Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean Dâmboviţa pornește Programul Internship 2023

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ne informează că, în data de 1 septembrie, vor începe înscrierile pentru Programul Internship 2023.

„Este al treilea an consecutiv în care oferim tinerilor dâmbovițeni posibilitatea de a învăța și acumula experiență lucrând timp de trei luni, alături de noi, în Consiliul Județean Dâmbovița”, a precizat Corneliu Ștefan.

10 dintre cei 13 tineri formați în departamente din cadrul CJ Dâmbovița în anii 2021 și 2022 și-au găsit un loc muncă în administrația publică, dar și în mediul privat.

„Acest lucru demonstrează că tot ceea ce au învățat în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos”, a spus președintele CJD.

Anul acesta, prin Programul Internship sunt puse la dispoziția doritorilor, celor cu aplecare spre administrație, nouă posturi: două la Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului, unul la Direcția Strategii, Programe și Investiții, două la Direcția Economică, două la Direcția Tehnică, unul la Serviciul Imagine, Relații cu Presa și unul la Serviciul Tineret, Sport și Turism.

Reclama

În perioada 01 – 11 septembrie se va desfășura înscrierea candidaților. Apoi, între 12 și 15 septembrie se vor evalua dosarele depuse, iar între 18 și 22 septembrie candidații urmează să se prezinte la interviu. Pe 25 septembrie vor fi publicate numele celor admiși, iar pe 28 septembrie vor semna contractele de internship.

Inițierea în tainele practice ale administrației se va efectua în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite