Connect with us

SPORT

Chindia a avut faze bune, dar mingea n-a intrat în poarta Gloriei Buzău! Scor final: 1-1

Publicat

pe

Stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, ora 19:00. Termometrele bat încă spre 30 de grade Celsius. Zăpușeală. Ți se lipește cămașa de piele. Începe partida de fotbal dintre Chindia Târgoviște și Gloria Buzău. Spectatori, cu siguranță peste 5.000. Galeriile, la poli opuși. Cea de la Chindia – vreo 300, la Gloria – maximum 30. Și câteva steaguri mari.

Pentru Chindia, este primul meci sub antrenoriatul lui Vasile Miriuță, înlocuitorul demisului Militaru. Acum, după două-trei zile, nu poți nici să îl acuzi de meci prost pe Miriuță, nici să îi pui pe frunte lauri dacă echipa scoate un scor frumos. E prea devreme să vorbim despre implementarea în teren a vreunui demers tactic. E un început.

Stadionul freamătă. Suporterii Chindiei sunt flămânzi. Vor să se hrănească cu o victorie. Cu un meci bine jucat. Vor spectacol fotbalistic. În parte, au primit ceea ce și-au dorit. Faze de gol, ocazii cum se spune, destule pentru Chindia. Chiar din minutul 5. Nu a fost să fie! Dar s-a înfierbântat audiența.

Minutul 6 al primei reprize a fost al celor de la Gloria. Și minutul 7, la fel. Micuța galerie a oaspeților a prins glas. „Buzău, luptă Gloria Buzău! Luptă Gloria Buzău”.

A fost și ceva tensiune pe teren. Jucătorii, încordați, nervoși până spre încăierare.

Au început să curgă fazele de gol spre poarta celor de la Gloria. Jucătorii Chindiei au tras la greu, dar parcă lipsea ceva. Tehnica, schimbul de pase, ușor derutant. În minutul 24, o scurtă pauză de hidratare. Căldură mare pe „Eugen Popescu”!

În intervalul cuprins între minutele 34-36, alte șanse consumate pentru Chindia.

Prima repriză, prelungită cu două minute, soldată cu 0-0. Jucătorii târgovișteni au fost stăpâni pe teren. Au alergat. Au existat destule ocazii, dar balonul rotund nu a intrat în poarta celor de la Gloria.

În repriza secundă, jocul a pornit mai în forță. Din toate punctele de vedere. Poate driblingul și pasele, mai puține. Și cu un cartonaș galben pentru jucătorul Chindiei cu numărul 23 – Vlad Iuliu Prejmerean. L-a tras de tricou pe numărul 68 de la Gloria – Diego Marques Izata. Se mai întâmplă!

Ufff. Încă o fază bună a Chindiei la poarta buzoienilor. În minutul 50. Stadionul fierbe. Publicul târgoviștean vrea gol. Dorește victorie. Galeria Chindiei, pe lângă scandările specifice, a avut un text nou, nedecodificat de mulți dintre cei prezenți în tribune: „Libertate pentru suporteri”. Am aflat de unde a plecat acest mesaj tip protest. Vor să li se permită să fie prezenți și la antrenamentele echipei. Administrația nu le-a dat voie, drept pentru care s-a ales până la urmă și cu un soi de înjurătură scandată… Și încă o ciudățenie. Deși ne aflam în zona dedicată presei, gardianul ne-a avertizat că nu avem voie să facem nicio fotografie. Strict interzis. De ce? Nu am reușit să aflăm. Pentru a-mi ilustra materialul, m-a ajutat cu două foto bunicele un prieten din public. Probabil miile de suporteri aveau voie să fotografieze partida de fotbal. Jurnaliștii, nu!

Revenim la meci. Au persistat fazele de gol ratate de Chindia. Grăbite. Probabil de aici eșecul. Cert este că, în repriza a doua, terenul a fost dominat de Chindia. Este introdus în meci târgovișteanul Andrei Șerban. Pare a fi arma secretă a Chindiei. Și în ultimul meci din Liga I, cel cu Voluntari, Șerban a făcut spectacol. Din păcate, nu a putut salva echipa de retrogradare. Și vine minutul 80. Andrei Șerban, numărul 77 pe tricou, a marcat în poarta Gloriei Buzău. Tribunele, în delir. 1-0 pentru Chindia Târgoviște! Un picuț mai târziu, Andrei Șerban primește cartonaș galben. I-a făcut vânt unui jucător de la Gloria. Stresul provoacă explozii de furie!

Din păcate, suporterii târgovișteni au vibrat doar până în minutul 85 când Gloria a băgat gol în poarta Chindiei. 1-1. Rumoare. Ușoară deznădejde. Punctul câștigat le-a dat curaj buzoienilor. Au mai avut atacuri, ocazii. Au tras tare, cu ultimele forțe, și jucătorii Chindiei. Andrei Șerban a mai avut la picior o șansă. Un șut bun. Din păcate, mingea nu a plonjat în plasă.

Câteva minute de prelungiri. Joc furibund și atât. Scor final: 1-1. Așteptăm următoarea partidă. Atunci, antrenorul Vasile Miriuță va fi pe deplin în pâine…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Târgoviște: Luptătorii pregătiți de Angel Mihai au fost medaliați cu aur și argint la Campionatul Național

Publicat

pe

Angel Mihai, instructor de arte marțiale chinezești Wushu Kung Fu, a participat, pe 17 septembrie 2023, cu echipa de copii pe care o antrenează în cadrul Clubului Rizea Wushu la Campionatul Național de Wushu Kung Fu. Sportivii târgovișteni s-au întors acasă cu două medalii de aur și una de argint.

Radu Ștefan, de 13 ani, a obținut medalia de aur la categoria minus 60 de kg. Tot medalia de aur a câștigat și Pletescu Ștefan, de 14 ani, la categoria minus 65 de kg. Medalie de argint și-a adjudecat Rareș Ghilac, de 14 ani, la minus 56 de kg.

Rezultatele obținute la acest campionat reprezintă o demonstrație clară a talentului și muncii pe care o au depus-o sportivii pentru a ajunge la performanță și, nu în ultimul rând, a disciplinei și antrenamentului calculat la care sunt supuși de maestrul Angel Mihai.

Pe 25 noiembrie, tinerii luptătorii pregătiți de Angel Mihai se vor afla în arena de la Sala Polivalentă București, unde vor concura pentru Cupa Wushu Kung Fu.

Angel Mihai, antrenorul de arte marțiale care îi călește și îi îndrumă spre performanță pe sportivii dâmbovițeni, este absolvent al Facultății de Sport, are finalizat un master în educație fizică și sport și a urmat și cursuri internaționale de antrenor personal de fitness și aerobic. Studiile în stilul de arte marțiale chinezești Wushu Kung Fu le-a absolvit cu nota 10.

Tânărul Angel Mihai deține o sală dedicată antrenamentelor personale și predă, totodată, artele marțiale copiilor și adulților interesați de aceste sporturi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Jandarmul dâmbovițean George Dragoș Dedu, locul II în competiția de ciclism “Road Grand Tour – The Wall 2023”

Publicat

pe

Încă un rezultat notabil obținut de lt. col. George Dragoș Dedu, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmboviţa! Ofițerul și-a adjudecat, ieri – 17 septembrie 2023, locul al II-lea pe podium la competiția de ciclism “Road Grand Tour – The Wall 2023”, la categoria master 2 (40 – 49 de ani).

Concursul a avut punctul de start și finish în orașul Pucioasa, iar traseul cursei a tranzitat mai multe localități din județele Dâmbovița și Prahova. Participanții au avut de întâmpinat, între Sultanu și Provița, una dintre cele mai dure cățărări din ciclismul autohton – „The wall”.

Jandarmul dâmbovițean a parcurs un tur de circuit, pe o distanță de aproximativ 60 km.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats