ACTUALITATE
Interzicerea reclamelor la cazinouri, o chestiune de timp
Interzicerea reclamelor la cazinouri într-un anumit interval orar pare să fie o chestiune de timp. Inițial, se vorbea despre interzicerea totală a acestui tip de publicitate, însă proiectul a fost modificat în Senat.
Senatorii au votat o lege care scoate de pe tv reclamele la companii de gambling între orele 6 dimineața și 11 noaptea. De asemenea, s-a hotărât că bannerele prin care se face publicitate stradală nu pot fi mai mare de 30 de metri pătrați.
„Nu interzicem jocurile de noroc. Cine vrea să joace, să joace. Dar hai să nu încurajăm. Copiii pe stradă văd pe toate clădirile, văd la televizor… Cred că vor fi consecvenți colegii de la PSD, PNL, USR și AUR. Toți au semnat acest proiect de lege”, a declarat deputatul PNL Adrian Cozma.
În intervalul în care vor fi difuzate, spoturile publicitare vor trebui să respecte câteva condiții. De exemplu, pe ecran va fi obligatoriu să apară alternativ unul dintre următoarele mesaje: „Familie, viață socială, bunăstare: ești gata să riști totul?” sau „Jocurile de noroc implică riscuri: îndatorare, dependență, însingurare”.
De asemenea, publicitatea la gambling nu poate încuraja în mod direct sau indirect minorii și adolescenții să participe la jocuri de noroc.
„Difuzarea de publicitate la jocurile de noroc în programele audiovizuale se realizează conform Legii audiovizualului 504/2002. Formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depășesc, în mod individual, pentru un material publicitar aferent unui singur operator de jocuri de noroc licențiat, o suprafață totală de 30 de metri pătrați”, se precizează în proiectul de lege ce urmează să fie adoptat.
Potrivit aceluiași document, „se interzice promovarea de premii în bani sau bunuri materiale prin formele de publicitate exterioară. În sensul prezentei legi, prin forme de publicitate exterioară se înțeleg elementele de tipul panourilor publicitare sau structurilor publicitare care sunt amplasate în zone publice, inclusiv pe diverse construcții sau clădiri”.
Desigur, nu își pot face publicitate decât cazinourile licențiate, a căror listă poate fi consultată aici.
Inițiativă inedită la București și Timișoara
Apropo de panourile publicitare de mari dimensiuni plasate pe clădiri, în București și în Timișoara a avut loc o inițiativă inedită. Inițiatorii unei campanii împotriva reclamelor la jocuri de noroc au plătit peste 3.000 de euro pentru ca ledurile de pe o clădire din fiecare oraș să afișeze, timp de o săptămână, mesajul „Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive!”.
Activiștii au explicat că respectivul mesaj le-a fost adresat în principal prim-ministrului Marcel Ciolacu și președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis. Astfel, cei care luptă împotriva publicității la jocuri de noroc doresc să pună presiune pe factorii de decizie pentru ca legea prezentată mai sus să fie votată și publicată cât mai curând în Monitorul Oficial.
„Deși vorbesc cu fiecare ocazie despre reducerea numărului de săli de joc și mutarea acestora la marginea orașelor, ei ignoră problema reclamei agresive. Chiar Alfred Simonis, inițiatorul proiectului care scoate păcănelele din orașe, spune că reclama va dispărea de la sine după ce proiectul său va fi adoptat”, au declarat cei care au gândit campania.
Legea care limitează expunerea la mesajele promoționale transmise de cazinouri conține și un amendament propus de senatorul UDMR Turos Lorand, referitor la „interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activitățile de jocuri de noroc prezentate sau recomandate de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrității lor, pot încuraja activitățile de jocuri de noroc și pariuri sportive”.
Cu alte cuvinte, vor dispărea reclamele în care apar actuali sau foști sportivi de top, actori sau influenceri.
ACTUALITATE
Participă și tu la aprinderea bradului de Crăciun la Târgoviște! Va fi și spectacol cu drone, artificii și lasere
Primăria Târgoviște marchează sosirea sărbătorilor de iarnă printr-o serie de evenimente speciale. În perioada 5 – 15 decembrie 2024, în Piața Tricolorului, tradițiile și magia acestei perioade din an se vor împleti armonios într-un cadru plin de lumină și voie bună.
Programul va debuta în data de 5 decembrie, la ora 17:30, cu un emoționant recital de colinde susținut de Corul „Appassionato”, sub conducerea dirijorului Florin Badea. La scurt timp, de la ora 17:50, târgoviștenii vor putea urmări o serie de spectacole care vor transforma centrul orașului într-o adevărată scenă de sărbătoare.
Program detaliat – 5 decembrie 2024
– ora 17:30 – Recital de colinde susținut de Corul „Appassionato”, dirijor Florin Badea;
– ora 17:50 – Artificii stradale – zona fântână;
– ora 17:55 – Show de lasere;
– ora 18:05 – Show drone;
– ora 18:15 – APRINDEREA BRADULUI și inaugurarea „Orășelului lui Moș Crăciun”;
– ora 18:20 – Joc dinamic de lasere;
– ora 18:20 – 19:20 – Recital de colinde susținut de elevii Școlii de Arte „Ana-Maria Gheorghe” Târgoviște.
De asemenea, în perioada 6 – 13 decembrie, începând cu ora 17:00, la scena din „Orășelul lui Moș Crăciun”, vor avea loc spectacole de teatru, muzică și dans.
Parada lui Moș Crăciun, cel de-al doilea eveniment important inclus în programul sărbătorilor de iarnă pregătit de Primăria Târgoviște, va avea loc în data de 14 decembrie, de la ora 17:00, pe traseul Teatrul „Tony Bulandra” – Bulevardul Regele „Carol I” – Bulevardul „Mircea cel Bătrân” – Str. „Calea Domnească” – Bulevardul „Libertății” – Piața Tricolorului.
Moș Crăciun va rămâne la Târgoviște pentru două zile, respectiv 14 și 15 decembrie, și le va împărți daruri copiilor în Piața Tricolorului.
ACTUALITATE
Casa de Sănătate Dâmboviţa, 25 de ani de activitate în slujba asiguraților
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița va organiza, joi – 12 decembrie 2024, de la ora 16:00, o ședință festivă pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la înființarea instituției.
„Viaţa şi sănătatea trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care trăim.
Împlinirea a 25 de ani de activitate în slujba asiguratului dâmbovițean marchează o perioadă de muncă, de eforturi constante, de continue căutări, dar și de nedorite erori.
De aceea, sistemul de sănătate are nevoie permanentă de confirmarea solidarității întregii societăți pentru sprijinirea dezvoltării sale – un act de mobilizare socială pentru promovarea și susținerea calității serviciului medical, având conștiința că fiecare moment împreună deschide uși către noi experiențe constructive”, spune Cristina Sima – președinta CJAS Dâmbovița.
-
ACTUALITATEacum 4 zile
A fost inaugurat primul hotel de cinci stele din Dâmbovița. „Peștera Wellness & Spa”, emblemă a turismului montan!
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Fotbalist din Dâmbovița a murit la 18 ani. Dumnezeu să-l odihnească!
-
ALEGERIacum 2 zile
Află aici senatorii și deputații care vor reprezenta județul Dâmbovița în legislatura 2024-2028!
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
DN71, Bâldana – Târgoviște: Au început lucrările de extindere la 4 benzi
-
Dâmboviţaacum 22 de ore
Contabilul Primăriei Vișina a fost găsit spânzurat în podul casei
-
ALEGERIacum 2 zile
Primar comuna Voinești: Românii s-au săturat de aroganța și miștocăreala lui Tudose
-
ALEGERIacum o săptămână
Apocalipsa politică de după primul tur…
-
ALEGERIacum 2 zile
PSD Dâmbovița a câștigat alegerile parlamentare în 75 de localități din județ