Connect with us

Argeș

Percheziții la braconierii din Argeș. Între suspecți, două cadre militare

Publicat

pe

Polițiștii de la Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Poliției Române, au efectuat, astăzi – 12 iulie, 27 de percheziții în locații din județul Argeș, la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

În caz fiind implicate și două persoane angajate la Ministerul Apărării Naționale și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, urmărirea penală s-a efectuat sub supravegherea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

„Acțiunea urmărește documentarea activității infracționale a unui grup de persoane bănuite că ar fi săvârșit acte de braconaj cinegetic la specia urs brun și alte specii de interes cinegetic. De asemenea, se urmărește descoperirea și confiscarea tuturor bunurilor deținute ilegal.

La activități participă polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție județene Argeș, Ilfov, Vâlcea, Olt, Dâmbovița, specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din Poliția Română și inspectoratelor de poliție județene, precum și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și ai serviciilor pentru acțiuni speciale”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Descinderi la opt traficanți de droguri din județul Argeș

Publicat

pe

Astăzi – 26 septembrie 2023, a fost ziua descinderilor la traficanții de droguri din mai multe județe ale țării. Lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au executat opt percheziții la domiciliile unor persoanele din județul Argeș cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Opt persoane au fost conduse la audieri.

În prima cauză instrumentată, destinderea s-a efectuat la locuința unei persoane care ar fi comercializat în mod repetat, în județul Argeș, diferite cantități de droguri de mare risc, respectiv, Ketamină și MDMA.

În cea de-a doua cauză, în care sunt puse în aplicare 5 mandate de percheziție și 5 mandate de aducere, s-a stabilit că, pe parcursul anului 2023, mai mulți bănuiți ar fi comercializat canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, precum și substanțe cu efect psihoactiv, ADB BUTINACA.

„În cel de-al treilea dosar, cercetările efectuate au relevat că o persoană, din municipiul Pitești, ar fi procurat și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc, MDMA, către consumatori din județul Argeș.

În cea de a patra cauză instrumentată, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, un bănuit ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis și MDMA, către mai mulți consumatori din municipiul Pitești.

Audierile se efectuează la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Natură, relaxare și produse ecologice la Ferma „Florin Pomicultorul” din Priboieni

Publicat

pe

Duminică. Toamnă frumoasă la Priboieni, județul Argeș. Dinspre munte, vântul țâșnea printre nori și, după un dans zbuciumat prevestitor de vreme rece, se săruta cu pământul, cu desișul frunzelor ce își păstrează încă nuanța verde, și parcă ar fi vrut să muște din merele coapte ce se odihneau pe ram, sătule de vară…

La Ferma „Florin Pomicultorul” s-a organizat un eveniment cu o puternică doză de unicitate. Porțile livezii de la șosea erau larg deschise. Tânărul Florin Chiuță era în verva pregătirii pentru primirea invitaților din localitățile învecinate, ba chiar și din Dâmbovița, Ilfov și din Capitală. Lângă el, la fel de prinși cu treburile, membrii familiei și câțiva prieteni. Pentru câteva ore, de ziua porților deschise, oamenilor, doritori de fructe proaspete și legume de sezon, li s-a oferit posibilitatea să destindă în livada de meri și pruni, fie odihnindu-se în hamacurile instalate între pomii fructiferi, fie culegându-și fructele după propriile pofte.

La intrare, Florin a amenajat un stand expozițional cu vânzare. Frumos etalate, ambalate și etichetate corespunzător, sucuri naturale de mere cu mentă, de sfeclă roșie simplă sau cu mere, siropuri obținute din diferite fructe, gemuri, dulcețuri și legume bune de băgat în cămări, provizii pentru la iarnă.

Regulă politicoasă la intrare. Fiecare oaspete primea pentru degustare câte un pahar de suc de mere. Pofticioșii, chiar mai multe! Nu exista limită și nici vreo condiție prealabilă. Doar era sărbătoare. Una adevărată a recoltei! Câțiva metri mai încolo, se găsea standul cu găleți, lădițe, roabe, scări și scărițe pentru culesul fructelor. Copiii dispuneau și ei de utilaje de recoltat fructe. Pe mărimea lor, firește!

Dacă intervenea plictiseala, cei mici se puteau relaxa în miniparcul de joacă amenajat printre meri. Pentru ei, a fost instalat un tobogan, o măsuță plină cu jucării, creioane și cărți de colorat. Pentru adulții care voiau să mai răsufle puțin între reprizele de cules prune și mere, a fost conceput un spațiu de relaxare amenajat folosindu-se baloți de paie și câteva elemente tradiționale românești. Gazdele i-au servit, aproape la discreție, cu prăjituri de casă.

În cele câteva ore, prin livada de la Ferma „Florin Pomicultorul” s-au plimbat, relaxat și aprovizionat cu fructe ecologice sute de oameni. Acțiunea se înscrie în cadrul unui proiect cu finanțare obținută prin AFIR, prin care se urmărește promovarea produselor românești, crearea unei conexiuni scurte între producător și consumator, încercându-se pe cât se poate eliminarea verigii intermediare.

Fructele, legumele proaspete și celelalte produse obținute în gospodărie printr-o procesare ecologică trebuie să ajungă cât mai repede la consumator și la prețuri bune. Florin Chiuță de la Priboieni, pomicultorul nostru, se pare că a reușit. A mișcat, prin implicare și perseverență continuă, prin obținerea și punerea pe piață a unor produse de calitate, acest tip de activitate agricolă cum puține există în România.

Au venit oamenii să își culeagă singuri fructele într-un mod delectant, relaxant, neurmăriți insistent, ca la piață, de ochii precupețului. Au petrecut câteva ore în liniștea naturii și au plecat acasă, evident contracost, dar la prețuri promoționale, cu produsele dorite.

„A fost ceva deosebit. Nu am mai participat până acum la un astfel de eveniment. M-a dat peste cap. Ar trebui ca gospodarii, fermierii de genul lui Florin, care pun suflet, care practică agricultura cu dăruire, cu respect maxim față de cumpărători, să fie sprijiniți mai mult de autorități. Este genul de târg care ne trebuie, care ne reprezintă”, ne-a spus un cetățean venit, din curiozitate, să vadă ce se întâmplă la Ferma „Florin Pomicultorul”, dar care a plecat acasă încărcat cu prune, mere, sucuri și gemuri, precum și cu mulțumirea în suflet că se înrădăcinează și la noi astfel de evenimente.

A fost prezent în Ferma „Florin Pomicultorul” și directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Argeș, ing. Cristian Baranga. Domnia sa a fost puternic impresionat de amploarea manifestării socio-economice, de numărul mare de oameni care au venit pentru a petrece câteva ore în liniștea naturii și pentru a-și procura fructe și legume proaspete direct de la sursă.

„Îl apreciez foarte mult pe Florin Chiuță. Este un tânăr implicat, optimist, care vrea mai mult și care, foarte important, a înțeles că nu se poate face nimic fără muncă, fără sacrificiu, fără dăruire. Agricultura nu o poți practica la fără frecvență. Trebuie să fii mereu prezent pe frontul de lucru. Florin a reușit să își promoveze ferma, produsele. Și-a făcut un nume. Livrează rapid clienților din localitățile limitrofe produse de calitate, apreciate de consumatori. Am fost în permanență alături de el, l-am sprijinit în toate demersurile sale pe linie profesională și în ducerea la îndeplinire a unor proiecte cu finanțare europeană. Tineri ca el trebuie apreciați și susținuți. Ceea ce a făcut el împreună cu familia este cu siguranță un exemplu de bună practică. În județ, nu avem prea multe asemenea investiții. Evenimentul de astăzi este, de fapt, cel mai bun mod prin care producătorul se apropie de consumator. Vine omul, se mai și relaxează, își culege singur din pom fructele dorite. Îl felicit pentru ceea ce a reușit să realizeze aici și pentru ceea ce urmează să mai desfășoare”, ne-a declarat directorul Cristian Baranga.

Am reușit, cu mare greutate, fiind prins în activitățile de comunicare cu oamenii veniți în fermă, să discutăm și cu Florin Pomicultorul. Sincer, ne-a spus că nu se aștepta să vină în livada lui, la evenimentul de promovare organizat în ziua de 24 septembrie 2023, așa de multă lume, toți deciși să plece cu fructe, legume și celelalte bunătăți produse de familia Chiuță, sub marca „Florin Pomicultorul”.

„Evenimentul nostru a fost unul deosebit de important. Am reușit să îl aducem pe consumator aproape de producător, la el acasă, să vadă cum se prezintă o livadă și, ceea ce este deosebit, i-am dat șansa să își poată recolta singur fructele, să deguste produsele noastre, atât fructele și legumele, cât și pe cele procesate – sucuri, siropuri, dulcețuri, gemuri. Trebuie să precizez că avem și gemuri fără adaos de zahăr. La acest eveniment, vedetele au fost prunele din diferite soiuri, dar și merele.

Acțiunea de astăzi este primul eveniment de acest gen organizat în livadă. Ne bucurăm foarte mult că a ieșit așa cum ne-am așteptat. Au venit în ferma noastră foarte mulți copii, foarte mulți adulți care au venit să ne încurajeze, să se bucure de natură, de frumusețea livezii, de mirosul de toamnă bogată. Ne dorim să organizam cât mai multe astfel de evenimente. Vrem să îl reedităm anul viitor la căpșuni, la cireșe. Cred că va fi frumos”, ne-a spus Florin Chiuță.

Anul acesta, în relația directă cu consumatorul, Florin Pomicultorul va mai participa la târgul „Rod cu spor”, care se va organiza la Muzeul Golești, în perioada 6-8 octombrie.

Florin Chiuță ne-a vorbit și despre programul de promovare pe care îl derulează cu finanțare prin AFIR.

„Proiectul se bazează pe crearea unui lanț scurt, de la producător la consumator. Suntem trei parteneri, respectiv Întreprinderea Individuală „Florin Chiuță”, Casa Olteanu și un agricultor – Valentin Velcea. Am organizat acest grup pentru a se putea ajunge mai ușor de la producător la consumator, pentru a ne deplasa rapid în zonele limitrofe, unde avem cereri. Livrăm produsele noastre în Topoloveni, Pitești, Mioveni, Ștefănești, Priboieni, Bogați, în toate localitățile din jurul nostru, pe o rază de 50 de kilometri”.

La plecare, toate persoanele care s-au aflat duminică în livada de la Ferma „Florin Pomicultorul” au primit un frumos pachet cu mostre de produse.

În scurt timp, veți putea viziona pe www.incomod-media.ro și un material video de la evenimentul „Culege-ți singur merele!”, organizat de Ferma „Florin Pomicultorul”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats