Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Creșa nr. 2 Târgoviște, foarte aproape de finalizarea lucrărilor de reabilitare, extindere, modernizare și dotare

Publicat

pe

Creșa nr. 2 Târgoviște, ultimul mare proiect de reabilitare, extindere, modernizare și dotare cu finanțare PNDL 2, este la un pas de a fi dată în folosință. După cum a precizat primarul Cristian Daniel Stan, astăzi – 22 noiembrie 2023, în cadrul unei conferințe de presă la fața locului, în total, în infrastructura educațională din municipiu au fost investiți peste 100 de milioane de lei. La această sumă se adaugă 45 de milioane de lei care vor fi folosiți pentru reabilitarea și modernizare Liceului nr. 2 „Voievodul Mircea”.

Cât privește Creșa nr. 2, potrivit edilului Daniel Cristian Stan, noul corp de clădire va fi gata în luna decembrie, iar din ianuarie 2024 va fi pus la dispoziția copiilor. Valoarea proiectului a fost de 5 milioane de lei.

„Veștile bune în ceea ce privesc infrastructura educațională din Târgoviște nu se opresc aici. Suntem în faza finală cu licitația de execuție la Grădinița nr. 11 din Cartierul Priseaca, la fel și cu Grădinița nr. 2 din aceeași curte cu creșa în care ne aflăm. De asemenea, Școala nr. 9 „Grigore Alexandrescu”, din microraionul 11, va face obiectul unui proiect important de eficientizare energetică, iar cu fonduri obținute prin GAL se va reabilita și reamenaja curtea instituției de învățământ”, a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

A mai vorbit edilul și despre cel mai mare proiect destinat dotării tuturor unităților de învățământ din Târgoviște. O investiție de 35 de milioane de lei.

„Suntem în faza de licitație a loturilor de echipamente, mobilier și alte elemente necesare școlilor. Sperăm ca, în prima jumătate a anul viitor, să putem finaliza și acest proiect important”.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Sălcioara: Școala Bănești și Căminul Cultural Ghinești, două investiții ce vor fi finalizate anul acesta

Publicat

pe

Valentin Pârvu, edilul comunei Sălcioara, județul Dâmbovița, ne-a convins, și nu de acum, că nu este tocmai ușor să conduci o localitate formată din 8 sate risipite într-un teritoriu vast, cu distanțe de kilometri de la o așezare la alta, cu potențial economic redus, cu investitori puțini și cu o populație în regres. Asta fiindcă tinerii au ales să plece la oraș sau să își încerce norocul în străinătate. Și totuși Valentin Pârvu nu a disperat. A mers înainte și va merge încă un mandat, fiindcă știe ce are de făcut și, mai ales, vrea să își ducă la capăt proiectele pe care le-a conturat și pus în practică cu foarte mare dificultate.

În următoarea perioadă, ne-a spus edilul de la Sălcioara, fiindcă vine vremea bună, se vor relua lucrările la două obiective importante, repere ale identității și rezistenței peste timp a acestei comunități. Vorbim despre Școala Gimnazială din satul de centru – Bănești și despre Căminul Cultural din Ghinești. Așa cum a fost pornită construcția școlii, o combinație arhitecturală plăcută între tradițional și modern, cu siguranță, unitatea va fi la finalul lucrărilor una dintre cele mai frumoase din zonă. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Va fi o școală frumoasă, mare, cu 16-17 săli de clasă și laboratoare. În conexiune cu clădirea școlii, va fi și o sală de sport modernă. Am gândit să o construim aici, în Bănești, în satul de centru, pentru a ne fi mai ușor cu transportul tuturor copiilor din comună”, ne-a precizat primarul Valentin Pârvu.

Școala din Sălcioara va beneficia și de dotări moderne, calculatoare și alte elemente de informatică ultra necesare procesului educativ, care vor fi achiziționate prin Programul de dotare al școlilor din județ inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița. La unitatea de învățământ de la Bănești-Sălcioara vor studia peste 200 de copii.

„Suntem mulțumiți de cum va ieși școala noastră. Chiar dacă lucrările au durat mai mult, avem promisiunea constructorului că, în toamna acestui an, școala va fi dată în folosință. La fel, ne-am propus ca, în câteva luni, să putem finaliza lucrările și la Căminul Cultural din Ghinești. Acest proiect l-am derulat cu finanțare prin Compania Națională de Investiții. Tot ceea ce întreprindem este pentru cetățenii acestei comune, pentru prezent și pentru viitor”, spune edilul comunei Sălcioara – Valentin Pârvu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 29 februarie 2024

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, joi – 29 februarie 2024, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Ordinea de zi inițială a fost suplimentată cu încă două proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite