Prahova
Traficanți de droguri din Prahova, prinși în flagrant
Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat, în ziua de 24 august, o percheziție la domiciliul unor persoane, de 28 și 56 de ani, bănuite că se ocupă cu cultivarea și traficul de cannabis către consumatori de pe teritoriul județului Prahova.
În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ un kilogram de cannabis și 3 plante de cannabis cu dimensiuni între 140 și 240 de cm.
Cei doi sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.
Înainte de percheziţie, în urma unei acțiunii de prindere în flagrant delict, una dintre persoanele bănuite a fost depistată cu 3 kilograme de cannabis, destinate comercializării.
Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile a bănuitului reținut.
Prahova
Percheziții la deținătorii de arme letale „Ghost Guns” din București și 6 județe
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au efectuat, ieri – 4 noiembrie 2024, împreună cu polițiștii de la Direcția Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, 131 de percheziții la domiciliile unor persoane din municipiului București și din județele Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman. Au fost emise 60 de mandate de aducere la audieri la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești.
Oamenii legii au în lucru un dosar penal privind constituirea de grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată, trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.
Din anchetă a reieșit că, în luna septembrie 2023, un făptuitor, cetățean străin de origine turcă, a inițiat și constituit împreună cu mai mulți cetățeni români o grupare de criminalitate organizată specializată în procurarea și vânzarea de arme de foc (letale), fără marcaje de identificare și elemente de individualizare, asamblate prin utilizarea de componente aparținând mai multor producători din Turcia. Astfel de arme, cunoscute sub titulatura de ”Ghost Guns” sunt folosite în mediul infracțional. În nici un stat european nu pot fi deținute legal.
Din probatoriului administrat a reieșit că armele au fost introduse pe teritoriul României, ascunse în ansambluri rutiere de transport mărfuri sau în componentele unor autoturisme. Ulterior, au fost vândute de către diverși intermediari către membrii unor grupuri infracționale sau persoane cunoscute cu comportament violent. De la declanșarea cercetărilor și până la finele lunii octombrie 2024 polițiștii au scos din circuitul ilegal 47 de arme letale.
Acțiunea a fost executată cu sprijinul polițiștilor Direcției de Combatere a Criminalității Organizate Direcției Investigații Criminale, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Institutului Național de Criminalistică Direcției de Ordine Publică, Direcției Poliției Rutiere, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Ialomița, Vâlcea, Vrancea, Brăila, Olt, Mehedinți, Galați, Gorj, Dolj, Covasna, Constanța, Călărași, Brașov, Bacău, Buzău și Argeș. Au mai participat la descinderi luptătorii SIAS cei ai serviciilor acțiuni speciale și jandarmi din cadrul IGJR și structurilor subordonate.
ACTUALITATE
Workshop medical în premieră în județul Prahova
Spitalul Privat SanConfind din Poiana Câmpina a găzduit, săptămâna aceasta, un workshop medical în premieră în județul Prahova, dedicat tratamentului incontinenței urinare de stres la femei, utilizând o metodă modernă și minim invazivă – injectarea cu implant bioresorbabil UROLON.
Evenimentul a atras medici de diverse specialități, care au avut oportunitatea să urmărească în timp real întreaga procedură, să discute cazurile și să adreseze întrebări echipei medicale. A fost prezent la acest workshop profesorul urolog Andelo Mojsovic din Croația – membru al Societății Internaționale de Continență.
„Două paciente selectate au beneficiat gratuit de tratamentul cu UROLON, un implant bioresorbabil oferit de compania Pharma Telnet, în cadrul workshopului. Echipa medicală care a realizat procedurile a fost coordonată de dr. Silviu Sandu, medic specialist urolog la SanConfind, cu o vastă experiență în tratarea afecțiunilor urologice”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.
După finalizarea intervențiilor medicale, dr. Silviu Sandu a primit certificarea oficială ca trainer pentru injectările transuretrale cu UROLON, confirmând astfel expertiza și competențele sale în utilizarea acestui tratament inovator.
Spitalul SanConfind Poiana Câmpina și-a deschis porțile pentru pacienți în 2015 și a crescut etapizat până la 22 de specialități medicale.
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Atenție! Se oprește furnizarea apei în mai multe blocuri din Târgoviște
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Succesul tău profesional poate începe la Târgul de cariere organizat la Târgoviște
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Au fost desemnați finaliștii Festivalului-Concurs Național „Ileana Sărăroiu”, organizat la Târgoviște
-
ACTUALITATEacum o zi
Violonist din județul Dâmbovița a cucerit publicul din Viena. Felicitări, Theodor Arnăutu!
-
ADMINISTRAŢIEacum 2 zile
Primărița de la Sălcioara organizează întâlnire cu locuitorii comunei, să le afle problemele
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Atenție! Se oprește apa în șapte comune din județul Dâmbovița
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Cornel Coman a revenit în fruntea Primăriei Pietrari după 8 ani
-
ADMINISTRAŢIEacum 2 zile
Voinești: Continuitatea înseamnă performanță și respect pentru cetățean. Claudiu Popa a fost reales viceprimar al comunei!