Connect with us

OPINII

Hellving ne va arăta calea…

Publicat

pe

Se întâmplă atât de multe „minuni” preconizate pe scena politică românească încât te întrebi unde vom ajunge la un moment dat. Este un joc inertic. Înghesuială de așa-ziși artiști și mulți figuranți. Adevărații actori, din păcate puțini, nici nu se pot desfășura în voie. Sunt înghesuiți de sistem, de interese, de cei care își fac loc cu coatele și care au o evoluție bazată pe diferite scopuri personale sau de grup.

Ultimele întâmplări din politică par ciudate, dar ele s-au consumat în baza unor calcule precise, schematic. Ar fi vrut ei să miroasă a normalitate, dar nu a ieșit. Păi, vine Ciolacu premier. De la PSD. Partidul care îi provoacă alergie maximă lui Iohannis cel tăcut și dezinteresat. Face eczeme de la roșu! UDMR iese așa, subit, fără prea multe explicații, de la guvernare. Se dă, subtil, vina pe americani. Un pic mai târziu, Eduard Hellving, directorul SRI, apare în fața națiunii cu o declarație, și, după ce ne învârte un pic după păpușoi, ca într-un ritual tribal, ne spune că își dă demisia. Ne mai ține și o teorie blajină, de mintea copiilor, că toți cei de la putere ar trebui după o vreme să își dea demisia, bla, bla, bla…, să se retragă, până nu îi mușcă gândacul…

Alo, domnule director, mata te-ai retras, așa, probabil la comandă, după 8 ani! Cam târziu pentru asemenea discurs. Ce rost mai au sfaturile cu retragerea cu demnitate? Bine, erau figuri de stil! Bucăți de frișcă deasupra unei colive pregătite cine știe prin ce cancelarii.

După mine, PNL se pregătește de regrupare înainte de alegeri. Nu prea le priește guvernarea alături de PSD. Se simt mici, încolțiți, cu imaginea franjuri. Generalul Ciucă tocmai de aia ține ședințele alea la PNL și se comportă ca și cum ar mai fi premier. Nu îi convine rotativa. Se ține de codirlă.

Să vedem ce va face Hellving. Va fi pus în fruntea PNL? Intră la antrenamente pentru prezidențiale? Ciucă preia SRI? Sau ne face Iohannis o surpriză, așa, ca la sfârșit de mandat?

Una peste alta, dacă stai și urmărești la prima mână filmul politic, fără să derulezi spre analiză secvență cu secvență, îți dai seama rapid că liberalii își ascut săbiile, alea boante pe care le mai au, profitând de entuziasmul și implicarea cu iz romantic-revoluționar în spectacolul guvernării al lui Marcel Ciolacu.

Se vede de la o poștă aparatul de imagine al președintelui PSD lucrează la capacitate maximă. Din prea multă abnegație, mai scoate și rebuturi. Vezi plimbarea cu metroul, deplasarea cu avionul de linie, cu umerașele de haine în brațe, aberația cu așa-zisele alimente de bază la preț redus și, dacă mai căutăm, găsim.

Așteptăm pasul pe care îl va face Hellving în civilie. El ne va lumina și ne va arăta calea spre ceea ce se dorește…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Politica, la tejghea!

Publicat

pe

O solicitare bizară din gama politicianismului ieftin a venit dinspre AUR Dâmbovița. Reprezentanții acestui partid fac tot ceea ce le stă în putință pentru a câștiga imagine, pentru a-și face loc pe scenă. Oricum, au! Depinde de ei cât timp rămân acolo.

Înțeleg să lupți, să te zbați pentru țară, pentru cetățeni, dar să o faci bazându-te pe argumente solide, să scoți la suprafață ilegalitățile, neajunsurile, complicitățile, nepăsarea, nu să vii cu acadele ultimative, cu lozinci mitraliate ca pe parapeții autostrăzilor și capetele de pod. E jenant.

Cei de la AUR Dâmbovița au cerut demisia primarului municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan. Aoleu! Chiar așa? Motivația AUR-iștilor pare de-a dreptul penibilă. A îndatorat municipiul. Prea multe credite, pentru una, pentru alta. Municipalitatea chinuie cetățeanul. Viitorul este în pericol.

Hai, să fim realiști! Nu sunt fan extrem al primarului Cristian Daniel Stan. Nici nu cred că sunt în bagajul său prim de simpatii, dar trebuie să îi recunoaștem niște merite. Administrația Cristian Daniel Stan a performat. Târgoviștea s-a schimbat, fie că le place politicienilor care trăiesc doar din declarații însiropate cu venin, fie că nu le place! Investițiile au curs în ultimii ani pe bandă rulantă. Avem școli, grădinițe, parcuri, străzi, trotuare, locuri de joacă, ba chiar și stadion, cu toate cheltuielile aferente, cum nu sunt în multe reședințe de județ. Chiar și floricele avem! Au și ele rostul lor în comunitate, chiar dacă se leagă de ele AUR-iștii.

De ce îi ceri demisia, tu, AUR, primarului Cristian Daniel Stan? Pentru creditele angajate pentru binele și dezvoltarea comunității? Că s-au acumulat datorii? Aiurea! Aflarea în treabă pe scena politicii. Dansul paparudei.

Mă întreb ce ar fi făcut un primar de la AUR la Târgoviște. Ar fi lăsat să crească volbura prin parcuri și sensuri giratorii? Ar fi închis școlile și grădinițele? Ar fi prins băncile în pioneze? Ne-ar fi adus la transportul public șarete cu cai? Dacă ați fi găsit furtișaguri, dovezi despre conturi ascunse, afaceri necurate, incompatibilități, dacă l-ați fi găsit pe primar căzut beat pe undeva sau l-ați prins urinând în spatele Primăriei, aveați motive să îi cereți demisia. Aș fi fost și eu de acord.

Dar, să vii cu placa asta cu demisia, acum, când Târgoviștea s-a dezvoltat ca niciodată în ultimii 30 de ani, este o inabilitate politică. Se încearcă marea cu un deget bont.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

Zadarnice așteptări!

Publicat

pe

În ce perioadă perioadă incertă trăim! Aproape că nu ne mai știm rosturile. Orbecăim prin realitatea crudă, așteptând să se mai întâmple ceva bun. Nu o să vedem așa ceva prea curând. Nu are cine să se ocupe de soarta celor mulți. Este inflație de nepăsare.

Politicienii pe care i-am ales și pe care îi vom alege frenetic în continuare își văd de treburile lor, de nunțile copiilor, încropite pe la hoteluri de lux venețiene sau prin vile de marghilomani, de afaceri cu tot ce este la modă acum și se cheamă neconvențional, de jocuri și permutări subiective.

Am fost preocupați și ocupați discret și indiscret cu explozii de stații GPL, cu accidente mortale produse de beizadele protejate de sistem și de polițiști beți și drogați, cu tinere decedate prin spitale fiindcă doctorii cu mii de euro pe lună, bașca șpagă, ne tratează ca pe puii de Avicola, cu drone care se împrăștie prin stufărișul din Deltă, iar puternicii zilei nu știu cum să catalogheze această experiență. Unii spun da, alții nu. Iar noi comentăm ca proștii în fel și chip fără să știm care sunt dedesubturile lumii.

Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu pensiile speciale, fiindcă pare că s-a uitat problema în avionul de linie spre Bruxelles, cu subvențiile la energie, cu bonurile de masă și voucherele de vacanță, cu grâul românesc sufocat de cerealele care au năvălit din Ucraina, cu sporurile de frecat în cur, cu posturile blocate dar finanțate, cu mafia de peste tot, cu găștile de prin partide care gâtuie tot, de la viață socială la economie, cu plimbăreții care, în plină stare de crize, de debusolare cronică, își pregătesc undițele și vor să plece în haită la pește, cu profesorii nemulțumiți de salariile deja mărite, cu polițiștii care și-au uitat menirea și se bat între ei pentru funcții, se toarnă și se anchetează reciproc… Asta când nu ies la grevă!

Vrem să vedem ce se va mai întâmpla cu unii primari care au devenit un soi de baroni locali purtători de șorțulețe, care au transformat localitățile în feude personale și nu le mai ajungi la nas, poate doar la tatuajul cu șerpi de pe umăr.

Așteptăm prea multe. Oare se va schimba ceva sau, triști, vom mai adăuga ceva la listă?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats