Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Comuna Tătărani, șantier în lucru. Vezi ce proiecte sunt în implementare!

Publicat

pe

Comuna Tătărani se află într-o altă etapă de șantier. Edilii localității vor ca, în următorii ani, să fie definitivate toate rețetele de infrastructură de strictă necesitate, respectiv : drumuri, apă, canalizare și gaze naturale. Primarul Constantin Pătru nu pierde nicio oportunitate investițională, bazată pe fonduri europene nerambursabile și pe programele județene și naționale.

Tătărani nu este o comună în care să se fi concentrat prea multe obiective economice, aducătoare de bani la bugetul local, nu este încă o țintă pentru antreprenori. Tocmai de aceea, visteria administrației publice nu permite demararea unor investiții masive pe cont propriu. Prin urmare, proiectele socio-edilitare cu finanțare europeană și guvernamentală sunt esențiale pentru dezvoltarea localității, pentru civilizație, pentru confortul cetățenilor. În această perioadă, au fost demarate lucrările de execuție a rețelei de canalizare la nivelul întregii comune și de reabilitare și extindere a celei de apă potabilă, în Gheboieni. Proiectul este realizat prin Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Am aflat de la primarul localității că termenul de execuție este de 29 de luni. Întrega rețea de canalizare va avea o lungime de 33 de km. În proiect, sunt incluse și bransamentele la limita de proprietate.

După realizarea rețelei de canalizare, va urma reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor de inters local. Aceste investiții se vor materializa prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) și prin Programul Național „Anghel Saligny”. Este vorba de 140 miliarde lei vechi.

Ne-a precizat primarul Constantin Pătru că lucrările la drumuri vor fi amânate până la definitivarea investiției canalizare. Administrația publică locală îi roagă pe cetățeni să manifeste înțelegere pe toată perioada derulării lucrărilor de execuție a canalizării, care implică disconfort din cauza stării de șantier, din cauza drumurilor care vor fi afectate de utilaje, de montajul conductelor.

„Vom întâmpina pe parcursul desfășurării acestor lucrări o serie de greutăți, de deplasare, de comunicare… Drumurile nu vor mai putea fi exploatate la parametrii normali. Vor fi destule deficiențe, dar trebuie să înțelegem. Nu avem încotro. Cu răbdare și înțelegere, vom depăși și această etapă de șantier, iar la final comuna noastră va beneficia de utilități, de confort ca și la oraș”, ne-a precizat Constantin Pătru.

Șirul proiectelor demarate de administrația de la Tătărani nu se opreșteaici. Primarul Constantin Pătru intenționează să amenajeze o parcare modernă în fața bisericii din satul de centru. Vor fi reabilitate și modernizate grădinițele din Priboiu și Căprioru și Școala din Tătărani. Prin CNI sau POR, se dorește construirea a două săli de sport în preajma instituțiilor de învățământ. La Căprioru, unde a fost achiziționată o suprafață de teren, și la Tătărani.

Localitatea va avea în viitorul nu prea îndepărtat și rețea de gaze naturale. Documentația în vederea realizării acestei investiții este depusă la Ministerul Dezvoltării. Investiția va primi finanțare pjrin Programul „Anghel Saligny”. Acum se așteaptă găsirea unei soluții tehnice și economice, găsirea celei mai bune oportunități de conectare a comunei la o sursă de gaze naturale.

De asemenea, localitatea va beneficia în următorii ani de unul dintre cele mai moderne sedii de primarie de pe Valea Dâmboviței. Clădirea va fi construită pe locul unde a funcționat Cooperația de Consum din satul de centru, teren care a fost achiziționat de către autoritățile locale. Constantin Pătru speră ca lucrările să fie pornite anul acesta.
Edilii comunei au ținut să mulțumească conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, în mod direct președintelui Corneliu Ștefan, care s-a implicat în derularea cu succes a proiectelor pe PJDL și a lucrărilor executate prin societatea subordonată instituții – Lucrări, Drumuri și Poduri (LDP). Vorbim despre reabilitarea și modernizarea podului peste râul Dâmbovița de la ieșire din Gheboieni spre Tătărani și despre realizarea a 2 km de șanțuri casetate în Gheboieni și Priboiu.

„Suntem aici pentru a contribui, prin implicare și colaborare cu alte instituții de interes județean și național, cu agenții de dezvoltare și ijmplementare a proiectelor cu fonduri externe nerambursabile, la confortul cetățenilor noștri, la sporirea zestrii obiectivelor socio-economice și edilitare. Oamenii ne-au ales pentru a le reprezenta interesele, pentru a deschide localitatea către lume, către civilizația europeană. Facem tot ceea ce se poate pentru atingerea acestui deziderat. Căutăm în permanenta soluții, oportunități de dezvoltare. Suntem atenți la tot ceea ce apare în domeniul proiectelor de interes local”, ne-a declarat Constantin Pătru – primarul comunei Tătărani.

Pe 8 septembrie, de Sfânta Marie Mică, după o pauză de 3 ani, Primăria Tătărani va organiza manifestarea cultural-artistică și de divertisment „Ziua Comunei”. Evenimentul se va consuma în incinta bazei sportive din localitate. Până atunci, aici se vor desfășura lucrări de extindere a scenei de spectacol. De ziua comunei, la Tătărani îi vor încânta n p cu muzica lor pe localnici și nu numai pe ei, soliști consacrați ai folclorului românesc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu construiește un centru cultural cu facilități diverse

Publicat

pe

Primăria Titu are în implementare, în această perioadă, un proiect care vizează construirea unui centru cultural cu facilități diverse. Noul așezământ va juca un rol important în viața comunității locale, în sensul că va contribui substanțial la dezvoltarea palierelor cultural și educațional – spun reprezentanții administrației publice locale.

Investiția include:
– Sală de spectacole la parter, care va găzdui spectacole de teatru, concerte, conferințe și alte activități culturale.
– Foaier, cu funcțiune de primire, unde va exista garderoba și un mic spațiu comercial pentru produse specifice sau bufet.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Depozit mobilier, necesar schimbării funcțiunii sălii de spectacole în sală de mese sau pentru alte activități.
– Oficiu.
– Supantă foaier cu rol de spații repetiții sau spații pentru club. Se poate deschide către sala devenind un balcon al acesteia.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Cabină tehnică pentru activitățile din sală
– Spațiu tehnic pentru instalațiilr de ventilare-climatizare


– Hol intrare, cu rol de acces spre celelalte spații sau cu rol de foaier pentru sala de conferințe, birou de informare generală asupra localității și direcționare, vânzare produse artizanat local. Cuprinde un spațiu destinat expozițiilor.
– Sală de conferințe cu anexe, oficiu cu grup sanitar
– Două săli de activități (cercuri)
– Birou administrație
– Hol de nivel cu spațiu pentru muzeu local
– Bibliotecă mediatecă și un mic depozit pentru cărți
– Turnul, cu funcțiunea de nod de circulație verticală, cuprinde grupurile sanitare și are rolul de a lega primele două module. La nivelul trei are o terasă deschisă și acoperită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

A intrat în linie dreaptă unul dintre cele mai mari proiecte derulate vreodată în Dâmbovița

Publicat

pe

Este vorba despre „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, o investiție uriașă – 94.500.000 de euro, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare Etapa 2014-2020.

Joi – 28 septembrie 2023, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu, a semnat contractul de finanțare.

Proiectul, așa după cum a arătat Corneliu Ștefan, este deosebit de important pentru protejarea viitorului copiilor noștri și a județului în care trăim.

„Valoarea contractului semnat astăzi, Etapa I, se ridică la aproximativ 36.000.000 de lei. Din această sumă, 22.000.000 de lei reprezintă fonduri europene, diferența fiind contribuția Consiliului Județean Dâmbovița la acest proiect. Datorită contractului semnat, vom achiziționa peste 62.000 de unități de compostare individuală, 4 autocompactoare de 22 mc și 7 autocompactoare de 16 mc pentru biodeșeuri, 2 autocompactoare pentru deșeuri textile, soft de management al deșeurilor, 75.000 de europubele biodeșeuri de 120l, 116.000 de europubele deșeuri recilcabile de 120l, 170 de recipiente dedicate colectării textilelor, 560 de containere de 1.100 litri pentru biodeșeuri”, a declarat Corneliu Ștefan.

Pentru Etapa a II-a a proiectului, se va obține finanțare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Este vorba de o valoare totală de 87.200.000 euro, iar implementarea acesteia presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat, care constă în instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile, cu sortare semiautomată, instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale, linie de tratare biologică prin digestie anaerobă pentru tratarea biodeșeurile colectate separat, cât și a deșeurile cu conținut organic, platformă de compostare, un centru de colectare prin aport voluntar și stocare temporară a fluxurilor de deșeuri speciale pe amplasamentul de la Șotânga.

„Scopul meu și, sunt convins, al tuturor dâmbovițenilor este acela de a reduce impactul negativ asupra naturii. Astăzi, ne-am angajat să investim în tehnologii și practici care vor minimiza poluarea în fiecare localitate a județului Dâmbovița, pentru a lăsa în urmă un mediu curat și sănătos pentru generațiile viitoare. Este un pas mare și încă o dovadă din partea noastră că mediul înconjurător primește atenția și protecția cuvenite”, a mai spus Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite