Connect with us

ACTUALITATE

Era ok şi la 60! Pe 16 noiembrie 2023 la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Publicat

pe

Joi – 16 noiembrie 2023, de la ora 19:00, la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște va fi pus în scenă spectacolul „Era ok și la 60!”, gândit și interpretat de cunoscutul actor Răzvan Vasilescu. Cu această ocazie, publicul se va convinge că râsul nu are vârstă, pentru că, la one-man show-ul lui Răzvan Vasilescu, se râde în toate felurile, de la zâmbet la râsul complice, de la surâsul interior la hohote de râs – se precizează într-un comunicat de presă.

„Răzvan Vasilescu a trecut de şaizeci de ani, dar ştie să râdă ca la douăzeci. De sine, de trecerea timpului şi de efectele ei asupra bărbatului matur. Dar ştie şi să se bucure de viață, aşa cum e ea.

“Era ok şi la 60! e un spectacol care mi-e drag”, spune autorul, “pentru că, în mare măsură, e şi autobiografic, dar şi pentru că, în mare măsură, e simpatic, inteligent şi cu umor.

E nostim uneori la 69, să-ți aminteşti, cu un ochi râzând şi cu altul în lacrimi, cum erai la 29 şi când te îndrăgosteai. Dar ce te faci dacă te îndrăgosteşti acum?”

Publicul îl ştie pe actorul Răzvan Vasilescu din tinerețea lui, din teatru şi din zecile de filme şi seriale de televiziune în care a jucat de la vârsta de 24 de ani, între care De ce trag clopotele, Mitică?, Faleze de nisip, Balanța şi Magnatul (pentru ambele a primit Premiul Uniunii Cineaştilor pentru rol secundar , în 1992, respectiv 2004), Trahir, California Dreamin’ (nesfârşit) (a primit Premiile UCIN şi Gopo pentru Cel mai bun actor, 2007), Călătoria lui Gruber, Carol I, Undeva la Palilula, Moromeții 2, sau popularul serial TV Las Fierbinți.

Şi publicul îl iubeşte până la 69 (de ani), când, cu melancolie şugubeață, se joacă vesel cu timpul care trece şi lasă urme în trupurile şi în viețile noastre.

“Ce faci, când dai o mică petrecere pentru câțiva prieteni vechi şi nu-i mai recunoşti?”, se întreabă Răzvan Vasilescu. “Ce-i spui soției acum, când te invită să dansezi? Ce faci când sună telefonul şi la telefon e o voce de femeie pe care nu o recunoşti? Sau când stai cu un pahar, mai mult decât ar trebui?

Vreau să zic că nu mai e ce-a fost odată. Şi a fost extraordinar. Dar mai mult decit orice, vreau să mulțumesc că sunt în viață şi mai râd şi-i mai fac şi pe alții să râdă uneori.

Şi asta-i o mare bucurie, ca oamenii să râdă. Ce poate fi mai bine?

Despre asta e spectacolul: despre bucuria de a râde”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primarul de la Vulcana Băi, Emil Drăghici – președintele ACoR, a fost colaborator al Securității

Publicat

pe

Se apropie de sfârșit cariera politică și administrativă a longevivului președinte al Asociației Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici? După cum sunt semnele, și da și nu. Aflăm că primarul comunei Vulcana Băi, din județul Dâmbovița, a fost dezvăluit de CNSAS ca fiind colaborator al defunctei Securității ceaușiste. CNSAS a scos la iveală faptul că președintele ACOR a întocmit și semnat cu nume real, în iunie 1982, un angajament cu Securitatea. Numele său conspirativ ar fi fost „Dinu” a precizat PREShub.

Emil Drăghici îndeplinea în 1982 funcția de casier la Consiliul Popular din Vulcana Băi. Ar fi activat ca informator în perioada 1982-1987.

„Pe parcursul colaborării cu Securitatea, acesta a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivnice regimului totalitar comunist, precum: ascultarea și colportarea știrilor transmise de posturile de radio interzise – nota informativă din 25.07-1984; comentarii negative la adresa conducerii de partid și de stat din țara noastră, sub regimul comunist”, se menţionează într-o notă informativă din 16.06.1982.

Întrebat de jurnaliștii de la PRESShub despre această situație delicată în care se află, dâmbovițeanul Emil Drăghici, președintele ACoR, a recunoscut că există o decizie definitivă de colaborator al Securității. A spus Drăghici că aceasta nu ar reprezenta o problemă pentru activitatea sa politică, nu îi afectează poziția de la ACoR. Poate, zicem noi, dar este o chestiune de moralitate. Dar, din câte am aflat, primarii comunele din România nu ar fi prea interesați de trecutul lui Emil Drăghici, de pecetea de informator al Securității.

Drăghici conduce comuna Vulcana Băi din 1992, iar ACoR din 1997. Bineînțeles, datorită funcției de responsabilitate pe care o deține de atâta amar de timp, nu prea mai poate sta prin comună, dar a avut întotdeauna la cârmă un viceprimar fidel, care și-a îndeplinit cu brio îndatoririle de edil.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite