Connect with us

POLITIC

Valeriu Munteanu (AUR): Basarabia nu se va întoarce niciodată acasă, dacă nu o vom aduce noi, prin hotărârea noastră!

Publicat

pe

Valeriu Munteanu, vicepreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și coordonator al organizației Dâmbovița, a lansat, la Parlamentul României, lucrările „Bătălia juridică pentru limba română în Basarabia” și „Cum am adus Crăciunul în Basarabia”.

„În adâncul sufletului, mi-ar fi plăcut ca prima lansare să fie acasă, la Floreni, unde am în față casa părintească, în spate casa mea, în stânga biserica și în dreapta mormântul tatălui, dar am făcut-o la București pentru că anume din această clădire trebuie să vină marile decizii pentru toți românii și pentru Basarabia.

Nu trebuie să așteptăm ca basarabenii să vină. Basarabia nu se va întoarce niciodată acasă, dacă nu o vom aduce noi, prin hotărârea noastră. Este un semnal, de aici trebuie să vină deciziile”, a spus Valeriu Munteanu.

Tânărul politician și autor de carte a mai mărturisit că este convins că, în viitorul apropiat, se vor ridica în România bărbați și femei de stat care vor putea aduce Basarabia acasă. Crede vicepreședintele AUR că acest lucru este iminent, întrucât suntem români și trebuie să fim cu toții laolaltă.

Cele două volume scrise de Valeriu Munteanu au apărut la împlinirea a 10 ani de la aducerea limbii române în Constituția Republicii Moldova și recunoașterea zilei de 25 decembrie, zi când este sărbătorit Crăciunul pe stil nou, drept sărbătoare oficială la Chișinău.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: PSD Dâmbovița nu se teme să iasă în fața dâmbovițenilor la alegeri!

Publicat

pe

S-a hotărât! Alegerile europarlamentare și cele locale vor fi comasate. Președinții celor două formațiuni politice care alcătuiesc coaliția aflată la guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au făcut astăzi anunțul.

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare spune liderul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, provoacă frisoane doar celor care nu au făcut nimic pentru țară din 2020 și până acum sau celor care, ocazional, apar pe scena politică.

„PSD Dâmbovița nu se teme să iasă în fața dâmbovițenilor la alegeri, pentru că împreună reușim să ne ducem la capăt toate proiectele începute și împreună reușim să inițiem alte proiecte care ne vor schimba județul în bine. Avem investiții de miliarde de lei în derulare în județul Dâmbovița. Se lucrează în toate domeniile și în toate localitățile din județ.

Investim în educație, în construirea sau dotarea școlilor și grădinițelor unde învață copiii noștri. S-au ridicat dispensare medicale în comunele noastre și s-a avut grijă ca acestea să fie dotate, astfel încât dâmbovițenii să beneficieze de investigații sau tratament aproape de casele lor.

Sume uriașe sunt alocate pentru rețelele de apă, apă uzată și gaze, iar lucrările de extindere la patru benzi a drumurilor Bâldana-Titu sau Bâldana-Târgoviște sunt, alături de toate celelalte, dovada muncii fiecărui membru al PSD Dâmbovița din ultimii 4 ani. Iar toate acestea au în comun, în foarte multe cazuri, finanțarea europeană fără de care nu s-ar fi realizat!

Fondurile europene, utilizate de primarii PSD pentru construcția și dotarea școlilor și grădinițelor, precum și investițiile Consiliului Județean Dâmbovița de peste 14.200.000 de euro în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște au ajuns în Dâmbovița pentru că PSD s-a zbătut pentru fiecare localitate și dâmbovițean în parte.

Așa cum țara noastră nu are nevoie de politrucii care vor să împingă România spre marginea Europei, nici Dâmbovița nu are nevoie de cei care, incapabili să lucreze pentru acest județ, au stat ascunși și nu au făcut nimic ani la rândul”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Se încinge scena politică dâmbovițeană! Constantin Maricescu va candida pentru funcția de primar la Aninoasa, din partea PNL

Publicat

pe

Scena politică dâmbovițeană devine interesantă înainte de declanșarea campaniei electorale pentru alegerile locale și, eventual, europarlamentare, dacă se va aranja comasarea, fapt din ce în ce mai sigur.

Mulți primari în funcție, fie de la PSD sau PNL, vor avea de înfruntat, pe alocuri, adversari redutabili sau un incert și negru val al schimbării cu orice preț. Rămâne ca omul, rezultatele în plan investițional și administrativ, la care se va adăuga discursul, forța argumentului, să facă alegerea.

La Aninoasa s-a dat semnalul că va fi o bătălie adevărată, purtatată între tânărul primar Vlăduț Nicolae, membru PSD, care, în acest prim mandat, a performat și a demonstrat că are stofă de reprezentant al unei comunități, și Constantin Maricescu, din partea PNL, fost primar al comunei timp de 24 de ani, om cu experiență politică și administrativă, hârșit în competițiile electorale și cu încă destulă priză la o parte a cetățenilir localității. Constantin Maricescu a anunțat astăzi, 21 februarie 2024, în cadrul unei conferințe de presă, că va candida pentru funcția de primar al comunei Aninoasa la alegerile locale din luna iunie, din partea PNL.

„Nu candidez împotriva cuiva. Nu candidez să mă răzbun. Nu candidez din orgoliu, ci candidez la îndemnul locuitorilor comunei Aninoasa”, a spus Constantin Maricescu.

Candidatul PNL Maricescu nu a venit singur la ora anunțului. I-a avut alături, pentru a arăta că nu se joacă și că are susținerea unei echipe puternice, pe profesorul universitar Danil Matei, prof universitar Iulian Brezeanu, profesor universitar Vasile Bratu, avocatul Anda Pulbere, economistul Marius Călin, consilierii locali Alin Sima, Antoniu Ciolea si Cezar Dorobanțu și pe antreprenoriu Daniel Dima și Alexandru Stroică.

Constantin Maricescu a mai povestit jurnaliștilor despre trecerea sa prin administrația și politica dâmbovițeană, despre decepțiile pe care le-a avut și care, într-o oarecare măsură, l-au determinat să facă acest pas și să revină în jocul electoral pentru ocuparea funcției de primar al comunei Aninoasa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite