe lucruri de spus. În discuțiile recente pe care le-am avut cu ambasadori importanți, precum ambasadorul german, dar și cel al Italiei, una dintre concluzii a fost faptul că Dâmbovița se situează de departe pe locul 1 în ceea ce înseamnă atragere de fonduri europene. Vedem în același timp că, la nivelul orașului Găești, există o absență cronică de lucruri pozitive, de proiecte care ar fi trebuit promovate în acești ani. (…)

Mă uitam pe o raportare la nivelul ADR Sud-Muntenia, la faptul că, la nivelul lunii mai, Găești figura cu doar trei proiecte, cu o valoare totală nerambursabilă de undeva peste 20 de milioane de lei. Veți găsi comune cu mult mai multe proiecte. Prin comparație, putem lua orașul Pucioasa, cu o populație comparabilă, undeva la 12.500, respectiv 12.900 de locuitori, veți vedea că Pucioasa figurează cu 17 proiecte, nu cu trei și cu o valoare mai mare 10 ori, peste 215 milioane de lei”, a precizat Titus Corlățean.

Concluzia senatorului Corlățean este că, la Găești, PSD are drept candidat pentru funcția de primar „un om de valoare”.

„Am salutat faptul că domnul Iorga a devenit parte a acestei echipe și își asumă o candidatură importantă. Puteți fi siguri că există întreg sprijinul politic și avem și știința de a susține proiectele pe care domnul Iorga le promovează din calitatea de candidat la Primăria Găești. Avem și performanța la nivelul județului și UAT-urilor conduse de primari PSD și la nivelul Consiliului Județean, astfel încât să oferim o perspectivă clară, predictibilă și pozitivă locuitorilor din Găești”, a mai spus prim-vicepreședintele PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Un băiat de 12 ani din Crevedia a plecat la școală și nu a mai revenit acasă

Publicat

pe

de

Polițiștii din cadrul Secției Tărtașești au fost sesizați, ieri – 27 septembrie 2023, în jurul orei 18:30, de către o femeie de 40 de ani, din Crevedia, cu privire la faptul că, la data de 26 septembrie, fiul său, Mertan Valentin Florentin, în vârstă de 12 ani, a plecat voluntar de la domiciliu spre școală, fără a mai reveni.

Acesta are următoarele semnalmente: 1,45 – 1,50 m, constituție astenică, brunet, păr scurt, ochi căprui. La momentul plecării, minorul era îmbrăcat cu blugi albaștri, tricou alb, bluză de trening și șapcă de culoare neagră, fiind încălțat cu pantofi sport crem.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița desfășoară activități pentru identificarea minorului.

Persoanele care dețin informații utile în vederea depistării acestuia sunt rugate să anunțe poliția sau să sune la 112.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crizantema din turtă dulce suflată cu aur pornește de la Viena spre Târgoviște

Publicat

pe

Se apropie Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția cu numărul 56, Târgoviște 2023. Organizatorii ne anunță că vom avea parte de surprize muzicale deosebite și nu numai.

Teodor Vasiliu, directorul Trustului Artpress și președinte fondator al Centrului Cultural pentru UNESCO Târgoviște, una dintre instituțiile care țin aprinsă flacăra vie a romanței, ne-a informat că, de la Viena, va porni astăzi, 28 septembrie 2023, către Târgoviște crizantema din turtă dulce, suflată cu aur alimentar de 24 de karate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats