Connect with us

ACTUALITATE

CJ Dâmboviţa: Programul lucrărilor de infrastructură rutieră în perioada 3 – 7 iulie 2023

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 3 – 7 iulie 2023, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:

1. Siguranța circulației. Semnalizare rutieră: montare de indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulației
2. DJ 711A, la Răcari – protejarea corpului și platformei drumului prin șanțuri, rigole pavate și podețe laterale
3. DJ 702B, la Tătărani – protejarea corpului și platformei drumului prin șanțuri, rigole pavate și podețe laterale
4. DJ 702G, la Potlogeni – protejarea corpului și platformei drumului prin șanțuri, rigole pavate și podețe laterale
5. DJ 702G, la Pătroaia Deal, comuna Crânguri – protejarea corpului și platformei drumului prin șanțuri, rigole pavate și podețe laterale
6. DJ 721A, la Speriețeni – protejarea corpului și platformei drumului prin șanțuri, rigole pavate și podețe laterale
7. Întreținerea îmbrăcămintei asfaltice pe DJ 712, sectorul Pucioasa – Șotânga – Târgoviște
8. Întreținerea îmbrăcămintei asfaltice pe DJ 721A, sectorul Burduca – Speriețeni
9. Întreținerea îmbrăcămintei asfaltice pe DJ 702F, sectorul Puntea de Greci – Răscăeți
10. Estetică rutieră – cosirea vegetației ierboase pe DJ 712A, sectorul Izvoare – Râu Alb
11. Estetică rutieră – cosirea vegetației ierboase pe DJ 724, sectorul Malu cu Flori – Pucheni
12. Estetică rutieră – cosirea vegetației ierboase pe DJ 723, zona Văleni-Dâmbovița
13. Covor bituminos pe DJ 721A, sectorul Cuparu – Burduca – Speriețeni, km 1+500 – 7+000
14. Covor bituminos pe DJ 711A, sectorul Pasaj A1 – Corbii Mari
15. Modernizarea DJ 720B, sectorul Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L = 5,812 km
16. Modernizarea DJ 720, sectorul Moreni – limită județ Dâmbovița
17. Lucrări de execuție a șanțului betonat, trotuarelor și podețelor cu intrare la fiecare proprietate pe DJ 721, în satul Gura Șuții
18. Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți
– lim. jud. Argeș (etapa a II-a)
19. Modernizarea DJ 714, sector Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, km 24+366 – 29+900
20. Modernizare de drumuri locale în comuna Raciu
21. Asfaltarea a 2,32 km de drumuri în comuna Valea Lungă

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

Pe podul situat pe DJ 714, Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, km 32+106 – platoul Padina, punct ,,Diana” (Casa Justin) circulația este restricționată pentru vehiculele cu greutatea mai mare de 2,5 tone pe osie; pentru acestea există o variantă provizorie de circulație.

Este restricționată circulația vehiculelor cu masă mai mare de 3,5 t pe drumul județean DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște.

Circulaţia publică pe podul peste râul Argeş, pe DJ 702A, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.

Circulația publică pe podul pe DJ 702D peste râul Dâmbovița, în comuna Dragomirești, este restricționată, ea desfășurându-se pe o bandă.

Circulația rutieră pe DJ 714, sectorul Cabana Bolboci – Cheile Coteanu, este închisă – pentru a se putea executa lucrări de modernizare a traseului. Varianta ocolitoare este pe traseul DC 148 Zănoaga – malul stâng al Lacului Bolboci – Cheile Coteanu.

Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:
– DJ 503, sectorul Fierbinți
– DJ 702A Mănești – Potocelu
– DJ 720A Gheboaia – Finta
– DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești – Măgura – Bezdead
– DJ 716 Priboiu – Glodeni
– DJ 714 sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana Dichiu

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va circula cu viteză redusă și cu atenţie mai ales în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată, să se acorde o atenţie sporită zonelor cu drum îngustat, zonelor cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați, în prealabil, asupra condițiilor meteorologice din zonă în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul Administrației Nationale de Meteorologie.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor mai sus-amintite se pot obţine de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, tel. 0245 207625, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe,
Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats