Connect with us

ANUNŢURI

Lansarea proiectului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare in Scoala Gimnaziala nr. 1 Moreni”- Nr. de identificare proiect 32

Publicat

pe

UAT Municipiul Moreni, in calitate de beneficiar, anunta lansarea „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare in Scoala Gimnaziala nr.1 Moreni” – Nr. de identificare proiect 32.
Proiectul este finantat de catre Ministerul Educației – în cadrul apelului ”Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, prin Planul Național de redresare și Reziliență (PNRR) /Pilonul VI: Politici pentru noua generație /Componenta C15: Educație /Reforma 2: Dezvoltarea unui sistem de servicii de educație timpurie unitar, incluziv și de calitate / Investiția 2: Schemă de granturi pentru înființarea și operaționalizarea unui număr de 412 servicii complementare pentru grupurile dezavantajate în cele 41 de județe și în municipiul București.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesului la servicii de educație timpurie de calitate și incluzive pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani, în special pentru cei din categorii defavorizate, prin dezvoltarea unui sistem unitar de servicii complementare și asigurarea unui mediu adecvat pentru desfășurarea activităților educaționale. Acest obiectiv contribuie la îndeplinirea recomandărilor specifice adresate României privind îmbunătățirea calității și caracterului incluziv al educației, în special pentru romi și alte grupuri defavorizate, și consolidarea competențelor și a învățării digitale, precum și asigurarea accesului egal la educație.

Scopul proiectului este să mărească capacitatea sistemului educațional prin furnizarea unui cadru educativ și servicii eficiente pentru copii prin:

  • Înființarea de noi servicii complementare de educație timpurie în zonele care nu au acces la astfel de servicii, astfel încât copiii din aceste zone să aibă acces la educație timpurie de calitate.
  • Echiparea serviciilor complementare existente cu mobilier și echipamente adecvate, astfel încât acestea să fie capabile să ofere servicii de calitate și să se adapteze nevoilor și cerințelor diferitelor grupuri de copii.
  • Îmbunătățirea capacității personalului care lucrează în serviciile complementare, prin formare și dezvoltare profesională, pentru a asigura o abordare adecvată a nevoilor copiilor și a familiilor lor.
  • Dezvoltarea de programe educaționale adaptate nevoilor specifice ale copiilor cu vârsta de 0-6 ani din categorii defavorizate, pentru a se asigura că aceștia primesc o educație adecvată și de calitate.

Obiective specifice
OS 1 – Îmbunătățirea, implicarea și dezvoltarea cunoștințelor a 75 părinți/reprezentanții legali/persoana în grija căreia se află copilul (bunici, rude, tutori/curatori, asistenți parentali), privind importanța educației timpurii și a dezvoltării copilului, precum și de a oferirea de sprijin și resurse pentru a-și putea susține copiii în procesul de învățare și dezvoltare. Prin această obiectiv secundar, se dorește să se asigure un mediu de sprijin și colaborare între părinți și serviciul de educație timpurie, astfel încât copiii să beneficieze de o educație de calitate și sănătoasă din punct de vedere social și emoțional.
OS 2 – Crearea unui mediu educațional sigur, sănătos și atractiv pentru copii, în care aceștia să poată beneficia de servicii de educație timpurie de calitate prin amenajare, igienizare și dotare a 2 săli pentru activități cu copiii, inclusiv introducerea digitalizării în serviciile educaționale.
OS 3 – Oferirea accesului la servicii de educație timpurie de calitate pentru copiii cu vârsta intre 0-6 ani, in special pentru cei din categorii defavorizate, prin înființarea, echiparea si operarea de servicii complementare care vor acoperi nevoile identificate la nivel local. Acest obiectiv urmărește îmbunătățirea accesului la educatie timpurie pentru copiii vulnerabili si dezvoltarea lor armonioasa prin implicarea in activitati educationale si dezvoltarea abilitatilor necesare pentru integrarea lor ulterioara in sistemul de invatamant formal, in special prin introducerea digitalizarii in cadrul procesului educational.

Valoarea totală acordată în cadrul Contractului de finanțare este de 1.283.290,09 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.078.395,03 lei, valoarea TVA aferentă este de 204.895,06 lei, contributia din fonduri europene fiind de 100%.

Localizarea investitiilor: Scoala Gimnaziala nr.1 Moreni – Nr. de identificare proiect 32.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni incepand cu data semnarii contractului de finantare. Termenul de finalizare a furnizarii serviciilor este nu mai tarziu de 30 Iunie 2026.

Rezultatele preconizate sunt:

R1 – Numărul de copii înscriși care beneficiază timp de 12 luni de serviciile de educație timpurie complementare oferite de unitatea de învățământ preșcolar – un număr de 50 de copii.
R2 – Numărul de părinți/reprezentanții legali/persoana în grija căreia se află copilul (bunici, rude, tutori/ curatori, asistenți parentali) care beneficiază de servicii integrate de tipul informare-consiliere-sprijin – cel puțin 75 de părinți/reprezentanți legali/persoane în grija cărora se află copilul să beneficieze de serviciile de informare, consiliere și sprijin oferite în cadrul proiectului.
R3 – Numărul de clase de învățământ preșcolar amenajate si dotate – 2 săli pentru activități cu copiii.

Date de contact: Primaria Municipiului Moreni
Manager proiect: Serban Aurelia Carmen
Tel: 0245667265
Email: contact@primariamoreni.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Direcția Silvică Dâmbovița organizează licitație pentru vânzare plante medicinale

Publicat

pe

De

Direcția Silvică Dâmbovița organizează, la sediul său din municipiul Târgoviște, B-dul Regele Carol I nr. 68, în data de 30 aprilie 2025, ora 10:00, licitaţie, cu prezentarea ofertelor scrise în plic închis și sigilat, în vederea vânzării de plante medicinale, din producția anului 2025 și recoltate din fondul forestier de stat sau administrat de ocoalele silvice ale direcției, urmată de negociere.

Caietele de sarcini pot fi procurate gratuit de la sediul Direcției Silvice Dâmbovița.

Ofertele agenților economici se vor depune într-un plic închis și sigilat, marcat cu denumirea (numele) firmei și adresa ofertantului, plic care se va depune în urnă, în fața comisiei de licitație, în data de 30 aprilie 2025, ora 10:00, la începutul ședinței de licitație.

Pentru participarea la licitație, solicitantul trebuie să anexeze, la cererea de înscriere și să depună până la data de 29 aprilie 2025, ora 14:00, următoarele documente, în copii conforme cu originalul, certificate de către reprezentantul legal al persoanei juridice:
• Actul constitutiv al persoanei juridice și certificatele de mențiuni (dacă există) la actul constitutiv;
• Documentele care atestă înregistrarea persoanei juridice la Oficiul Registrului Comerțului și certificatul constatator;
• Declarația pe propria răspundere a reprezentantului legal al persoanei juridice că nu are datorii restante față de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva și față de unitățile și subunitățile acesteia;
• Certificatul de atestare fiscală, eliberat de organul de administrare fiscală al unității administrativ teritoriale de pe raza căreia ofertantul își are sediul;
• Celelalte solicitări conform caietului de sarcini.

Persoanele juridice care nu au sediul în România vor depune documentele de înscriere la licitație atât în limba oficială a țării de domiciliu cât și traduceri autorizate ale acestora în limba română, autentificate la notarul public.

Cantitatile de plante medicinale oferite spre vânzare sunt următoarele:

Cantitățile care nu se adjudecă în urma licitației din data de 30 aprilie 2025 se oferă la negociere, iar cele contractate se pot modifica în plus sau în minus, funcție de fructificație, de conjunctura pieței și de evoluția vremii, pe parcursul sezonului.

Pentru informații suplimentare agenții economici se vor adresa la sediul direcției, la telefon 0245/612.672, fax 0245/611.004 sau la office@targoviste.rosilva.ro.

Director,
ing. Petre Marin

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ANUNŢURI

Comunicat de presă privind începerea proiectului „Construire capacitate de producție a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum în comuna Tărărani, județul Dâmbovița”

Publicat

pe

De

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite