Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Verificări pe șantierul de reabilitare, extindere și modernizare de la Școala „Diaconu Coresi” Fieni

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, s-a aflat astăzi, 3 iulie 2023, într-o vizită de lucru în orașul Fieni. Șeful administrației județene a mers, împreună cu primarul urbei – Iulian Tătulescu, pe șantierul deschis la Școala Generală „Diaconu Coresi”, unde se desfășoară ample lucrări de reabilitare, extindere și modernizare.

Proiectul, cu o valoare de aproximativ 33.000.000 de lei, a beneficiat de o dublă finanțare. 18.000.000 de lei fonduri nerambursabile primite de la Uniunea Europeană și 15.000.000 de lei au fost asigurați de la bugetul Primăriei Fieni.

Acest obiectiv, a precizat președintele Corneliu Ștefan, poate fi înscris, după finalizare, pe lista celor mai frumoase și moderne instituții de învățământ din județul Dâmbovița. Lucrările sunt unele de anvergură. Suprafața desfășurată aflată în reabilitare are nu mai puțin de 2.426 de mp. De asemenea, se construiește un nou corp de clădire, respectiv parter și etaj, cu o suprafață desfășurată de 1.249 de mp.

„Cu această extindere, Școla Generală Diaconu Coresi din Fieni va avea 21 de clase, 3 laboratoare de informatică, fizică-chimie, biologie / istorie / geografie, bibliotecă / mediatecă, dar și alte spații necesare desfășurării orelor de curs în cele mai bune și moderne condiții. Totodată, se reabilitează sala de sport, iar, la exterior, se construiește un teren de sport cu o suprafață de 480 de mp. Autoritățile locale investesc masiv în educația copiilor din județul Dâmbovița, iar Fieniul reprezintă unul dintre cele mai bune exemple. Îl felicit pe domnul primar Iulian Tătulescu pentru atenția acordată învățământului din orașul pe care îl conduce! Felicitări și echipei de implementare a proiectului din cadrul Primăriei Fieni”, a fost mesajul transmis de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște derulează proiecte importante de reabilitare a infrastructurii rutiere

Publicat

pe

În această perioadă de toamnă frumoasă, în Târgoviște, se lucrează la reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Bulevard cu bulevard, stradă cu stradă, fie din zona centrală, fie din cartierele mărginașe.

Ieri – 27 septembrie 2023, primarul Cristian Daniel Stan s-a aflat pe Bulevardul Libertății, în zona intersecției de la Colegiului Economic, de unde a pornit execuția proiectului de reabilitare și modernizare a trotuarelor și a carosabilului. Investiția este finanțată prin Programul Național Anghel Saligny, ca și în cazul altor 20 de străzi din municipiul Târgoviște, care, după cum ne-a precizat edilul Cristian Daniel Stan, se vrea a fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

„Traversăm cea mai importantă perioadă de modernizare a infrastructurii rutiere din Târgoviște. Vom continua în același ritm intens. Mai avem în lucru încă două proiecte de modernizare și reabilitare a străzilor. În acest moment, sunt în faza de elaborare a documentației tehnice.

Urmează să intrăm pe străzile Maior Brezișeanu, Mihai Eminescu și Ana Ipătescu. Pe celelalte 17 artere, fie au fost încheiate lucrările, fie se află în curs de reabilitare. Bulevardul Libertății este una dintre cele mai importante căi rutiere din municipiul Târgoviște. Acum, se lucrează la trotuare, iar în curând va începe reabilitarea și modernizarea carosabilului”, ne-a informat primarul Cristian Daniel Stan.

În timpul vizitei pe șantierul de pe Bulevardul Libertății, edilul municipiului Târgoviștei a fost însoțit de administratorul public – Gabriel Boriga și de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats