Connect with us

ADMINISTRAŢIE

16 primării din Dâmbovița au semnat contracte de finanțare cu AFM pentru modernizarea iluminatului public

Publicat

pe

Astăzi – 4 septembrie 2023, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, s-a desfășurat încă un eveniment important, premergător derulării unor contracte investiționale în folosul comunitățiilor locale. Prin implicarea conducerii CJD, a șefului acestei instituții – Corneliu Ștefan, și a Administrației Fondului de Mediu, prin președintele Laurențiu Neculaescu, încă 20 de milioane de lei intră în județul Dâmbovița, pentru eficientizarea energetică a sistemelor de iluminat public din 16 localități.

Fondurile vor merge, în această etapă de finanțare, la Gura Ocniței (1.999.200 lei), Lungulețu (1.999.948,89 lei), Hulubești (1.000.000 lei), Mănești (1.179.123,39 lei), Gura Foii (două contracte – 410.545,60 lei și 589.454,40 lei), Conțești (1.179.256,96 lei), Valea Lungă (1 000.000 lei), Pietrari (590.176,28 lei), Ocnița (1.000.000 lei), Sălcioara (1.000.000 lei), Butimanu (1.000.000 lei), Bucșani (1.178.576 lei), Aninoasa (1.176.660 lei), Șotânga (1.998.815,16 lei), Iedera (590.176,28 lei) și Valea Mare (972.573,33 lei).

Președintele Corneliu Ștefan a mulțumit conducerii Administrației Fondului de Mediu pentru faptul că sprijină localitățile din județul Dâmbovița în acest demers important de îmbunătățire și eficientizare a infrastructurii locale, implicit a instalațiilor de iluminat public, dar și primarilor care au elaborat proiecte pentru accesarea de fonduri. A mai amintit Corneliu Ștefan celor prezenți și despre prima sesiune a acestui program realizat prin Administrația Fondului de Mediu, în luna mai, când 14 localități din Dâmbovița au primit aproximativ 20 de milioane de lei pentru îmbunătățirea rețelelor de iluminat public. Președintele CJD i-a rugat pe edilii comunelor beneficiare de fonduri să grăbească procedurile de achiziție publică.

Laurențiu Neculaescu, șeful Administrației Fondului de Mediu, târgoviștean de fel, a precizat că pentru Dâmbovița, în afară de alocările de circa 40 de milioane de lei prin programul de modernizare a rețelelor de iluminat public, au mai fost accesate 50 de milioane de lei pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a grădinițelor, școlilor, liceelor și altor unități de interes public.

Am mai aflat că, peste câteva săptămâni, va avea loc încă o rundă de semnări de contracte cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din Dambovita, care au depus proiecte pe programul care vizează amenajarea de piste de bicicletă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște derulează proiecte importante de reabilitare a infrastructurii rutiere

Publicat

pe

În această perioadă de toamnă frumoasă, în Târgoviște, se lucrează la reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere. Bulevard cu bulevard, stradă cu stradă, fie din zona centrală, fie din cartierele mărginașe.

Ieri – 27 septembrie 2023, primarul Cristian Daniel Stan s-a aflat pe Bulevardul Libertății, în zona intersecției de la Colegiului Economic, de unde a pornit execuția proiectului de reabilitare și modernizare a trotuarelor și a carosabilului. Investiția este finanțată prin Programul Național Anghel Saligny, ca și în cazul altor 20 de străzi din municipiul Târgoviște, care, după cum ne-a precizat edilul Cristian Daniel Stan, se vrea a fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

„Traversăm cea mai importantă perioadă de modernizare a infrastructurii rutiere din Târgoviște. Vom continua în același ritm intens. Mai avem în lucru încă două proiecte de modernizare și reabilitare a străzilor. În acest moment, sunt în faza de elaborare a documentației tehnice.

Urmează să intrăm pe străzile Maior Brezișeanu, Mihai Eminescu și Ana Ipătescu. Pe celelalte 17 artere, fie au fost încheiate lucrările, fie se află în curs de reabilitare. Bulevardul Libertății este una dintre cele mai importante căi rutiere din municipiul Târgoviște. Acum, se lucrează la trotuare, iar în curând va începe reabilitarea și modernizarea carosabilului”, ne-a informat primarul Cristian Daniel Stan.

În timpul vizitei pe șantierul de pe Bulevardul Libertății, edilul municipiului Târgoviștei a fost însoțit de administratorul public – Gabriel Boriga și de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

A prins contur creșa cu cinci săli de grupă pe care o construiește Primăria Titu

Publicat

pe

Lucrările care vizează construirea unei creșe cu cinci săli de grupă și multiple facilități în orașul Titu se desfășoară fără sincope. Imobilul edificat de Primărie a prins deja contur. Capacitatea unității va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani.

Pe lângă cele cinci săli de grupă, creșa va mai avea două zone de acces cu vestiare, două săli multifuncționale, bucătărie și depozit de alimente, zonă de îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă pentru gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe terasă acoperită de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile – panouri glisante – trafor din lemn amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats