Connect with us

TIMP LIBER

Strategii pentru turneele de poker MTT: Cum să joci față de partidele cash

Publicat

pe

Turneele multi-table (MTT) sunt printre cele mai populare din poker. În funcție de profilul tău de jucător, s-ar putea să îți placă mai mult. Strategia este diferită față de partidele cash, iar în rândurile următoare vei afla câteva sfaturi interesante pe care să le aplici.
Nu există răspunsuri universale despre cum să joci turneele MTT, pentru că în poker nimic nu îți poate garanta succesul. Totuși, aplicând anumite sfaturi îți poți îmbunătăți evoluția și, cu strategia potrivită, vor apărea și rezultatele.

Joacă precaut

În momentul în care joci la turnee MTT, ar fi greșit să te simți obligat să crezi că trebuie să joci mai multe mâini la începutul jocului. Mai bine aștepți să se desfășoare câteva runde de pariere, iar între timp îți vei examina și analiza cu atenție adversarii. Experții recomandă să joci doar mâinile de care ești sută la sută sigur la început, în timp ce încerci să acumulezi cât mai multe informații despre adversari.

MTT-urile pot avea o durată mai mare

Dacă nu ai suficient timp la dispoziție în ziua respectivă pentru a te putea distra la poker în turnee MTT, cel mai bine este să renunți sau să rămâi la partide cash. Turneele MTT pot dura câteva ore bune, astfel că se potrivesc mai bine pentru cei care au timp la dispoziție. Desigur, contează mult și cât de mult avansezi.

Află care este structura blindurilor

Nu e bine să te arunci cu capul înainte și să optezi pentru participarea la un turneu despre care nu știi foarte multe. Află care este structura blindurilor înainte și adaptează-ți jocul în funcție de acest indicator. Pe site-urile de poker, totul este foarte ușor de aflat, deoarece în lobby-ul cu turnee vei vedea structura blindurilor.

Câți bani să aloci?

Pe platformele online de poker vei găsi o mulțime de turnee organizate zilnic, 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Varietatea impresionantă pe care o găsești aici face ca turneele să fie disponibile pentru toată lumea, astfel că nu vei avea probleme să găsești ceva pe placul tău. Specialiștii recomandă să joci un turneu la care îți poți permite 40 de buy-in-uri. În acest fel, în cazul în care nu vei avea o zi bună, vei putea fără probleme să mai participi și la alte turnee în viitor.

Nivelele Early blind la MTT-uri

Joacă doar pe AA sau KK

În rundele incipiente, e recomandat să joci doar mâini pe AA sau KK. Nu va fi foarte ușor, mai ales atunci când ai o poziție nefavorabilă la masă și ai în mână o pereche ori un A-x de culoare, nu ți-ai dori să renunți, mai ales că pierderea eventuală nu ar fi foarte mare. Important este să rămâi fidel mâinilor puternice, mai ales cât timp blindurile nu au evoluat și au valorile inițiale.

Mâinile de început – AA, KK și QQ

Pentru a lua inițiativa și a plusa în runde de început, e recomandat să aștepți una dintre aceste trei mâini. În cazul în care sesizezi că adversarii plusează suspect de mult, poate e indicat să nu plusezi și să te retragi înainte de flop. Când cărțile de jos au fost întoarse, poți să efectuezi pariuri dacă în joc sunt doi adversari sau mai puțin. Dacă sunt cel puțin trei, flopul trebuie să fie optim și să fii conștient că ai o mână foarte bună.

AS – Rege

Este o mână foarte puternică, iar când ai o astfel de combinație, ar fi bine să plusezi, indiferent de poziția ta la masă. Dacă s-a plusat din nou din pre-flop, ai putea lua în calcul și o mișcare defensivă.

Perechi și Culoare A-X

Genul acesta de mâini este bun și merită să le joci când sunt mulți participanți. Potențialul maxim apare în momentul în care ai o poziție decizională mai târzie la masă. În cazul în care sunt mulți participanți și plusarea a fost lentă înainte de dezvăluirea cărților, ai putea să plătești cu gândul că vei avea trei de-un fel sau culoare. În cazul în care blindurile sunt deja la nivel ridicat, genul acesta de mâini nu mai merită însă jucate.

Fii mai agresiv spre finalul jocului

Dacă la începutul jocului e bine să fii precaut, spre final trebuie să începi să-ți arăți agresivitatea. Când ajungi în fazele superioare, fii mai agresiv și ia decizii în strânsă corelație cu poziționarea, suma jetoanelor avută și ține cont și de adversari. (P)

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Cum să-ți maximizezi șansele de câștig la poker

Publicat

pe

De

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/

Pokerul, un joc străvechi și fascinant, a captivat mințile și inimile jucătorilor de-a lungul secolelor. Înainte de a explora strategiile pentru maximizarea veniturilor și reducerea pierderilor, este crucial să subliniem importanța unui joc responsabil și cunoașterea profundă a regulilor acestui joc complex. Trebuie să ai în vedere toate acestea dacă îți dorești ca pe viitor să ai șansa de a ajunge și tu în top 5 cele mai mari câștiguri din Poker.

Jocul responsabil în poker este fundamentul unei experiențe plăcute și durabile. Fiecare jucător ar trebui să își stabilească un buget clar pentru joc și să îl respecte cu strictețe. Este esențial să înțelegem că pokerul implică atât șansă, cât și abilitate, iar rezultatele pot varia. Controlul emoțiilor și evitarea pariurilor impulsivie sunt elemente-cheie ale unei abordări responsabile. Jocul de poker nu ar trebui să fie o sursă de stres sau anxietate, ci mai degrabă o formă de divertisment în care participăm conștient și responsabil.

În ceea ce privește regulile, acestea reprezintă fundația pe care se construiește orice partidă de poker. Fie că este vorba de Texas Hold’em, Omaha, Seven Card Stud sau altă variantă, cunoașterea regulilor specifice este imperativă. O neînțelegere sau aplicare greșită a regulilor poate duce la decizii proaste și, implicit, la pierderi financiare.

Un aspect fundamental al pokerului este capacitatea de a citi adversarii și de a anticipa mișcările lor. În timp ce regulile oferă un cadru general, abilitățile de observație și interpretare a comportamentului jucătorilor adaugă o dimensiune esențială. Fiecare gest, fiecare schimbare în expresia feței sau în limbajul corpului poate oferi indicii prețioase despre mâna unui adversar sau despre intențiile sale. Astfel, pokerul nu este doar un joc de cărți, ci și un joc de oameni.

În universul jocului de poker, unde norocul se împletește cu abilitățile, un adevăr fundamental rămâne incontestabil: modul în care jucătorii își administrează finanțele este esențial pentru o carieră de succes. Stabilirea unui buget și menținerea unei discipline financiare reprezintă coloanele vertebrale ale succesului în poker. Într-un mediu în care riscul este omniprezent, jucătorii înțelepți își impun limite stricte și evită riscurile inutile care pot pune în pericol întreaga lor avere de joc.

Alegerea corectă a mâinilor de joc reprezintă un alt pilon al succesului în poker. Nu toate mâinile sunt create egale, iar înțelepciunea stă în capacitatea de a distinge între o mână promițătoare și una cu potențial redus.

Jucătorii experimentați știu când să se retragă și când să intre în joc, citind nu doar cărțile de pe masă, ci și valoarea mâinilor adversarilor. Anticiparea potențialului de câștig devine astfel o caracteristică definitorie a profesioniștilor în poker.

Observarea și înțelegerea stilului de joc al adversarilor sunt chei ale unei strategii de succes. Într-o masă de poker, diversitatea stilurilor este inevitabilă. Unii jucători adoptă o abordare agresivă, riscând mai mult pentru a câștiga, în timp ce alții preferă o strategie mai defensivă, bazată pe prudență și răbdare. Adaptarea la stilul adversarilor devine astfel crucială, conferind jucătorului un avantaj semnificativ în anticiparea mișcărilor și luarea deciziilor strategice.

Blufarea, o artă subtilă, reprezintă o armă puternică în arsenalul jucătorului de poker. Totuși, utilizarea cu discernământ este esențială. Un bluf reușit poate aduce câștiguri substanțiale, dar un bluf eșuat poate duce la pierderi semnificative. Capacitatea de a citi subtilitățile situației și de a decide când să blufezi devine, astfel, o abilitate de neegalat.
În universul pokerului, deciziile trebuie să fie raționale, nu dictate de impulsuri emoționale.

Pierderile și câștigurile sunt componente intrinseci ale jocului, iar gestionarea emoțiilor devine crucială. Un jucător calm și concentrat poate lua decizii mai bune decât unul afectat emoțional, ceea ce demonstrează că pokerul este, în esență, un joc al minții, nu al inimii.

Pokerul nu stagnează niciodată; este un joc în continuă evoluție. Cei mai buni jucători sunt cei care rămân deschiși la învățare constantă. Analizarea meticuloasă a mâinilor jucate, studierea strategiilor avansate și urmărirea evoluțiilor din lumea pokerului devin practici esențiale pentru cei dedicați îmbunătățirii continue a abilităților lor.

În final, pokerul nu este doar un joc de cărți; este o experiență complexă, o artă a deciziilor și un test al abilităților mentale. Într-un mediu unde strategia, intuiția și disciplina financiară se intersectează, cei care învață și se adaptează vor rămâne mereu în vârful ierarhiei pokerului.

Pokerul este mult mai mult decât un simplu joc de cărți; este un mediu complex în care abilitățile matematice, psihologice și de observație se împletesc pentru a crea o experiență captivantă. Prin adoptarea unei abordări responsabile, cunoașterea profundă a regulilor și aplicarea înțelepciunii în strategiile de joc, un jucător de poker poate aspira nu doar la câștiguri financiare consistente, ci și la o evoluție constantă în lumea fascinantă a acestui joc iconic.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița sunt deschise de Crăciun și Anul Nou

Publicat

pe

De

Muzeele din cadrul Complexului Naţional „Curtea Domnească” Târgovişte vor putea fi vizitate în perioada 25 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, după următorul program:

– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi – deschise în intervalul orar 09:00 – 17:00;

– Pestera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 09:00 – 16:00.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite