Connect with us

ACTUALITATE

PROTEST. Angajații CNAS întrerup activitatea pentru două ore. Detalii aici!

Publicat

pe

Luni – 10 iulie 2023, în intervalul orar 10:00-12:00, angajații din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Singuranței Naționale și a Autorității Judecătorești vor protesta prin întreruperea lucrului timp de 2 ore, inclusiv în structurile județene – ne informează Blocul Național Sindical și Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate.

„Principalul motiv al protestului este reprezentat de salariile foarte mici in raport cu responsabilitatea si complexitatea activitatii prestate, pierderea alarmanta a personalului calificat si reducerea drastica a numarului total de angajati, la nivel national, in ultimii ani, cu peste 1.000 de persoane dintr-un total de 4.000 de persoane. Situatia a ajuns intr-un punct in care concursurile de angajare nu mai atrag candidati intrucat salarizarea a devenit extrem de nemotivanta, in raport cuvolumul urias de munca.

În cateva exemple, subliniem volumul impresionant de activitate desfasurat anual in sistemul CNAS/CAS. Astfel, in vederea decontarii, se verifica aproximativ 8.500.000 de certificate medicale, 54.000.000 de retete si 5.700.000 de bilete de trimitere catre laboratoare. De asemenea, se deconteaza 113.000.000 de servicii de medicina primara, 37.000.000 de consultatii in ambulatorii clinice si 8.000.000 de servicii medicale spitalicesti. Programul National de Sanatate asigura tratamentul pentru 2.000.000 de bolnavi gravi, iar bugetul gestionat de CNAS se ridica la suma de 54 miliarde de lei, cel mai mare din tara din sistemul public.

In aceste conditii, in ultimii ani, numarul posturilor ocupate in sistemul de asigurari de sanatate public s-a redus de la 4.028 la doar 2.815, din cauza salariilor foarte mici in raport cu volumul, complexitatea si responsabilitatea activitatii.

Avand in vedere aceasta situatie critica, solicitam cu fermitate solutionarea problemelor expuse la nivelul Casei Nationale de Sanatate si a Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate. Atragem atentia ca intarzierea rezolvarii problemelor si intreruperea activitatii prin declansarea conflictului de munca vaavea urmatoarele consecinte:
– Nedecontarea prestatiilor medicale ale furnizorilor deservicii medicale (spitale, laboratoare, etc.) va genera tensiuni sociale majore, prin neplata salariilor personalului angajat, al voucherelor de vacanta, etc., si va pune in pericol continuitatea tratamentelor pentru pacientii cronici, inclusiv pentru beneficiarii programelor nationale de sanatate, pentru care medicatia este vitala.
– Serviciile furnizate de angajatii CAS, cum ar fi eliberarea formularelor, cardurilor nationale / europene, procesarea cererilor pentru dispozitive medicale si eliberarea adeverintelor, nu vor putea fi prestate.
– Cererile de recuperare a sumelor reprezentand concedii medicale depuse de angajatori nu vor fi platite.

Mentionam ca lucratorii din sistemul national de asigurari de sanatate sunt cei care contracteaza valideaza, verifica si deconteaza serviciile realizate de toti furnzorii din sistemul national de sanatate.

In consecinta, facem un apel urgent catre autoritati sa ia masuri imediate pentru rezolvarea problemelor semnalate. Ne dorim sa gasim solutii viabile si sa reintregim sistemul de asigurari de sanatate cu specialisti corect platiti, astfel incat sa putem continua sa oferim servicii de calitate populatieisi sa asiguram conditii decente de trai si de munca angajatilor nostri”, se precizează într-un comunicat transmis de Blocul Național Sindical.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats