Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Nucet: Dispensarul vechi devine amintire! Localnicii au la dispoziție acum un centru medical modern!

Publicat

pe

Construirea de la zero a unui centru medical la Nucet poate fi considerată, pe bună dreptate, una dintre marile realizări ale primăriței Luisa Bărboiu. Dispensarul medical a funcționat până astăzi, 25 august 2023, într-o clădire mai veche de 50 de ani, improprie pentru vremurile de astăzi, când existența ni se adaptează din mers normelor de confort și civilizație europeană.

Obiectivul a fost realizat prin mult hulitul Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL) inițiat de social-democrați și care a dus la dezvoltarea socio-edilitară a sute de localități rurale din România. După cum a precizat Luisa Bărboiu la inaugurarea mult așteptatului edificiu socio-medical, investiția a costat 2.316.000 de lei. Vorbim de peste 450 mp spațiu construibil, împărțit în mai multe cabinete generoase, luminoase, finisate și dotate cu mobilier adecvat, săli de tratament, grupuri sanitare.

În interiorul centrului medical de la Nucet va funcționa și o farmacie. Există posibilitatea să poată activa aici, periodic, și medici de diferite specialități. Holul larg, primitor, seamănă mai mult cu spațiul cochet al unei galerii de artă.

Astăzi – 25 august 2023, a fost inaugurarea. La acest moment catalogat de mulți localnici a fi unul istoric, alături de primărița Luisa Bărboiu s-au aflat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Marian Țachianu. La eveniment au participat și consilieri județeni și locali, precum și zeci de cetățeni din Ilfoveni, Cazaci și Nucet. Evident, de la inaugurare nu a lipsit nici personalul care își va desfășura activitatea aici, vorbim despre cei doi medici de familie și cele câteva asistente medicale.

Primărița Luisa Bărboiu a vorbit celor prezenți despre importanța acestei investiții pentru întreaga comunitate, de rostul benefic al sistemului medical modern. Edilul comunei Nucet a trecut în revistă obiectivele recent finalizate în localitate și pe cele care urmează să intre în procedurile de execuție. Este vorba despre proiectul de dalare a șanțurilor și construcție a podețelor de acces în gospodării, investiție realizată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Lucrările la acest proiect se vor extinde și în satul Cazaci, dar numai după ce vor fi definitivate lucrările la rețeaua de canalizare. Comuna Nucet este prinsă în Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), derulat prin Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Din câte a prezentat Luisa Bărboiu, pentru Nucet, lucrările vor demara cu oarece întârziere, întrucât firmele care s-au prezentat la licitație nu au avut documentația pusă la punct. În schimb, a spus primărița de la Nucet, în următoarele două săptămâni vor începe lucrările de execuție a sistemului de canalizare în satul Ilfoveni.

Luisa Bărboiu a mulțumit conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, președintelui Corneliu Ștefan și parlamentarilor social-democrați fără de care, a mărturisit primărița, nu ar fi reușit să ducă la capăt unele proiecte și să treacă de furcile birocratice din unele instituții ale statului.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a spus celor prezenți că va sprijini în continuare administrația de la Nucet pentru accesarea de fonduri, pentru conturarea și materializarea unor proiecte de interes local. A precizat Corneliu Ștefan că la Nucet, pentru realizarea rețelei de canalizare, prin POIM, se vor investi 81 de milioane de lei. Stadionul din localitate va fi, de asemenea, modernizat cu finanțare prin Compania Națională de Investiții.

„Este o mândrie pentru noi să inaugurăm astfel de obiective importante pentru viața comunității. Centrul medical este o investiție în care ne-am implicat cu toții spre a fi realizată. În perioada următoare vom avea, împreună cu doamna primar Luisa Bărboiu, foarte multe proiecte pe care le vom materializa în localitatea dumneavoastră”, a precizat Corneliu Ștefan.

Senatorul Titus Corlățean le-a spus celor prezenți la inaugurarea centrului medical de la Nucet că sănătatea este unul dintre dezideratele de bază ale conducerii Consiliului Județean Dâmbovița și ale PSD.

„Stau ca dovadă investițiile fără de precedent în infrastructura de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște. Știu cât s-a zbătut președintele Corneliu Ștefan pentru un lucru care lipsea din acest județ: angiograful. Eram singurul spital din regiune care nu dispunea de angiograf. Sunt multe alte lucruri bune care se fac în acest județ. Ceva fără precedent! Și asta într-o perioadă în care resursele sunt tot mai puține”, a menționat senatorul Titus Corlățean.

Evenimentul inaugural de la Nucet s-a încheiat cu un minispectacol folcloric prezentat de Ansamblul „Cununa Nucetului”. Din cauza căldurii excesive, oaspeții au fost invitați să urmărească evoluția micilor dansatori de la Nucet în holul spațios al Centrului Medical.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu construiește un centru cultural cu facilități diverse

Publicat

pe

Primăria Titu are în implementare, în această perioadă, un proiect care vizează construirea unui centru cultural cu facilități diverse. Noul așezământ va juca un rol important în viața comunității locale, în sensul că va contribui substanțial la dezvoltarea palierelor cultural și educațional – spun reprezentanții administrației publice locale.

Investiția include:
– Sală de spectacole la parter, care va găzdui spectacole de teatru, concerte, conferințe și alte activități culturale.
– Foaier, cu funcțiune de primire, unde va exista garderoba și un mic spațiu comercial pentru produse specifice sau bufet.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Depozit mobilier, necesar schimbării funcțiunii sălii de spectacole în sală de mese sau pentru alte activități.
– Oficiu.
– Supantă foaier cu rol de spații repetiții sau spații pentru club. Se poate deschide către sala devenind un balcon al acesteia.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Cabină tehnică pentru activitățile din sală
– Spațiu tehnic pentru instalațiilr de ventilare-climatizare


– Hol intrare, cu rol de acces spre celelalte spații sau cu rol de foaier pentru sala de conferințe, birou de informare generală asupra localității și direcționare, vânzare produse artizanat local. Cuprinde un spațiu destinat expozițiilor.
– Sală de conferințe cu anexe, oficiu cu grup sanitar
– Două săli de activități (cercuri)
– Birou administrație
– Hol de nivel cu spațiu pentru muzeu local
– Bibliotecă mediatecă și un mic depozit pentru cărți
– Turnul, cu funcțiunea de nod de circulație verticală, cuprinde grupurile sanitare și are rolul de a lega primele două module. La nivelul trei are o terasă deschisă și acoperită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

A intrat în linie dreaptă unul dintre cele mai mari proiecte derulate vreodată în Dâmbovița

Publicat

pe

Este vorba despre „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, o investiție uriașă – 94.500.000 de euro, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare Etapa 2014-2020.

Joi – 28 septembrie 2023, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu, a semnat contractul de finanțare.

Proiectul, așa după cum a arătat Corneliu Ștefan, este deosebit de important pentru protejarea viitorului copiilor noștri și a județului în care trăim.

„Valoarea contractului semnat astăzi, Etapa I, se ridică la aproximativ 36.000.000 de lei. Din această sumă, 22.000.000 de lei reprezintă fonduri europene, diferența fiind contribuția Consiliului Județean Dâmbovița la acest proiect. Datorită contractului semnat, vom achiziționa peste 62.000 de unități de compostare individuală, 4 autocompactoare de 22 mc și 7 autocompactoare de 16 mc pentru biodeșeuri, 2 autocompactoare pentru deșeuri textile, soft de management al deșeurilor, 75.000 de europubele biodeșeuri de 120l, 116.000 de europubele deșeuri recilcabile de 120l, 170 de recipiente dedicate colectării textilelor, 560 de containere de 1.100 litri pentru biodeșeuri”, a declarat Corneliu Ștefan.

Pentru Etapa a II-a a proiectului, se va obține finanțare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Este vorba de o valoare totală de 87.200.000 euro, iar implementarea acesteia presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat, care constă în instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile, cu sortare semiautomată, instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale, linie de tratare biologică prin digestie anaerobă pentru tratarea biodeșeurile colectate separat, cât și a deșeurile cu conținut organic, platformă de compostare, un centru de colectare prin aport voluntar și stocare temporară a fluxurilor de deșeuri speciale pe amplasamentul de la Șotânga.

„Scopul meu și, sunt convins, al tuturor dâmbovițenilor este acela de a reduce impactul negativ asupra naturii. Astăzi, ne-am angajat să investim în tehnologii și practici care vor minimiza poluarea în fiecare localitate a județului Dâmbovița, pentru a lăsa în urmă un mediu curat și sănătos pentru generațiile viitoare. Este un pas mare și încă o dovadă din partea noastră că mediul înconjurător primește atenția și protecția cuvenite”, a mai spus Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite