Connect with us

ACTUALITATE

1.500 de oameni vor protesta în fața Ministerului Finanțelor, pe 21 septembrie 2023

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Federația PUBLISIND, care este afiliată la Blocul Național Sindical, va organiza, joi – 21 septembrie 2023, începând cu ora 11:00, un miting în fața Ministerului Finanțelor Publice. Vor participa, conform estimărilor, 1.500 de persoane, care vor protesta față de „măsurile abuzive ce vor intra în vigoare pe baza unui proces nedemocratic, lipsit de transparență și care demonstrează evitarea dialogului și a partenerilor sociali, denumit angajarea răspunderii Guvernului” – se precizează într-un comunicat de presă.

„Alături de PUBLISIND se vor afla joi în stradă și alte organizații sindicale din Blocul Național Sindical având în vedere faptul că măsurile de austeritate afectează un spectru larg de domenii și categorii de salariați, nu numai din sistemul public. Pentru anul 2023 legea-cadru privind salarizarea prevede calculul salariilor prin multiplicarea coeficienților de ierarhizare cu salariul minim însă guvernele de coaliție din ultimii ani au blocat sistematic legea pentru ca în 2023 să își angajeze răspunderea pe tăieri și nu pe respectarea și aplicarea legii”.

EFECTELE MĂSURILOR DE AUSTERITATE

– Radierea unor funcții / posturi din instituții publice care oricum au deficit de personal cronic
– Disponibilizări din instituțiile publice dezintegrate prin comasare / desființare
– Tăierea sporurilor pentru ore suplimentare și ore lucrate în zilele de repaus și sărbători legale
– Tăierea voucherelor de vacanță
– Tăieri de sporuri pentru condiții de muncă, fără ameliorarea condițiilor
– Tăieri de cuantumuri la indemnizații de hrană/norme de hrană/tichete de masă
– Amânarea plății drepturile salariale restante obținute prin hotărâri judecătorești

După protestul de joi, de la Ministerul Finanțelor, va urma unul la Ministerul Justiției și apoi mitinguri succesive în București și la nivel local. De asemenea, vor fi declanșate conflicte colective de muncă , în vederea organizării de greve la nivelul unor instituții publice, inclusiv blocarea activității în Poliția Penitenciară la finalul lunii septembrie – refuzul muncii suplimentare, precum și acțiuni de blocare a activității în Poliție. Toate aceste forme de protest se vor încheia cu un miting Piața Victoriei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

15 octombrie 2023: Târg de legume și fructe locale la Direcția Agricolă Dâmbovița

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Direcția Agricolă Dâmbovița va organiza, duminică – 15 octombrie 2023, în curtea instituției (Bulevardul IC Brătianu, Nr. 23), o nouă ediție a târgului de legume și fructe de la producătorii locali pe care l-a inițiat anul trecut.

Participanții vor avea ocazia să achiziționeze delicii de toamnă, dar și diferite produse procesate, toate la prețuri mai bune ca cele din piață. Prin urmare, nu ratați evenimentul de la Direcția Agricolă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

SC Parc Industrial Priboiu SA, anunț achiziție serviciu de specialitate

Publicat

pe

De

SC PARC INDUSTRIAL PRIBOIU SA, cu sediul în comuna Brănești, sat Priboiu, Aleea Sinaia Nr. 60, județul Dâmbovița, dorește achiziționarea unui serviciu autorizat de specialitate pentru efectuarea reviziei a 5 sisteme efracție tip Paradox cu detectori între 5 și 10 bucăți / sistem și implementarea unui sistem complet cu 11 camere video în interiorul Parcului.

Ofertele se depun la sediul Parcului sau electronic, pe adresa de email: priboiuparcindustrial@yahoo.com. Termen depunere oferte: 15.10.2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite