Connect with us

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Centrele de colectare a legumelor și fructelor, sprijin solid pentru agricultorii români

Publicat

pe

Până la sfârșitul lunii august 2024, ministrul Agriculturii – Florin Barbu vrea ca în România să fie construite 15 centre de colectare a legumelor și fructelor. Proiectul, care este realizat în proportie de 90%, urmează să fie aprobat în Guvern.

Anul acesta, vor intra în lucru primele șase centre. Acestea vor avea o suprafață cuprinsă între 1.000 și 3.000 de metri pătrați, vor beneficia de temperatură controlată, benzi de sortare, etichetare și ambalare. Unitățile vor fi independente energetic.

„Este un proiect deosebit de important și benefic pentru producătorii de legume și fructe din România. La amplasarea acestor centre de colectare se va ține cont de județele în care au fost depuse cele mai multe cereri pe programul Tomata și de bazinele legumicole și pomicole cu potențial.

Din câte am aflat, aceste centre vor fi construite cu finanțare prin Casa Unirea, urmând să fie date în administrarea cooperativelor constituite. În cadrul fiecărui centru de colectare vor funcționa laboratoare performante, unde se vor efectua verificari rapide ale produselor, astfel încât să se știe în permanență limitele admise la reziduurile de pesticide. În acest sens, vor fi emise buletine de analiză. Totul va fi făcut în concordanță cu normele europene”, ne-a precizat deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

S-a electrocutat când meșterea la instalația de iluminat public stradal în Crevedia

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Un bărbat de 46 de ani din Crevedia, în timp ce meșterea pe un stâlp, la instalația de iluminat public stradal, s-a electrocutat. Muncitorul, după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportat la Spitalul Universitar București.

Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs nedoritul eveniment. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și încălcarea prevederilor Legii nr. 319/2006 (Nota redacției: protecția și securitatea muncii).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități din Dâmbovița. Vezi lista!

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei, luni – 25 septembrie 2023 și marți – 26 septembrie, în mai multe localități din județ, pentru lucrări de igienizare a bazinelor de stocare, după cum urmează:

– în localitățile Ionești, Greci, Gherghești, Potlogeni Deal din comuna Petrești, în data de 25.09.2023, între orele 06:00-20:00;

– în localitățile Crângurile de Sus, Crângurile de Jos, Bădulești, Rătești, din comuna Crângurile, în data de 25.09.2023, între orele 08:00–16:00;

– în comuna Iedera, în data de 25.09.2022, între orele 08:00-18:00;

– în localitățile Petrești, Puntea de Greci, Coada Izvorului din comuna Petrești, în data de 26.09.2023, între orele 06:00-20:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asiguram că echipele noastre depun toate eforturile necesare în vederea finalizării lucrărilor de igienizare în cel mai scurt timp”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats