Connect with us

ACTUALITATE

Schimbare istorică la nivel global. Violenţa asupra animalelor – recunoscută în Convenţia ONU ca act ce încalcă drepturile copilului!

Publicat

pe

Dr. Carmen Arsene - președinte Organizaţia EDUXANIMA

Organizaţia Națiunilor Unite (ONU), cea mai puternică instituţie, având 193 ţări membre (aproape toate ţările lumii), recunoaşte oficial impactul traumatizant al abuzurilor faţă de animale asupra copiilor expuşi la acestea – se precizează într-un comunicat de presă transmis de Organizaţia EDUXANIMA, condusă de dr. Carmen Arsene.

Este pentru prima dată când abuzul asupra animalelor este menționat într-o „Cartă Internaţională a Drepturilor Omului” a Națiunilor Unite, obligatorie din punct de vedere juridic!

„[…] Copiii trebuie protejați de toate formele de violență fizică și psihologică și de expunerea la violență, cum ar fi violența domestică sau VIOLENȚA ASUPRA ANIMALELOR.”

Comentariul general nr. 26 al Națiunilor Unite privind drepturile copilului și mediului cu accent special pe schimbările climatice (secțiunea G. pc. 35, p. 6, pentru art. 19)

“Orice stat care semnează și ratifică Convenția SE OBLIGĂ SĂ APLICE INTEGRAL ȘI CORESPUNZĂTOR standardele juridice în domeniul promovării și protecției drepturilor copilului.”

Astfel, România, ca de altfel şi celelalte 195 de ţări care au ratificat Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului, au obligația de a introduce politici care să prevină practicile dar şi tradițiile în care copiii sunt expuși violenței împotriva animalelor.

Copiii nu mai pot fi expuşi violenţei asupra animalelor în proprietatea lor sau pe domeniul public, copiii nu ar mai putea să participe la vânătoare, la sacrificări de animale, la tradiţii, obiceiuri, acţiuni care implică inducerea de suferinţă sau moarte unui animal.

Guvernele au “obligaţia strictă” să implementeze strategii etice şi durabile pentru a reduce suferinţa animalelor fără stăpân, pentru a reduce abuzul asupra animalelor pe proprietate, pentru a transforma tradiţii crude în obiceiuri pline de compasiune, pentru a proteja copiii și animalele de suferință.

„Impactul expunerii copiilor la abuzuri asupra animalelor a fost obiectul unui studiu realizat în România de Malcom Plant (ELC) -unul dintre cei mai mari cercetători ai consecinţelor abuzului faţă de animale asupra psihicului uman-, în colaborare cu Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA). Rezultatele studiului au aratat că 86% dintre copiii din România au fost „de multe ori” martori la abuzuri asupra animalelor şi sunt afectaţi major de aceasta expunere. Decizia ONU aduce una dintre cele mai importante recunoaşteri care va genera dezvoltarea mai rapidă a unei societăţi empatice şi o diminuare a incidenţei comportamentelor antisociale, a spus Carmen Arsene, preşedintele EDUXANIMA şi FNPA.

Acest eveniment istoric de recunoaștere a conexiunii empatice naturale dintre copii și animale, într-unul dintre documentele cu cel mai mare impact la nivel global, Convenţia ONU, indică faptul că suntem pe cale să realizăm un mare salt în evoluția umanității noastre comune.

„Salutăm noul Comentariu din Convenția ONU privind drepturile copilului. Acesta nu are doar un impact semnificativ asupra copiilor, ci și asupra protecției mediului nostru și a tuturor ființelor vii. Studiile arată că empatia copiilor este afectată negativ de trăirea violenței împotriva animalelor și, în timp, ajung să vadă acest lucru ca fiind normal. Comentariul publicat de ONU pune o bază importantă pentru transformare”, a declarat reprezentantul PETA Germania.

Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului va lansa Comentariul General nr. 26, luni – 18 septembrie, în timpul celei de-a 94-a sesiuni a comitetului de la Palais des Nations din Geneva, Elveția. Evenimentul va fi transmis în direct.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats