Connect with us

AGRICULTURĂ

Beneficiile agricultorilor in achizitionarea de folii solare, seminte de legume si ingrasaminte de la un magazin online

Publicat

pe

In era digitala in care traim, agricultorii se bucura de oportunitatea de a beneficia de avantajele achizitiilor online pentru a-si aproviziona cu materiale esentiale pentru cresterea plantelor. Un magazin online, precum Regalfermierul.ro, reprezinta un partener de incredere pentru agricultori, oferind o gama larga de folii solare, seminte de legume si ingrasaminte de calitate superioara.

Accesibilitate si comoditate:

Unul dintre principalele avantaje ale achizitiilor online este accesibilitatea. Agricultorii pot accesa magazinul online Regalfermierul.ro de oriunde si pot face comenzi in functie de nevoile lor specifice, fara a fi restrictionati de locatie sau orar. Comanda poate fi plasata in confortul propriului birou sau de acasa, economisind timp si efort.

Gama larga de produse:

Magazinul online Regalfermierul.ro ofera o gama diversificata de produse agricole. Agricultorii pot gasi in acelasi loc folii solare de calitate, seminte de legume de inalta calitate si ingrasaminte specializate. Aceasta varietate de produse permite agricultorilor sa-si satisfaca toate nevoile agricole intr-un singur loc, fara a fi nevoie sa caute diferiti furnizori.

Calitate garantata:

Un alt beneficiu al achizitiilor de la un magazin online de incredere precum Regalfermierul.ro este calitatea garantata a produselor. Magazinul colaboreaza cu producatori si furnizori de incredere, care respecta standardele de calitate si ofera produse de inalta calitate. Agricultorii pot avea incredere ca foliile solare sunt rezistente si durabile, semintele de legume sunt de calitate superioara si ingrasamintele sunt formulate pentru a satisface cerintele plantelor.

Informatii detaliate si asistenta tehnica:

Magazinul online Regalfermierul.ro ofera informatii detaliate despre fiecare produs disponibil. Agricultorii pot citi descrieri complete ale produselor, inclusiv informatii despre specificatiile tehnice, modul de utilizare si recomandarile de aplicare. De asemenea, echipa de experti agronomi si gradinari pasionati din cadrul magazinului este disponibila pentru a oferi asistenta tehnica si consultanta specializata. Aceste informatii si suport tehnic sunt extrem de valoroase pentru agricultori, ajutandu-i sa ia decizii informate si sa obtina cele mai bune rezultate in cresterea plantelor.

Livrare rapida si eficienta:

Un alt avantaj al achizitiilor online este livrarea rapida si eficienta a produselor. Regalfermierul.ro se asigura ca comenzile sunt procesate si expediate intr-un timp scurt, astfel incat agricultorii sa primeasca produsele cat mai repede posibil. Acest lucru este deosebit de important in agricultura, unde promptitudinea in livrarea produselor poate face diferenta in obtinerea unor rezultate de succes.

Optiuni de plata flexibile:

Magazinul online Regalfermierul.ro ofera optiuni de plata flexibile, inclusiv plata online cu cardul, plata prin transfer bancar sau plata ramburs la livrare. Aceste optiuni permit agricultorilor sa aleaga metoda de plata care li se potriveste cel mai bine si sa gestioneze eficient bugetul lor agricol.

Economisirea de timp si efort:

Achizitionarea de produse agricole de la un magazin online precum Regalfermierul.ro ajuta agricultorii sa economiseasca timp si efort pretios. In loc sa viziteze mai multi furnizori fizici pentru a gasi produsele de care au nevoie, agricultorii pot cauta si comanda tot ceea ce le trebuie de pe platforma online a magazinului. Acest lucru reduce timpul si costurile asociate cu deplasarile si permite agricultorilor sa se concentreze mai mult pe operatiunile agricole.

Posibilitatea de a compara si de a alege:

Magazinele online precum Regalfermierul.ro ofera posibilitatea de a compara diferite produse intr-un mod usor si rapid. Agricultorii pot citi recenzii si evaluari ale produselor de la alti utilizatori, astfel incat sa poata face o alegere informata in functie de nevoile si preferintele lor. Aceasta transparenta si accesibilitate le permit agricultorilor sa aleaga produsele care li se potrivesc cel mai bine si sa se asigure ca investesc in solutii agricole de calitate.

Actualizari si oferte speciale:

Magazinele online precum Regalfermierul.ro ofera adesea actualizari si oferte speciale prin intermediul newsletter-elor sau a conturilor de social media. Aceste notificari si promotii exclusive permit agricultorilor sa fie la curent cu cele mai recente produse, tehnologii sau oferte si sa beneficieze de reduceri sau avantaje suplimentare in achizitiile lor. Astfel, agricultorii pot economisi bani si sa fie mereu la curent cu noutatile din industrie.

Servicii post-vanzare:

Un alt beneficiu important al achizitiilor online de la un magazin de incredere precum Regalfermierul.ro este serviciul post-vanzare. In cazul in care apare o problema sau o intrebare legata de produsele achizitionate, agricultorii pot contacta echipa de asistenta a magazinului pentru a primi ajutor si suport in rezolvarea situatiei. Acest nivel suplimentar de serviciu si atentie fata de clienti oferit de un magazin online de incredere este de nepretuit in asigurarea satisfactiei si loialitatii agricultorilor.

De la accesibilitate si comoditate pana la calitate garantata a produselor, informatii detaliate si asistenta tehnica, livrare rapida si eficienta, optiuni de plata flexibile si servicii post-vanzare de incredere, agricultorii pot beneficia de toate aceste avantaje prin achizitionarea online.

Alegerea unui magazin online de incredere si reputat, precum Regalfermierul.ro, asigura agricultorilor ca vor avea acces la produse de calitate superioara, suport tehnic si servicii excelente. Intr-o lume in continua evolutie digitala, agricultorii pot valorifica aceste avantaje pentru a-si optimiza operatiunile agricole si a obtine rezultate de succes in cresterea plantelor.

Achizitionarea de folii solare, seminte de legume si ingrasaminte de la un magazin online precum Regalfermierul.ro aduce numeroase beneficii agricultorilor. Accesibilitatea si comoditatea, gama larga de produse, calitatea garantata, informatiile detaliate si asistenta tehnica, livrarea rapida si eficienta si optiunile de plata flexibile sunt doar cateva dintre avantajele pe care le ofera acest magazin online de incredere. Agricultorii pot beneficia de servicii excelente, produse de inalta calitate si suport tehnic specializat, contribuind astfel la cresterea cu succes a culturilor lor.

Alegeti Regalfermierul.ro ca partener de incredere in aprovizionarea cu folii solare, seminte de legume si ingrasaminte si obtineti avantajul de a face achizitii agricole eficiente si de calitate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

26 octombrie 2023, termen-limită la APIA pentru solicitarea sprijinului financiar de urgență acordat de Guvern

Publicat

pe

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase până la data de 26 octombrie 2023, inclusiv.

Potențialii beneficiari sunt așteptați la Centrele APIA pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea unică din anul 2022, în vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase – se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

„Pentru schematizarea modului de calcul al sprijinului excepțional exprimat sub formă de grant, se consideră că acesta reprezintă valoarea unei cantități unitare de 78 litri/ha de motorină și că în stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulțirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

Valoarea schemei, reprezentând sprijinul unitar excepțional sub formă de grant, denumit în continuare grant, este de 2 lei/litru de motorină.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a identificat 8923 de potentiali beneficiari , producatori agricoli care au avut in cererile unice 2022 culturi de porumb, orz, rapita si floarea soarelui si care au solicitat interventii in agricultura sectorul vegetal si in anul 2023″, informează APIA Dâmboviţa.

Sprijinul guvernamental excepțional sub formă de grant are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina și reprezintă suma care se acordă acestora, exprimată în lei, pentru suprafețele cultivate cu porumb, orz, rapiță și floarea soarelui din cererile unice de plată depuse în anul 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Exces de zel sau abuz la Primăria Mogoșani? Nu-ți vine să crezi de ce este purtat pe drumuri un fermier!

Publicat

pe

Un caz de-a dreptul de neimaginat pentru vremurile pe care le trăim, în care zicem că ne-am adaptat la normele de civilizație și conduită occidentală, l-am întâlnit la Mogoșani, o comună din județul Dâmbovița aflată la câțiva kilometri de orașul Găești. Cum spun localnicii, aproape. Imediat ce treci calea ferată București-Pitești, dai în Mogoșani.

Niște cetățeni din localitate, am putea spune oameni simpli și foarte muncitori, înstăriți, cu pământ, tractoare și tot soiul de utilaje agricole, au de ceva vreme probleme cu autoritățile locale. Normal ar fi, dar ce mai înseamnă normalitate, ca oamenii gospodări, cei care, prin ceea ce întreprind, aduc plus valoare comunității, să fie sprijiniți de Primărie, de factorii de decizie locali, să fie considerați repere ale dezvoltării și prosperității. De unde! La Mogoșani se lucrează altfel. De ce? Nu știm. Nu ne-am propus să intrăm în măruntaiele acestui caz, să analizăm și să investigăm, jurnalistic evident, toată cazuistica. Ne oprim la o situație pe care o considerăm de-a dreptul absurdă. De neînchipuit. O problemă soră bună cu abuzul.

Cum spuneam, membrii familiei Amuza din Mogoșani sunt oameni destoinici. Cu situație. Trudesc de dimineață până seara pe ogoare. Frații Amuza au lucrat o vreme în străinătate. Au adunat bănuți și s–au întors acasă. Și-au cumpărat tractoare, utilaje agricole, au arendat pământ și s-au apucat de treabă. Un mare sprijin pentru ei le-au reprezentat proiectele cu finanțare europeană pe diferite măsuri. Și acum au unul pe Măsura 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri. Beneficiarul proiectului de 40.000 de euro este Daniela Geanina Amuza, soția unuia dintre frați. Proiectul a fost elaborat ca la carte de una dinte cele mai apreciate instituții de acest tip din județ – Centrul de formare pentru întreprinzătorii din mediul rural, coordonator Florin Istrate, specialist desăvârșit în acest domeniu. Numai că proiectului doamnei Daniela Geanina Amuza s-a împotmolit. Nu la consultant sau unitatea finanțatoare sau cine știe pe unde, ci în noianul birocratic existent la Primăria Mogoșani!

Nu-ți vine să crezi. În majoritatea situațiilor, aleșii locali, funcționarii administrației comunale sunt alături de cetățenii gospodări, de cei care muncesc pământul, care dezvoltă afaceri locale. La Mogoșani, din cazul pe care îl vom derula mai jos, sub motto-ul „incredibil”, reiese că se întâmplă altfel.

Geanina și Mihai Amuza

Geanina și Mihai Amuza

Daniela Geanina Amuza, în cadrul proiectului accesat, în planul de afaceri, are de edificat și un solar pentru legume, cu o suprafață de 100 mp. Și-a procurat componentele solarului, tot ceea ce trebuie pentru a fi amenajat și, deocamdată, atât.

Fiind vorba despre un proiect cu finanțare europeană, a mers la Primărie să i se elibereze un document din care să reiasă că nu are nevoie de autorizație de construcție pentru edificarea solarului. Zis, dar nu făcut! Ajunsă la administratorii comunei Mogoșani, beneficiarei proiectului i se spune că nu este așa de simplu cu solarul. Trebuie să obțină certificatul de urbanism, în baza căruia i se va elibera autorizația de construcție. Rețineți! Pentru un solar acoperit cu folie de celofan! Construcție provizorie! Daniela Geanina Amuza s-a conformat. A scris cererea, a obținut certificatul de urbanism, după care a început calvarul. Timp pierdut și cheltuieli.

Aproape că nu i-a venit să creadă! Pentru un solar acoperit cu folie de celofan, construcție provizorie, a mers, la recomandarea notabilităților comunei care i-au spus că ei respectă legea, la un arhitect. 2.600 de lei! Atât a costat proiectul de arhitectură.

Consultantul Florin Istrate, cu mii de proiecte pe fonduri europene la activ, când a auzit despre cerințele autorităților de la Mogoșani, a zis că așa ceva este inadmisibil, o situație cu care nu s-a mai întâlnit niciodată. Cum, tu, Primărie, în loc să îți sprijini cetățeanul, îl sufoci? Îl determini să își ia lumea în cap?

Florin Istrate – consultant

„Noi, ca să facilităm accesul doamnei la Primărie, am luat legătura cu secretarul, i-am pus la dispoziție documentele, ca să nu apară alte probleme și interpretari, fiindcă dumnealui o dădea că ba trebuie, ba nu trebuie autorizație de construcție. Am vorbit cu domnul secretar de mai multe ori, pentru a-i explica cum stau lucrurile. Degeaba. Domnul secretar a ținut-o lungă pe a dumnealui că, după lege, acestă construcție, adică solarul, se autorizează și trebuie o serie de avize și de documente. Ca pentru o casă”, ne-a spus, bulversat de această situație, Florin Istrate – președintele Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra”.

În cele din urmă, Daniela Geanina Amuza s-a achitat de obligațiile absurde instituite de Primăria Mogoșani. A dus toate avizele solicitate și a obținut autorizația de construire pentru un solar. Dar, lucrările nu s-au încheiat aici! Autorizația nu a însemnat sfârșitul problemelor. Mai are nevoie de aviz de securitate împotriva incendiilor de la pompieri, certificat de eficiență energetică, plus comisie de recepție la fața locului… Totul de parcă ar fi construit o vilă cu 30 de camere!

Familia Amuza este deznădăjduită. Cer ca lucrurile să fie limpezite, să nu se mai trezească și alții în situația lor. Aceasta este și dorința reprezentanților firmei de consultanță. Florin Istrate ne-a spus că a ridicat problema la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, la cabinetele președintelui și la cel al arhitectului șef.

„Ca să clarificăm toată treaba asta care ni se pare absurdă, ne-am adresat la Consiliului Județean Dâmbovița, la arhirectul șef, să ni se comunice dacă este normal ce se întâmplă la Primăria Mogoșani. Arhitectul șef a solicitat un punct de vedere la Ministerul Dezvoltării Regionale și la Inspectoratul General în Construcții, de unde a venit răspuns că nu este nevoie la un solar de autorizația de construcție”, a mai arătat Florin Istrate.

Ministerul Dezvoltării a răspuns la fel. „Pentru înființarea de culturi de legume amenajate în solarii (teren acoperit cu folii transparente de polietilenă, fixate pe arce din țeavă metalică fără a fi prinse în fundații), considerăm că nu este necesar obținerea autorizației de construire”.

Pentru a ne edifica în legătură cu această situație anormală, am discutat cu mai mulți primari din județ, cu insistență pe cei care conduc comunității unde solariile au fost construite din belșug. Peste tot, am primit același răspuns: pentru solarii, construcții provizorii de interes agricol, nu este necesară autorizație de construire. Unii primari chiar au râs în hohote când le-am pus întrebarea.

„Nu există așa ceva! Solariile sunt construcții provizorii. Cultivi în ele legume. Atât. Faci, sezonier, agricultură. Este absurd să ceri autorizație de construcție. Nu trebuie să ne batem joc de oameni. Astă e un abuz, dacă cineva a procedat așa”, ne-a spus unul dintre primari cu care am discutat.

Florin Istrate, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra”, ne-a precizat că vrea să rezolve această problemă cât mai rapid, să nu se mai confrunte cu autoritățile locale pe teme asemănătoare. Toate aceste șicane întârzie proiectele, îi pune în dificultate pe agricultori care, în loc să își vadă de treburi, să producă, sunt puși inutil pe drumuri.

Consultantul Florin Istrate ne-a mai spus că se va adresa Instituției Prefectului Dâmbovița, doamnei prefect Claudia Gilia, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, pentru a se implica în acest caz. Dorește convocarea unei ședințe de dialog social, la care să fie invitate toate părțile, instituțiile implicate și fermierii pentru lămurirea situației.

Despre problemele invocate de Daniela Geanina Amuza și președintele Federației Sindicatelor din Agricultură „Terra” – Florin Istrate, consultantul de proiect, am vrut să discutăm și cu reprezentanții administrației publice locale de la Mogoșani. Am mers la Primărie. Din păcate, luni – 18 septembrie 2023, puțin înainte de ora 15:00, nu am găsit în instituție pe niciunul dintre factorii de bază. Nici primar, nici viceprimar și nici secretar. I-am întrebat pe ceilalți funcționari, care ne priveau suspicioși, unde pot fi găsite notabilitățile. Nimeni nu ne-a spus precis cu ce activități sunt plecați. Că unul este prin comună, celalalt la Târgoviște. Nici măcar numărul de telefon nu ni l-au dat sau măcar să îi deranjeze, să îi anunțe de prezența noastră în localitate…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats