Connect with us

POLITIC

Ciolacu, recesiunea și pufuleții…

Publicat

pe

Este indispensabil pentru un politician să aibă mereu în preajmă unul, doi consilieri de imagine, nu mai mulți, fiindcă intervin la un moment dat diferențe, contradicții în opinii și acțiuni și se alege praful. Consilierul de imagine este bun, ba la un text fulger conectat la o anume situație, urmărește evoluția în teren a demnitarului. Îi spune cu ce trebuie să se îmbrace în funcție de întâlnirea la care participă, în ce mașină să călătorească, îi urmărește discursul, intervine rapid cu idei, în funcție de conjunctură atunci când situația o impune. Ba chiar îi schimbă cravata. Și lista este lungă.

Și totuși se mai întâmplă minuni care rămân, ce-i drept încrustate în memoria colectivă, dar depinde cum sunt percepute în timp, cum sunt analizate de receptorul final și cel mai important, care, în cazul politicianului, este Măria sa, cetățeanul.

Vezi Marcel Ciolacu. A plecat la Râureni. Să viziteze o fabrică de conserve. Bun. Dă bine la portofoliul de imagine mai ales acum când ni se pregătește proțapul unor taxe, impozite și alte măsuri antirecesiune și nu știm clar cât de iute va fi ardeiul. Magiunul este mai dulce, compensează un pic ceea ce ar urma…

Sfătuit sau din proprie inițiativă, Marcel Ciolacu a intrat într-un magazin din ăla aproape sătesc și a cumpărat două pungi de pufuleți. Băiat de țară! Măi, să fie! L-au apucat poftele pe drum pe premier. Arată șmecherilor că el nu este din lumea lor, ci din aceea a consumatorilor de pufuleți.

Nu știm dacă a mâncat conținutul. Dar ca și călătoria cu avionul la law cost, plimbarea cu metroul, servitul burgerilor la terasă, mersul la film, cumpăratul pufuleților, cu regia de rigoare, miroase a făcătură de imagine care nu aduce decât un val rapid, înalt și rece de înjurături, mai ales acum, în incertitudinea guvernării. Sunt simple jocuri de imagine. Chiar gogonate. L-a mai văzut cineva în metrou? Nu face nimic din ceea ce ție nu îți este obișnuit. Bate la ochi.

Poate ar fi trecut neobservate asemenea ieșiri de imagine, acțiuni normele, banale, dacă unele televiziuni nu ar fi amplificat întâmplarea, nu ar fi disecat-o și transformat-o într-un fel de bravură, de patriotism autentic. Dacă lua și o acadea, mai diminua șocul.

Când vrei să arăți că ești om din popor, deși nu ești, când întinzi coarda sensibilă exact atunci când nu trebuie, nu faci altceva decât să îți compromiți imaginea. Pregătești muniție pentru opozanți.

Nu este exclus ca mâine-poimâine, când va veni în Parlament să vorbească despre ce ne așteptă sau ce a ieșit din Guvernare, vreun reprezentat al opoziției să îi pună la pupitru o pungă-două cu pufuleți. Oricum, banalii pufuleți sigur vor intra în simbolistica electorală!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Senatorul Ciprian Iacob, despre Unirea de la 1859: Rămâne un exemplu viu de unitate și patriotism!

Publicat

pe

De

Privind înapoi, cu mândrie și recunoștință, onorăm sacrificiile și viziunea celor care au pus bazele primei uniri politice a teritoriilor românești. La 24 ianuarie 1859 s-a semnat actul istoric ce a deschis calea către România modernă. Pentru noi, cei de astăzi, evenimentul petrecut acum 166 de ani rămâne un exemplu viu de unitate și patriotism.

Unirea Principatelor Române a fost realizată prin eforturile unor lideri vizionari care, cu peste un veac și jumătate în urmă, au înțeles să pună interesul național mai presus de ambițiile personale. Mânați doar de datorie față de Țară și Popor, acești patrioți au reușit, la 24 ianuarie 1859, să consfințească marele act istoric al alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei și al Țării Românești, creând astfel primul stat român unificat – Principatele Unite.

Unirea Principatelor nu a reprezentat doar un eveniment politic de o importanță majoră, ci și o expresie elocventă a triumfului spiritului național românesc. Moștenirea acestui moment istoric reverberează peste secole, constituind un apel constant la devotament față de țară, la apărarea valorilor naționale și la menținerea demnității colective. Curajul și viziunea celor care au crezut cu fermitate în idealul unității naționale ne oferă un model de inspirație perpetuă, pe care suntem datori să-l onorăm nu doar prin admirație, ci prin acțiuni concrete și asumate.

La mulți ani, române, la mulți ani popor demn şi nobil!

Ciprian Constantin Iacob,
Senator AUR Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Aurelian Cotinescu, deputat: Mica Unire de la 1859 a fost un măreț act istoric

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmbovița Aurelian Cotinescu spune că nu ar trebui să uităm vreodată, ca popor, că Unirea Principatelor Române înfăptuită la 24 ianuarie 1859 a fost „un măreț act istoric”. Să nu uităm că atunci, cu 166 de ani în urmă, au fost puse bazele României moderne. Să nu uităm că atunci, cu 166 de ani în urmă, voința oamenilor a fost dublată de eforturile liderilor politici de la acea vreme.

„Odată cu alegerea lui Alexandru Ioan Cuza, ca domnitor al Moldovei şi al Ţării Româneşti, în 1859, a fost realizată Unirea Principatelor, un moment decisiv în istoria națiunii noastre.


Unirea este singura stare politică, ce putea să asigure viitorul nostru şi să ne permită a da ţării organizarea ce o aştepta de atât de mult timp – Alexandru Ioan Cuza


Unirea Principatelor Române a izvorât din conştiinţa unităţii de neam şi limbă a românilor, dublată de eforturile liderilor politici. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a transmis deputatul PNL Aurelian Cotinescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite