Connect with us

Dâmboviţa

Alarmă de gradul zero! Tot mai mulți șoferi se urcă băuți la volan!

Publicat

pe

Sursa foto: focuspress.ro
FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Se pare că ne aflăm sub influența unei epidemii de nerespect pentru lege, pentru semenii noștri, pentru societate, altfel nu putem explica explozia de cazuri în care conducătorii auto, bicicliști și pietoni aflați sub influența alcoolului produc accidente grave sau cad ei înșiși victime ale unor astfel de evenimente.

Zilnic curg informații de la poliție despre accidente în care personajele principale au tras o dușcă, două, trei înainte de a se urca la volan și a porni la drum.

Aseară, în Coada Izvorului, comuna Mogoșani, un tânăr de 23 de ani a fost rănit în urma unui accident de circulație. Flăcăul din Petrești, se deplasa cu un moped. La un moment dat, fiind beat, s-a dezechilibrat și a căzut pe șosea. Polițiștii sosiți la fața locului au constatat, în urma testării specifice cu aparatul etilotest, că prezenta o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și ca să fie complet tacâmul ilegalităților, din verificările efectuate de polițiști a reieșit că mopedul nu era înregistrat în circulație, iar tânărul aflat sub influența alcoolului nu deținea permis de conducere.

Pentru faptele sale dâmbovițeanul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Reclama

În aceeași noapte de 14 spre 15 septembrie 2023, un alt eveniment rutier soldat cu pagube materiale în județul Dâmbovița. Un tânăr de 24 de ani, din Dealu Frumos, comuna Pietroșița, aflat la volanul unui autoturism pe un drum din comuna Runcu, a pierdut controlul asupra direcției și a bușit două autovehicule stationate. Fiind testat cu aparatul etilotet, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice.

În același context al conducerii unor vehicule sub influența alcoolului, un alt accident în satul Movila. Un bărbat de 61 de ani, din Periș, a căzut de pe bicicletă în timpul deplasării, suferind mai multe leziuni. A fost transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale. În urma testării cu aparatul etilotest, a reieșit că era bine afumat. Biciclistul a prezentat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite