Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Voinești: Proiecte pentru punerea în valoare a tuturor clădirilor din patrimoniul comunei

Publicat

pe

Gabriel Dănuț Sandu nu este inventatorul administrației publice locale, ci doar un vector, ales de cetățean pentru a aplica legea, pentru a veghea, întreține și construi comunitatea în ton cu legea, dar și cu ambiția și spiritul întreprinzător. Un individ care vrea să ajungă într-un jilț de primar doar urmărindu-și un interes, un scop, pentru o ambiție trecătoare și nu are de gând să schimbe lucrurile, să aducă noul, confortul, prosperitatea în localitatea pe care o păstorește este pierdut și el și, mai grav, pierde comunitatea.

Primarul de la Voinești, atât cât îl cunoaștem, a dovedit că este un căutător. Un edil care caută în permanență oportunități de dezvoltare, soluții, adaptează din mers trecutul la prezent și la viitor. Dănuț Gabriel Sandu și-a căutat și o anume independență. Nu neapărat politică, mai degrabă administrativă. A vrut ca, în plan socio-edilitar, în ceea ce privește prestarea unor servicii către cetățeni, să aibă o dependență redusă față de alte entități ale statului. Și a reușit. Cel puțin până acum.

Edilul de la Voinești nu termină bine un proiect, că are două-trei care așteaptă la rând. Caută să dea o întrebuințare, o utilitate publică, la tot ceea ce există în comună sub acoperământul fals ultrafolosit „stare de conservare”. Acum, are în plan să reanime școlile vechi de pe teritoriul localității, să le dea din nou viață, chiar dacă sub o altă înfățișare și desfășurare a activității. La fel se va întâmpla și cu clădirea din centrul comunei ridicată în perioada interbelică și în care a funcționat de-a lungul vremii Judecătoria de Plasă, un Post de Jandarmerie și unul de Poliție. Cu sprijin financiar obținut prin Administrația Fondului de Mediu, Primăria Voinești va restaura și reabilita construcția, urmând ca, la finalul lucrărilor, să funcționeze aici Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei și Poliția Locală. Valoarea acestei investiții care a fost deja demarată este de 1.492.892 de lei. Din această sumă, autoritățile locale vor contribui cu 777.803,08 lei, restul de finanțare fiind asigurată de Administrația Fondului de Mediu.

Gabriel Dănuț Sandu are și o deviză în acest sens: „Nimic construit cu atâta trudă de înaintașii noștri nu trebuie să rămână în paragină”.

Ce vrea primarul de la Voinești să edifice în spațiile generoase ale fostelor instituții de învățământ? La Izvoare se va amenaja o baie comunală, unitate de utilitate publică care să aibă în componență saună, un sistem de dușuri, aparate fitness și zone de odihnă. Un stabiliment similar se va înființa și în locul fostei instituții de învățământ de la Oncești.

La Gemenea-Brătulești, va fi înființată o grădiniță cu program prelungit. În urma discuțiilor cu cetățenii, în special cu membrii tinerelor familii, s-a ajuns la concluzia că este absolut necesară o astfel de unitate de supraveghere și învățământ preșcolar. Aici vor fi îngrijiți și educați peste 40 de copii. Totul va fi construit la standarde europene: sală de cursuri și joacă, dormitoare, sală de mese, grupuri sanitare, spații de joacă în curtea interioară.

„Sunt instituții absolut necesare într-o comunitate modernă, europeană, care se înscriu pe drumul confortului și civilizației. În afară de utilitate, de rolul pe care îl vor avea în educație, în procesul de relaționare, în cadrul acestor unități vor fi create și câteva zeci de locuri de muncă. Mi-am propus să salvez de la paragină toate clădirile cu valoare istorică, embleme ale comunității noastre. Le repunem în valoare în circumstanțele vremurilor pe care le trăim, în ton cu nevoile contemporaneității. Le-am primit moștenire, au contribuit la sporirea și înrădăcinarea comunității noastre, trebuie să le prețuim”, ne-a spus Dănuț Gabriel Sandu.

Și lucrurile nu se opresc aici. La Suduleni, primarul de la Voinești intenționează să înființeze un centru psiho-social pentru copiii din localitate. De asemenea, terenul de fotbal de la Gemenea va fi transformat într-un parc cochet, în care locuitorii satului și nu doar ei pot petrece câteva ore de odihnă și recreere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Se lucrează din plin pentru modernizarea drumurilor din Bucegi

Publicat

pe

Ca să avem turism performant în Bucegii dâmbovițeni, mai precis în Stațiunea Peștera-Padina, trebuie mai întâi să avem o infrastructură pusă la punct, capabilă să facă față condițiilor de mediu și afluxului de vizitatori. Tocmai această problemă vrea să o rezolve președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care are printre preocupările sale de bază proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor care duc în munte.

Zilele trecute, șeful administrației județene s-a aflat pe șantierul drumului DJ 714, în perimetrul Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului. Investiția derulată aici se află pe ultima sută de metri, după cum ne-a precizat Corneliu Ștefan. Obiectivul este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestei lucrări deosebit de importante este de 10.900.000 de lei.

Proiectul elaborat de Consiliului Județean Dâmbovița a prevăzut turnarea a două straturi de asfalt pe toată lugimea tronsonului de 4,3 km, realizarea a 1,5 km fundații de parapet, a 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor, a 4,2 km rigole de acostament și montarea a 4,2 km de parapete metalice.

„În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de 6 metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei”, ne-a informat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din nordul județului, la linia de start

Publicat

pe

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură la nivel național se derutează în această perioadă în județul Dâmbovița. Vorbim despre investițiile care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. 450.000.000 de euro este valoarea totală a mega proiectului finanțat pe POIM.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița au semnat zilele acestea contractul de înființare, extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare pentru zona de nord a județului Dâmbovița. 30.600.000 de euro vor fi folosiți pentru execuția lucrărilor în Pucioasa, Fieni, Moroeni, Pietroșița și Buciumeni.

Din câte ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, la Pucioasa se va extinde cu 2,8 km rețeaua de distribuție apă potabilă și se vor realiza 118 branșamente. De asemenea, se vor mai reabilita 10 km de rețea de distribuție apă și 371 de branșamente. Totodată, va fi extinsă cu aproape 11 km rețeaua de canalizare menajeră și vor fi realizate 548 de racorduri. Se are în vedere și reabilitarea a 4,8 km de rețea apă uzată și a 250 de racorduri. Vor fi edificate 10 stații de pompare apă uzată menajeră și 3,2 km conducte de refulare.

La Fieni, va fi extinsă cu 7,5 km rețeaua de canalizare și se vor executa 418 de racorduri la aceasta. Se vor reabilita 290 m de rețea de canalizare și 15 racorduri. Vor fi construite 8 stații de pompare apă uzată și 2,1 km conducte de refulare.

La Moroeni, se va extinde cu 6 km rețeaua de distribuție apă și vor fi amenajate 17 branșamente. Totodată, vor intra în reabilitare 14 km de rețea de distribuție apă și cele 849 branșamente existente. Vor fi construite 12 stații de pompare a apei potabile. Localitatea va mai beneficia de 20 de km de rețea nouă de canalizare de-a lungul căreia vor fi instalate 1.168 de branșamente. Vor deservi întregul sistem 11 stații de pompare apă uzată și 901 m conducte de refulare.

La Pietroșița, se vor reabilita 7,8 km de rețea de distribuție apă și 402 branșamente existente. De asemenea, va fi extinsă cu 2,7 km rețeaua de distribuție apă și se vor realiza 209 branșamente. Se vor executa 7 stații de pompare a apei potabile. Rețeaua nouă de canalizarea va avea 12 km și va asigura 894 de racorduri. Pentru apa uzată menajeră vor fi puse în funcțiune 10 stații de pompare și 1,5 km de conducte de refulare.

La Buciumeni, pe POIM, se vor reabilita 5 km de rețea de distribuție apă și 283 de branșamente. Rețeaua de distribuție apă va fi extinsă cu 3,6 km și se vor realiza 226 de branșamente. Locuitorii comunei Buciumeni vor beneficia și de 21 km de rețea nouă de canalizare, la care se pot execută 896 de branșamente. Sistemul va fi deservit de 16 stații de pompare apă uzată menajeră și 2,7 km de conducte de refulare.

„Datorită acestui contract pe care l-am semnat pentru localitățile din nordul județului, se vor înființa și extinde 16,2 km de rețea de alimentare cu apă, și se vor reabilita 37,2 km de rețea de alimentare cu apă. Totodată, se vor asigura 2.475 de branșamente la rețele de apă și 4.189 de racorduri la rețeaua de apă uzată. Vor fi înființate 19 stații de pompare a apei potabile și 55 de stații de pompare a apei uzate menajere”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats