Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Educația copiilor prețuiește mult. Zeci de milioane de lei sunt investiți în grădinițele din Pucioasa

Publicat

pe

Pucioasa este un oraș într-o continuă transformare. După o lungă perioadă de stagnare socio-economică și edilitară, urbea de sub Dealul Patranei a început să renască. Procesul este unul neîntrerupt.
Îmi amintesc că, în primul dialog pe care l-am purtat cu Costi Ana, la preluarea primului mandat de primar, în anul 2016, a spus, cu oarece patimă în exprimare, că țelul său este de a da o față nouă orașului, de a-l readuce, ca odinioară, în prim-planul interesului național. Până acolo mai este, dar există optimism și se înaintează rapid pentru atingerea acestui deziderat. Perioada primilor pași a trecut. Orașul stațiune începe să își arate noua înfățișare.

Primarul Constantin Ana ne-a spus că mai sunt multe de realizat, dar există acum o bază, o infrastructură modernă specifică mediului urban, cu toate componentele puse la punct, în jurul cărora se va lucra pentru vizibilitate, pentru crearea elementului turism. Până la urmă, Pucioasa a fost, este și trebuie să redevină o stațiune balneoclimaterică de interes național în adevăratul sens al cuvântului.

Revenind la partea de infrastructură locală indispensabilă celor care trăiesc aici, vorbim de drumuri, trotuare, parcuri, școli, grădinițe, spitale, centre culturale, piețe etc., Pucioasa se află pe o poziție fruntașă în ceea ce privește numărul de proiecte definitivate sau aflate în lucru, cu fonduri nerambursabile, guvernamentale și europene, precum și prin asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița.

Astăzi, vorbim despre unitățile de învățământ preșcolar. Era nevoie de o intervenție rapidă pentru îmbunătățirea acestor capacități educaționale. Copiii și cadrele didactice au nevoie de condiții optime de cazare și de învățământ, au nevoie de dotări care să stimuleze performanța.

Grădinița „Prichindel”, aflată în inima orașului, în imediata apropiere a Primăriei. Ne aflam în biroul primarului cu ceva vreme în urmă, când edilul ne-a spus că imobilul vechi al grădiniței va dispărea și, în locul său, va fi ridicat un așezământ educațional destinat celor mici, modern, ultra-utilat, construit după toate normele europene în materie de civilizație și confort. Din cabinetul primarului, am aruncat atunci o privire pe geam spre clădirea care, după cum afirmase edilul, trebuia să dispară. Am fost puțin sceptic. Nu eram ferm convins că grădinița veche va fi rasă rapid. Efortul era unul considerabil, mai ales că în Pucioasa erau deschise deja multe, multe șantiere. M-am înșelat în această privință. În următoarele săptămâni, construcția veche a dispărut, iar în zonă a pornit forfota specifică de șantier. Am urmărit fenomenul. Se lucra rapid la obiectivul cu o valoare de aproape 18.000.000 de lei, fonduri europene nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional (POR).

Noul edificiu destinat educării și petrecerii timpului într-un mod plăcut al celor mai mici locuitori ai Pucioasei are în componență săli de clasă mari, luminoase, grupuri sanitare specifice copiilor, spații de joacă. Totodată, va dispune de dotări adecvate, de ultimă generație. Așa cum este precizat pe panoul de identificare a investiției, scopul acestui proiect este acela de a îmbunătăți calitatea vieții populației din orașul Pucioasa.

„Decizia asumată de administrația orașului și de Consiliul Local Pucioasa a fost de a desființa actuala clădire și de a construi o grădiniță nouă, modernă care să satisfacă cerințele copiilor, părinților și cadrelor didactice. Odată cu Grădinița nr. 1, prin acest proiect, vom moderniza și infrastructura rutieră din zona Sarmis, str. Pieței, Aleea Ardealului, str. Fîntînilor, vom reorganiza parcările din zonele respective, vom crea o parcare nouă în actualul bazar, se vor reface spațiile verzi, iluminatul public ornamental și locurile de joacă din întregul areal”, ne-a precizat Constantin Ana.

Și lucrurile nu se opresc aici în ceea ce privește asigurarea unor condiții optime de educație preșcolarilor din Pucioasa! De reabilitare, extindere, modernizare și dotare adecvată va beneficia și Grădinița cu program prelungit nr. 2.

„Clădirea va fi consolidată, modernizată, dotată cu echipamente și mobilier nou. Curtea grădiniței va fi reamenajată și dotată cu locuri de joacă moderne și toate facilitățile necesare. Componenta de infrastructură a acestui proiect constă în îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zona Grădiniței nr. 2 prin crearea a două parcări cu acces facil către grădiniță și strada Florin Popescu. De asemenea, vor fi create alei pietonale ce vor deservi circulația riveranilor către obiectul educațional și vor fi reabilitate unele străzi din cartierul în care se află amplasată grădinița”.

Valoarea acestui proiect cu finanțare prin POR este de 14.237.614,88 lei.

Și ca să fie tot acest capitol complet, tot prin Programul Operațional Regional, la Pucioasa se lucrează la eficientizarea energetică și la Grădinița cu program prelungit „Micul Prinț”. Valoarea investiției este de 5.888.484 de lei. După cum ne-a informat primarul Constantin Ana, se reabilitează termic elementele de anvelopă și sistemul de încălzire. Vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice destinate consumului propriu. Va fi, de asemenea, modernizată instalația de iluminat a clădirii. Pe lângă aceste măsuri, se va mai interveni pentru repararea elementelor de construcţie ale faţadei, reparații ale șarpantei, consolidare și alte lucrări specifice necesare obținerii avizului ISU.

„Prin modernizarea și eficientizarea energetică a acestei grădinițe, procesul educațional se va desfășura în condiții optime de securitate și sănătate, la standarde înalte”, a adăugat edilul de la Pucioasa – Constantin Ana.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu modernizează terenurile de sport de la Liceul IC Vissarion, în parteneriat cu CJ Dâmboviţa

Publicat

pe

Primarul orașului Titu, Laurențiu Costache, a semnat, astăzi – 29 noiembrie 2024, un contract de finanțare cu CJ Dâmboviţa, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan, în vederea implementării unui proiect de reabilitare și dotare a terenurilor de fotbal și baschet de la Liceul Teoretic IC Vissarion.

Este vorba despre o investiție care se ridică la 421.910,22 lei, sumă ce va fi suportată în cotd egale de Primăria Titu și Consiliul Județean Dâmboviţa. La final, elevii de la IC Vissarion vor beneficia de condiții moderne de pregătire și dezvoltare fizică.

„Suntem dedicați în continuare investițiilor care contribuie la creșterea calității vieții în comunitatra noastră și la crearea unui viitor mai bun pentru tinerii din orașul nostru. Mulțumim Consiliului Județean Dâmbovița pentru colaborare și pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect”, spune primarul Laurențiu Costache.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Văcărești amenajează trei locuri de recreere, la cererea tinerilor din comună

Publicat

pe

Primar al comunei Văcărești din luna octombrie 2024, Ionuț Irinel Badea a identificat deja trei locații unde administrația locală urmează să amenajeze locuri de recreere pentru tinerii din localitate.

Edilul a răspuns astfel solicitărilor trimite din partea acestora. Terenurile respective sunt acum curățate de mărăciniș și, imediat ce se va obține acordul Consiliului Local, vor demara lucrările – spune primarul Ionuț Irinel Badea.

Cele trei părculețe vor fi amenajate în Brătești (în mijlocul satului), Văcărești (pe terenul din spatele Monumentului Eroilor) și în Brătești de Jos.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite